waarop letten bij bouwen en ontwerpen gaminghoek

Waarop moet je letten bij het ontwerpen en bouwen van een gaming hoek

Thuis gamen is een populaire bezigheid voor actieve PC gamers. Heb je er ooit over nagedacht om thuis een gaming hoek in te richten? Het is onmogelijk van een echt immersieve ervaring te genieten zonder een perfect ontworpen bureau. Hier zijn een paar tips om je te helpen een geweldige gameruimte te creëren.

Richt je bureau zo efficiënt mogelijk in

Een goede spelopstelling begint met je bureau, dat er dan ook een fundamenteel onderdeel van is. Behalve je gamescherm kun je er ook de meeste van je game-accessoires in opbergen. Je moet het naar je zin aanpassen en goed organiseren zodat het je het meeste comfort biedt.

Zorg ervoor dat je bureau in hoogte verstelbaar is en breed genoeg is. Zorg ervoor dat je bureau alleen de essentiële accessoires heeft. Als je er meer hebt, zoek dan een plaats om ze op te bergen.

Zorg dat je PC scherm de juiste afmetingen heeft

Al is het om op de laatste FPS games te spelen of de beste slots online is bij het inrichten van je werkplek het beeldscherm een van de eerste randapparatuur waaraan gedacht moet worden. Een ideaal beeldscherm moet zowel ergonomisch als efficiënt zijn. Je hebt het nodig om het verschil te maken, het belangrijkste is ook dat het de juiste afmetingen heeft.

Een laptop, bijvoorbeeld, moet een scherm hebben van minstens 15.6 inch en hoogstens 17.3 inch. Speel je op een desktop computer, dan zou een redelijke schermgrootte tussen 22 inch en 34 inch zijn. In het algemeen variëren de aanbevolen schermformaten tussen 24 inch en 27 inch.

Overweeg connectiviteit

Direct met het bureau gepaard gaan een heleboel kabels en aansluitingen. Overweeg alle kabels te verbergen met kleine opbergbakjes met gaten, om een visueel aangename speelruimte te creëren.

Zorg bovendien voor verschillende stopcontacten, zodat je al je apparatuur van stroom kunt voorzien, of het nu de verlichting is of je PC opstelling.

Kies een stoel voor urenlang comfort

Als je naar een stoel kijkt, is het eerste wat je opvalt de stoelvorm. Het klassieke bureau stoel is een keuze, maar er zijn er ook met een complexere stijl (modern, racestoelen, enz.). Behalve visueel aantrekkelijk moet de stoel ook comfortabel zijn, gezien de lange uren die je er op zult doorbrengen. Een slechte stoel kan op den duur rugproblemen veroorzaken.

Bovendien vertegenwoordigt een gamerstoel een investering die tien jaar of langer meegaat! Zorg ervoor dat je goed opzoekingswerk doet voor je er een koopt. Samen met de algemene vormgeving van de stoel zijn ook de afmetingen, de armleuningen (verstelbaar of niet), het materiaal, het frame, de helling van de rugleuning, de kussens belangrijke aandachtspunten.

Je kunt kiezen voor een bedrade of een draadloze headset

Gamers kunnen met elkaar communiceren als ze een gamer headset gebruiken. Doordat hij nu helemaal van de buitenwereld afgesloten is, kan de speler echt van zijn spelervaring genieten. Een geluiddempende headset biedt hem een uitstekende luisterkwaliteit. Een passende headset is een noodzaak voor een spelopstelling.

Tenslotte moet je de inrichting van je speelruimte verfijnen door wandplanken toe te voegen. Deze planken worden gebruikt om je figuurtjes en je spelaccessoires op te bergen. Stickers kun je ook kopen bij videospelletjeswinkels. Videospelletjesposters zijn een ander goed alternatief.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

©Rangizzz, Shutterstock – spelen

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *