Wat als… Ik nooit was gaan bloggen

BLOGGEN – Omdat mijn blog zo’n groot deel van mijn leven uitmaakt, kan ik me eigenlijk al bijna niet meer voorstellen hoe het leven was zonder. Een beetje als met kinderen dus. In deze ‘Wat als…’ ga ik toch eens proberen me er een voorstelling van te maken. 

Wat mijn blog me bracht

Mijn dagelijkse artikelen zijn inmiddels echt meer dan alleen maar wat stukjes. Het leverde me zoveel op: 

 • Nieuwe, hechte vriendschappen met vrouwen die ik anders nooit ontmoet zou hebben – alleen al omdat een aantal van hen buiten de provincie woont
 • Zelfvertrouwen over mijn eigen kunnen. Er zijn daadwerkelijk mensen die mijn stukjes vrijwillig willen lezen. Nu klinkt dat heel onzeker, maar zo voelde ik me in het begin echt. Ik had het idee niet veel toe te voegen. 
 • Een eigen bedrijf. Zelfstandig ondernemer worden – dat had ik nooit verwacht van mezelf. Maar inmiddels zit het eerste jaar erop. Zonder mijn blog zou ik die stap nooit zetten. 
 • Reviewen als baan. Ik wilde vroeger het liefst beddentester worden (en slapend rijk) of in elk geval nieuwe producten testen, maar hoe? Ik zag dat meer als zo’n droombaan die bijna niemand kan krijgen en bewandelde een ander pad. Tot het bloggen alsnog op mijn pad kwam en ik er toch mijn baan van kon maken. 
 • Van mijn hobby mijn werk maken. Of beter gezegd: van mijn passie. Wat voel ik me dankbaar. Elke keer opnieuw. 

Hoe het begon… 

In het kort mijn verhaal: ik raakte zwanger van Rose, mijn contract werd niet verlengd en ik kwam in de WW terecht. Op zich geen ramp, want Ro verdiende voldoende om de vaste lasten te betalen. Maar ik wilde ook geen thuisblijfmoeder worden. Toch besliste het lot anders. Binnen drie maanden na de bevalling liep ik alweer rond met een klein baby’tje in mijn buik. Het solliciteren gaf ik op en ik nam Ro’s raad ter harte: dit is het moment om te kijken of je van je hobby je werk kan maken. Ik geloof in je. 

Na de geboorte van May begon ik weer met bloggen. Eigenlijk omdat ik een portfolio wilde opbouwen naar klanten toe, maar ik kreeg er steeds meer plezier in. Het duurde lang voor ik mezelf durfde te zien aan de buitenwereld – ook uit angst voor nare reacties, maar mijn zelfverzekerdheid groeide en ik begon het grotere publiek op te zoeken. 

Ons leven zonder blog

Wanneer ik nu niet blogde, werkte ik waarschijnlijk op kantoor in een administratieve functie. En afhankelijk van mijn collega’s zou ik dat waarschijnlijk best leuk vinden. Ons maandelijkse salaris was dan hoger geweest, al vermoed ik niet dat we dan net zo vaak naar pretparken en theatershows zouden kunnen gaan als nu. 

Verder vermoed ik dat ik niet zoveel voldoening zou halen uit mijn werk. Vrijwillig opstaan om 6 uur ’s ochtends om zoveel mogelijk te kunnen doen? Urenlang in een onmogelijke positie liggen voor de beste foto? Nee, in loondienst loop je volgens mij toch minder hard. 

Tegelijkertijd zou social media niet zo belangrijk zijn. Waarschijnlijk had ik geen Facebookprofiel en zou ik Instagram maar mondjesmaat gebruiken. En mijn smartphone bewaarde ik dan hopelijk in een bakje, waar ik hem dan alleen maar uithaalde om noodzakelijke berichtjes te sturen. Het enige ‘voordeel’ aan de hele situatie. 

Maar mijn conclusie blijft… 

…dat ik zo ongelooflijk dankbaar en blij ben met mijn werk. Elke dag opstaan en weten dat je je droombaan hebt, is iets dat je moet koesteren. Als het aan mij ligt blijf ik dit dus nog heel lang doen, hopelijk met jullie erbij! 

Wat is jouw droombaan? En wat zou jij waarschijnlijk doen als je niet in je huidige baan was gerold?

In de serie ‘Wat als…’ neem ik jullie mee in twaalf verschillende mogelijke situaties waar ik eigenlijk niet snel in verzeild zou raken. Heb je een brandende vraag? DM me maar of stuur een mailtje naar merel@lotuswritings.nl. Wie weet komt hij dan wel voorbij!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Ditty_About_Summer – Shutterstock

Lees ook in deze serie
Wat als… je de balans opmaakt van je leven
Wat als… ik nooit was gaan bloggen
Wat als… iemand je vraagt om een eiceldonatie
Wat als… ze Moederdag vergeten
Wat als… ik een dag onzichtbaar zou zijn
Wat als… ik in Expeditie Robinson zat

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Wat als… Ik nooit was gaan bloggen

 1. Als ik gewoon mijn best had gedaan op school en niet in 4 havo naar mbo verpleegkunde was gegaan, had ik medicijnen gaan studeren en was ik kinderarts geworden…
  Ach ja ik vind mijn werk nu als kinder revalidatie verpleegkundige ook super leuk hoor!! Echt een uitdaging en ik denk ook dat ik het contact dat ik nu met de kids heb zou missen als ik daadwerkelijk kinderarts zou zijn geworden…
  Maar heel soms droom ik nog wel eens even weg hoe het was geweest als…

  1. Snap ik wel ja, soms maak je keuzes en achteraf doe je daar dan niet heel veel meer aan. Vind sowieso dat je heel mooi werk doet trouwens, denk heel dankbaar ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *