redenen waarom trampoline geweldig leuk is

Waarom een trampoline je geld meer dan waard is *

redenen waarom trampoline geweldig leuk is

Een trampoline is een fantastische aanschaf. Wij kochten inmiddels vier jaar geleden een grote ronde trampoline voor in de achtertuin en hebben nog geen moment spijt gehad. Waarom hij zo’n succes is? In dit artikel geef ik maar liefst 5 redenen waarom het kopen van een trampoline je geld meer dan waard is!

Verjaardagscadeau? Een trampoline!

Een jaar of vier geleden besloten Ro en ik een trampoline te kopen voor onze meiden. Het ultieme verjaarscadeau, besloten we – eentje waarmee ze voorlopig prima vooruit konden. En dat was het ook. Vanaf het moment dat ze hem zagen staan in de achtertuin waren ze eigenlijk al niet meer te houden: ze wilden zo graag springen! Omdat ik eigenlijk denk dat er voor elk huishouden wel een mooi exemplaar te vinden is, dit keer een pleidooi voor het kopen van een trampoline als verjaardagscadeau.

5 redenen waarom een trampoline je geld meer dan waard is

Je kinderen vinden het leuk, klasgenootjes, neven, nichten, buurtkindjes…

Vooral het eerste jaar dat hij in de tuin stond, is er zo vaak op gesprongen. Door zo’n beetje iedereen eigenlijk. Van kinderen uit de buurt tot hun grote zus die met haar vriendinnen kwam trampoline springen. Er is geen kind die het niet leuk vindt. Zo’n trampoline verbindt dus.

Het is een duurzame aanschaf

Je hebt er echt jaren plezier van. En soms is hij een zomer iets minder populair, maar het jaar erop staan ze weer met zijn allen op de trampoline. In de aanschaf valt hij eigenlijk wel mee. Zeker hier, omdat we hem voor alle kinderen tegelijk kochten. Voor € 150,00 stond er een mooi exemplaar in de tuin – dat is € 50,00 per kind. Maar ook met één kind hoeft het niet heel duur te zijn: je kunt ervoor kiezen om met verschillende familieleden geld bij elkaar te leggen. Door er goed voor te zorgen en je artikelen te halen bij een specialist, zoals Trampolines.nl, weet je zeker dat hij langer meegaat.

Een trampoline nodigt kinderen uit tot bewegen

In een tijd waarin buitenspelen lang niet altijd meer vanzelfsprekend is, denk ik dat het echt belangrijk is om ze iets te bieden dat uitnodigt tot spelen en bewegen. De trampoline is daarvoor perfect! Zeker na een lange schooldag, is het voor kinderen belangrijk om lekker bezig te zijn en hun energie kwijt te kunnen.

Goed voor de motoriek

Misschien behoeft dit punt niet veel uitleg, maar toch in het kort. Je ziet dat als je een trampoline aanschaft, kinderen vanzelf steeds meer durven. Eerst springen ze om het toestel te verkennen. Daarna laten ze zich op hun billen vallen. Of op hun zij. Ook het samenspel met anderen helpt ze uit hun comfort zone te treden en verder te leren. Ze dagen elkaar uit.

De trampoline stimuleert hun fantasie

Ik kan me voorstellen dat je het gebruik van hun fantasie niet direct koppelt aan een speeltoestel. Maar toch werkt het vaak wel zo. Kinderen beginnen eerst met springen en verkennen, maar na verloop van tijd merk je vaak dat ze iets anders willen. Ze verzinnen spelletjes, gaan competities tegen elkaar doen of gebruiken de trampoline in een zelfbedacht parcours. En dat is natuurlijk meteen een extra kracht van buitenspelen: lekker ontdekken en verzinnen.

Hebben jullie een trampoline in de tuin? En zijn jullie er ook zo ontzettend blij mee?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Martin Novak – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *