waarom printer nodig gezin

Waarom je als gezin niet zonder printer kan

Tegenwoordig printen we minder. Dat heeft natuurlijk alles te maken met verduurzaming, groener leven en niet onnodig allerlei blaadjes laten afdrukken als je ze ook digitaal kan opslaan. Toch kunnen we als gezin niet zonder printer. Want hoewel je misschien best eens iets via je werk kunt laten afdrukken, zoals tickets of een formulier, is het natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien is het onhandig afhankelijk te zijn van derde partijen. In dit artikel vind je 3 redenen waarom een printer onmisbaar is binnen een gezin.

Waarom je als gezin een printer nodig hebt?

Middelbare school

De middelbare school verloopt over het algemeen ook redelijk digitaal. Hele pakketten zoals wij ze vroeger uitprintten, gaan er allang niet meer doorheen. Toch komt het best nog eens voor dat ze een boekbespreking of spreekbeurt moeten houden. En dan is het wel zo prettig om een keurig briefje bij je te hebben met wat laatste aantekeningen! Kies voor een handige printer en zorg voor een voorraadje cartridges in huis (zoals de hp 305) en je hebt in alles bij de hand. Het voordeel boven een handgeschreven briefje is natuurlijk dat je net zolang kunt schrappen en herschrijven tot alles op je digitale papier klopt en je het kunt uitprinten.

Sinterklaasgedichten

Zeker wanneer je het Sinterklaasfeest uitgebreid viert met surprises en gedichten, kan je eigenlijk niet zonder printer. Het blijft immers het allerleukst om tot het laatst te moeten gissen wie jouw geweldige gedicht toch schreef. En dat kan alleen maar als je het handschrift niet herkent.

Tickets voor een theatershow

Hoewel alles digitaal kan, blijft het een risico om te vertrouwen op je telefoon, de WiFi en de verbinding wanneer je in het theater zelf bent. Als er ook maar iets misgaat, zou je daardoor niet naar binnen kunnen. Om die reden staat nog altijd aangegeven online dat je het best ook een geprinte versie van je ticket kunt meenemen. Gewoon, om het risico maar te voorkomen dat iets misgaat.

Hebben jullie thuis een printer?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *