Tante worden | Stikzenuwachtig tot de baby er is

Mijn zusje staat op knappen. Ons hele gezin houdt zich bezig met de geboorte van ons aanstaande neefje en dat is best slopend. We moeten immers wachten tot de baby er is. Hij heeft zeggenschap over wanneer de weeën beginnen en niemand anders. Hoe dat er in de praktijk uit ziet?

Bijna bevallen

Mijn zusje Sophie (tevens gastblogger op Lotus Writings) is nagenoeg uitgerekend. Nog een paar dagen wachten tot de baby er is. Hij lijkt echter nog lang geen genoeg te hebben van haar buik en verschuilt zich. Het is een bijzondere situatie. Ik ben uiteindelijk al drie keer zelf bevallen, maar op de keer na dat Junes andere tante moest bevallen, zat ik niet eerder zo gespannen te wachten. En niet alleen ik. Het hele gezin, mijn ouders en hun vrienden wachten even nerveus met ons mee.

Lees ook Je weet dat je in het derde trimester zit, als…

Wachten tot de baby er is in de praktijk

Vluchtkleding

Waar je als zwangere vrouw een koffertje bij de deur hebt staan dat braaf wacht tot je richting ziekenhuis vertrekt, hangt er nu een set kleding over Junes bedrand. Aan de linkerkant haar mintgroene joggingbroek en ernaast een propje (dat ooit door het leven ging als keurig gestreken shirt). We moeten immers ieder moment kunnen opspringen en richting ziekenhuis rijden. Ook midden in de nacht. En dan kan je maar beter niet met je grote teen in je panty blijven haken.

Op van de zenuwen

Wachten tot de baby er is levert in mijn geval een heleboel zenuwen op. In de praktijk uit zich dat door bij elk belletje of bericht snel naar mijn telefoon te sprinten, ik kijk ‘s nachts regelmatig of niemand me heeft geprobeerd te bereiken en controleer vaak of de WiFi het nog doet.

Liever nog zelf bevallen

Het liefst zou ik zelf nog een keer bevallen, zodat ik in elk geval een beetje controle op de situatie heb. Ik heb het al eens gedaan dus weet ongeveer wat je kan verwachten. Dat wil ik haar besparen.

Ik zit vol vragen (die ik niet mag stellen)

Niks irritanter dan als zwangere moeten wachten tot de baby er is en constant telefoontjes en berichten krijgen van je omgeving. ‘Heb je al weeën?’, ‘Zijn je vliezen al gebroken?’ of ‘Is hij er al?’ Echt, als het zover is krijg je het wel te horen. Maar die kennis in pacht hebben, is heel anders dan daar daadwerkelijk naar handelen. Het liefst zou ik haar honderd keer per dag vragen of ze al wat weeënactiviteit ervaart en analyseren of de nesteldrang van vandaag dé aankondiging is.

Angst voor Peter en de Wolf

Intussen ben ik ook bang dat ik mijn telefoon ergens laat slingeren, me niet bezig hou met de bevalling en juist dan de baby geboren wordt. Vooral omdat het meestal zo gaat. Dus als ik hem per ongeluk even laat liggen, duik ik er daarna weer bovenop uit angst dat ik de geboorte en het eerste bezoek heb gemist.

Oplossing

Eigenlijk is er maar één oplossing voor deze hele situatie. Wachten tot de baby er is. Uiteindelijk kan het onmogelijk nog maanden duren en hebben we zekerheid dat hij er binnen een paar weken is. Constant mee bezig zijn is beklemmend voor Sophie, dus misschien moet ik maar uitgaan van de maximale termijn. Dan kan het waarschijnlijk alleen maar meevallen…

Hebben jullie weleens moeten wachten tot de baby er is?
En hoe vond jij dat?

Zenuwachtige tante – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

8 thoughts on “Tante worden | Stikzenuwachtig tot de baby er is

  1. Oh wat zou jij een hekel aan me hebben 😉 Ik liet pas een hele dag later iets horen aan familie en de rest van de wereld zelfs de dag daarna en later.
    Maar ik snap het zeker wel dat je zo snel mogelijk de baby wil zien 😉

    1. Haha!! Nee hoor, volgens mij ben je een hartstikke lief mens. En snap het ook wel hoor, soms heb je even de rust nodig om te ‘landen’ zeg maar. (Maar het zou inderdaad voor mij een dag extra nagelbijten zijn 😀 )

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten