Wat als… Ze Moederdag gewoon helemaal vergeten?

moederdag vergeten

Het is me zelfs een keertje overkomen: ons gezin was Moederdag een beetje vergeten. Eigenlijk door mijn eigen toedoen.

‘Moederdag? Nee joh, dat vind ik zulke commerciële onzin,’ schamper ik er jaarlijks op los voor de tweede zondag in mei. Want de essentie van Moederdag lijkt verloren te zijn gegaan in de commerciële pogingen om mensen een zoveelste doos vol ‘chocola voor mama’ aan te smeren of duurbetaalde rozen. Terwijl het juist draait om dat beetje extra liefde en waardering. En dat laatste kan je elke dag tonen, sluit ik mijn relaas meestal af.

Maar dan is het die bewuste zondag. June wilde me graag verrassen met ontbijt. Gisteren eigenlijk al, maar toen logeerde ze ergens anders. En dus gaat haar wekker stipt half 8. Ik blijf braaf liggen en dommel nog even weg. Ook weleens lekker! Als ik wakker word, weet ik echter niet wat ze van me verwachten: gaan ze voor een ontbijt op bed of is het de bedoeling dat ik naar beneden kom?

Uiteindelijk hak ik half 9 zelf de knoop maar door: voor hetzelfde geld lig ik hier te verpieteren in bed, terwijl het feest-comité al uren op mij wacht. Bovendien begin ik ook best een beetje trek te krijgen. Onderweg naar beneden snuif ik al voorzichtig. Maar wat gek! Croissantjes ruik je toch wel wat duidelijker?

Beneden blijkt hoe het zit: Ro zit op de bank met de kleintjes. Ze kijken Nick JR. De tafel is leeg, de keuken ook en alle sinaasappels liggen nog op precies dezelfde plek als gisteren. Croissantjes? Die staan nog ingeblikt in de koelkast. En ik, met mijn grote mond dat ik het allemaal maar dikke onzin vind om die ene dag zo overdreven veel aandacht aan moeder de vrouw te schenken, voel me zowaar teleurgesteld. Dik teleurgesteld zelfs.

Die ene dag per jaar dat ik het stiekem dus toch leuk zou vinden om iets terug te krijgen, gebeurt er niets. De kleintjes hadden van de week namelijk al heel trots hun zelfgemaakte knutsel gegeven en meer Moederdag dan dat gaat het deze week niet meer worden. Ik gris verdrietig een kant-en-klaar kaascroissantje uit de kast, pak een glas water en ga maar aan het werk.

Boven zie ik de ene na de andere foto voorbij komen op Instagram: lieve kaartjes, zelfgemaakte cadeautjes, ontbijt op bed, zelfs halve goodiebags. Confronterend. Ik durf ook niet goed te laten zien hoe het hier gaat. Het voelt namelijk gênant dat ik al wekenlang roep dat ik het onzin vind en nu hier zit te chagrijnen in een hoekje. 

Die middag maken ze het ruimschoots goed. June verrast me met een bord vol croissantjes – lekkerder dan ooit. Ro bekent me dat hij werkelijk geen idee had dat ik het toch belangrijk vond en ik word overladen met knuffels. En ik? Ik voel me eigenlijk een beetje een groot klein kind.

Dit jaar pak ik het anders aan. Daarom nu vast al deze blog als reminder, zodat het gezin kan wennen aan het idee dat ik Moederdag helemaal geen commerciële onzin vind. Sterker nog: bring it on! Romantische briefjesspeurtochten, kilo’s chocola en honderdduizend zelfgemaakte cadeaus, ik ben er klaar voor.  

Hoe vieren jullie Moederdag? 

In de serie ‘Wat als…’ neem ik jullie mee in twaalf verschillende mogelijke situaties waar ik eigenlijk niet snel in verzeild zou raken. Heb je een brandende vraag? DM me maar of stuur een mailtje naar merel@lotuswritings.nl. Wie weet komt hij dan wel voorbij!

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Mshev – Shutterstock

Lees ook in deze serie
Wat als… je de balans opmaakt van je leven
Wat als… ik nooit was gaan bloggen
Wat als… iemand je vraagt om een eiceldonatie
Wat als… ze Moederdag vergeten
Wat als… ik een dag onzichtbaar zou zijn
Wat als… ik in Expeditie Robinson zat


About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Wat als… Ze Moederdag gewoon helemaal vergeten?

  1. Vooralsnog geen moederdag hier voor mij.. Dat weekend is het weekend dat de kinderen officieel tm zondagavond bij hun vader zijn.. En die peinst er nog niet over ze een dag eerder te brengen.. Mijn grootste cadeautje zou dus zijn als ze alsnog een dag eerder naar me toe mogen komen!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten