Column | Moederschap is… wachten tot Hema opent

Hema

Van notoire uitslaper tot moeder die geërgerd voor de deuren van Hema wacht tot de winkel opent… Ouderschap doet gekke dingen met je!

Vroeger is niet eens zolang geleden

Soms denk ik nog weleens terug aan de tijd dat ik om 07.00 uur mijn bed inrolde. Ik mis het geen moment trouwens, dat stappen tot je erbij neervalt. Voor die periode was het echt onvergetelijk, hilarisch en erg gezellig, maar tegenwoordig hou ik het niet eens meer vol. Zelfs al zou ik het willen: om 23.00 uur ben ik vaak al doodop. Ik denk er vooral aan terug omdat die tijd zo mijlenver afstaat van wie ik nu ben: om zeven uur heb ik er al een uur opzitten, meestal in gezelschap van onze twee kleinste gezinsleden.

Lees ook: Uitgaan als bijna dertiger is het toch niet meer helemaal

IJzige kou

Het is fris vanmorgen. Met rode wangen van de kou stap ik stevig door. June hobbelt achter me aan om me  bij te kunnen houden. ‘Het is zo koud!’ moppert ze tegen me. ‘Lekker doorlopen, dan ben je snel weer op temperatuur,’ zeg ik. Slap excuus natuurlijk. Zelf geloofde ik die woorden ook nooit vroeger. Ik vervloekte de kou en kreeg het heus niet warmer als ik harder doorfietste of -liep, hoogstens pas wanneer ik ergens naar binnen liep. Ook June kijkt me ongelovig aan, maar doet toch wat ik zeg. Uiteindelijk wonen we maar een paar honderd meter van school dus we zijn er al bijna.

Meteen naar bakker en Hema

Zodra ze is afgezet met een dikke kus, besluit ik te gaan winkelen. Misschien kan ik zelfs inkopen doen voor Sinterklaas. Ik heb geluk dat de bakker open is. Genietend snuif ik de heerlijke zoete geuren op en zie versgebakken broden liggen. Om de tijd te doden, wandel ik rustig door de zaak. Het is namelijk nog geen kwart voor negen en Hema opent zijn deuren pas om 9 uur. Niet dat dit alles iets uitmaakt; het levert me hoogstens drie extra minuten in de warmte op.

Ik had ooit een oordeel over die vroege vogels

Een paar jaar terug vond ik mensen die zo ontzettend vroeg gingen winkelen maar vreemd. Trappelend stonden ze dan voor de Hema, klaar om aan te vallen op het ontbijt. Of geïrriteerd tegen de winkelruit tikken als het al één minuut over negen was. Hadden die mensen geen leven, vroeg ik me af. En misschien nog wel belangrijker voor de uitslaper die ik was: waarom, als je kennelijk een vrije dag hebt, ga je in vredesnaam zo vroeg naar de winkel toe? Waarom lig je niet lekker in bed?

Maar je wordt ouder…

En krijgt kinderen. In ons geval twee uit drie die niet zoveel hebben met uitslapen. Bovendien moet June naar school. Ik besefte dat je soms rekening moet houden met dutjes en je helemaal geen zin meer hebt de deur nog uit te gaan wanneer je alweer lekker binnen hebt gezeten. Kortom, inmiddels sta ik dus ook een paar minuten voor opening te trappelen voor de deur. Ik irriteer me zelfs als het al negen uur is geweest en de winkel is nóg niet open. Waarom duurt het zolang? Hebben die mensen niet door dat het zo koud is? En waarom zijn die winkeltijden niet aangepast op schooltijden? …

Tja, dit is dus wat moeder worden met je doet.

Waarin ben jij veranderd sinds je moeder bent?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Column | Moederschap is… wachten tot Hema opent

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten