Wat als… ik een dag onzichtbaar zou zijn?

Er zijn van die ‘wat als’ vragen die het altijd doen op vrijdagmiddag. Een daarvan is deze: wat als je een dag onzichtbaar bent? Wat zou jij dan doen? Laat het me weten in de comments!

Als ik een dag onzichtbaar was?

Wat mensen zeggen achter je rug om?

Het grappige is dat een simpele vraag als deze me doet beseffen hoe zeer ik ben veranderd als mens. Vroeger zou ik bijvoorbeeld willen weten wat andere mensen achter mijn rug om zouden zeggen. Puur uit onzekerheid vermoed ik. Iets dat ik ook altijd wel wilde weten, was hoe mannen nu echt zijn. Ongefilterd, zonder vrouwen in de buurt. En of mijn beeld klopt.

Maar nu?

Dat mensen achter je rug om praten, is een gegeven. En dat is niet erg (meer). Waarom zou ik dat willen horen? De mensen die in je hart zitten, zijn toch wel eerlijk tegen je. Bovendien hoeft niet iedereen me leuk te vinden of het met me eens te zijn. Dus luisteren naar wat anderen over me zeggen? Nee, persoonlijk vind ik dat echt niet belangrijk meer.

Hoe mannen echt zijn? I don’t care, belangrijkste vind ik dat de man naast me op de bank mij een beter mens maakt. En dat doet hij.

Eigenlijk rest er daarom nog maar één ding!

Als ik een dag lang onzichtbaar was, zou ik die doorbrengen met de kinderen. Vooral de momenten dat ik er niet bij kan zijn, zoals op school. Zien hoe ze reageren op de juf en de andere kinderen. Met wie ze graag spelen, hoe ze zichzelf in een groep opstellen. Ik denk oprecht dat ik de hele dag zou genieten, omdat ze vrij zijn en zich te bewegen zoals ze zijn zonder onze bemoeienis.

Best grappig eigenlijk, want onder normale omstandigheden snak ik ook weleens naar een moment voor mezelf. Maar eenmaal onzichtbaar gelden die gevoelens blijkbaar niet meer. Misschien omdat ik dan het zorgen en opvoeden kan loslaten en echt mag toekijken?

Ik vroeg het ook op Instagram. De leukste antwoorden?

Omdat ik benieuwd was wat anderen zouden doen, besloot ik jullie ook te vragen om input. De leukste antwoorden staan hieronder!

  • Heel veel geld weghalen bij de rijken en herverdelen
    Wie geeft deze man the invisble cloth van Harry Potter?
  • Kijken bij mijn dierbaren en bij jou alles op een andere plek zetten!
  • Ik zou mensen gaan bespioneren en plagen denk ik
  • Bank beroven of naar het casino
  • Meekijken bij mijn kinderen in de klas
  • Meekijken in het leven van de biologische ouders van onze pleegkinderen
  • Dagje meelopen met de echte Máxima (dus niet de koningin die ze ons laat zien)

En nu jij: wat zou jij doen als je een dagje onzichtbaar was?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, frankie’s – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *