Wat als… Je de balans opmaakt van je leven

Alles draait om balans, toch? En wanneer het om het leven gaat, is het erg prettig wanneer die positief uitvalt. Maar is dat inderdaad zo? Voor deze eerste ‘Wat als…’ kijk ik hoe ik ervoor sta. Ook omdat januari echt een maand van bezinning is. 

Leef, alsof het je laatste dag is… 

Mensen roepen regelmatig dat je moet kunnen terugkijken op je laatste dag en dan concluderen dat je alles uit het leven haalde dat erin zat. Dat je geen spijt hebt, je eigen potentie daadwerkelijk hebt benut en geen tijd hebt vergooid. Daarom vond ik het wel een interessante insteek voor deze blog. Wat als ik de balans zou opmaken van mijn leven, zit ik dan aan de positieve kant en ben ik lekker op weg naar zo’n positieve conclusie? Of is er werk aan de winkel? 

Hoe staan we ervoor? 

Inmiddels zijn er best een aantal dingen waar ik trots op ben. Mijn dochters, ons gezin, mijn eigen bedrijf en dat ik steeds meer van mezelf durf te laten zien. Bovendien kan ik inmiddels oprecht zeggen dat ik ook trots ben op hoe ik omging met de breuk tussen Junes vader en mij. Zeker omdat ik regelmatig zie, lees en hoor hoe anderen verzandden in een ellendige vechtscheiding met alleen maar verliezers

Dankbaarheid

Daarnaast zijn er genoeg zaken waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Zoals de manier waarop Ro zijn rol als stiefvader oppakte. Hij is betrokken en een enorme steun voor mij. Ik ben dankbaar dat ik 34 jaar lang mocht genieten van mijn beide opa’s. De één werd 91, de ander net geen 86. Ze inspireerden me allebei op hun eigen manier. Ook mijn oma, die iets eerder overleed, betekende ontzettend veel voor me en liet me zien hoe je soms beter kan glimlachen en daarmee de wijste kan zijn

Slaat de balans compleet positief uit? 

Na dit hele jubelverhaal zou je natuurlijk kunnen concluderen dat ik in elk geval prima op weg ben. Dat als mijn laatste dag vandaag was, ik het bijzonder goed voor elkaar had. Maar goed, zoals ‘de mens’ vindt dat je op je laatste dag geen spijt moet hebben, zo ben ik zelf ook van mening dat er nog genoeg te behalen valt. 

Leermomenten en doelen

Elke dag een betere moeder worden

Zal dit doel ooit veranderen? Ik geloof persoonlijk van niet. Elke dag wil ik een stapje extra zetten. Het doel om de beste moeder ter wereld te worden is onhaalbaar, maar daarom niet minder belangrijk om na te streven. Bovendien leer je elke dag bij, dus je wordt ook met de dag een betere moeder. 

Niet meer zo impulsief reageren binnen vriendschappen

Misschien hoort het ook bij opgroeien, maar ik kon vroeger nogal impulsief reageren binnen vriendschappen. Ik kan heel veel hebben, maar wanneer iemand me echt diep kwetst, is het voor mij ook zomaar klaar. Dan kap ik contact af zonder het nog uit te spreken, want dat kan ik niet meer. Gelukkig niet vaak gebeurd, maar persoonlijk denk ik dat het ook verstandig is om het nooit meer te doen. Mooi doel dus. 

Een succes maken van mijn Tekst & Blogcoaching bedrijf

Naast mijn blog heb ik ook nog mijn bureau voor Blogcoaching. Langzaam krijgt het steeds meer vorm, een duidelijke richting en zie ik waar ik naartoe zou willen. Dat betekent natuurlijk zeker niet dat ik er al ben. Daarom staat ook dit doel prominent op mijn lijstje. 

Nog meer lezers op Lotus Writings (is de 100K te veel gevraagd?)

Droom groot, is mijn motto. Daarom streef ik nog altijd naar de 100K. Alles op zijn tijd natuurlijk, maar het lijkt me prettig om hem te halen binnen nu en een paar jaar. Just saying!

Een verschil maken

En nee, ik bedoel niet op het niveau Ghandi. Maar het verschil maken voor mensen blijft wel belangrijk. Of het nu is in de vorm van hulp – op welke manier dan ook – of beter zorgen voor de planeet door minder vaak vlees te eten. Uiteindelijk moeten we het hier samen doen, hoe verschillend we onderling soms zijn. En een betere wereld begint nog altijd bij jezelf. 

Durf jij de balans op te maken van je leven? Wat zijn jouw doelen en waarvan denk jij dat er nog iets te winnen valt? 

In de serie ‘Wat als…’ neem ik jullie mee in twaalf verschillende mogelijke situaties waar ik eigenlijk niet snel in verzeild zou raken. Heb je een brandende vraag? DM me maar of stuur een mailtje naar merel@lotuswritings.nl. Wie weet komt hij dan wel voorbij!

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Anatoli Styf – Shutterstock

Lees ook in deze serie
Wat als… je de balans opmaakt van je leven
Wat als… ik nooit was gaan bloggen
Wat als… iemand je vraagt om een eiceldonatie
Wat als… ze Moederdag vergeten
Wat als… ik een dag onzichtbaar zou zijn
Wat als… ik in Expeditie Robinson zat

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten