Waarom oppassen op je neefje zo fantastisch is!

Sinds een paar jaar ben ik tante van mijn eigenwijze neefje (de zoon van mijn zusje). Ik vind het zo heerlijk om te mogen oppassen! In dit artikel daarom 6 redenen waarom oppassen het leukste van de hele wereld is.

Oppassen op mijn lieve neefje

Sinds 2016 ben ik (na een paar zenuwachtige laatste weken) de supertrotse tante van mijn schattige neefje J. Zodra hij ons dorp inrijdt, roept hij ook heel hard om oompie en tante – dus dat euforische gevoel is gelukkig wederzijds. Bovendien maakt het me meteen nog trotser dan daarvoor, want hallo: hij heeft nu al geografisch inzicht! Daar hoop ik met mijn 34 jaar nog steeds op.

Kortom, ik ben gek op hem en zijn stralende glimlach. De dikke knuffels en het feit dat hij gewoon op schoot blijft zitten, lekker dicht tegen me aan. En eerder merkte ik het ook al met oudere nichtjes en neefjes: oppassen is fantastisch. Dat je eigen kinderen op een gegeven moment licht argwanend en afgunstig kijken, omdat ze je niet meer herkennen 😉 Waarom? 

6 redenen waarom oppassen op je neefje (of nichtje) zo geweldig is

Als tante heb je de tijd

Met een eigen onderneming ben je altijd bezig. Ook als je het eigenlijk niet wil. Want het kan zomaar eens zijn dat je ter ontspanning een boek leest of film kijkt en door die ene scène een briljant blogonderwerp bedenkt. Maar als tante is dat anders. Nu pas ik niet op regelmatige basis op natuurlijk, dus wanneer ik weet dat J. komt, leg ik bewust mijn telefoon weg en verzin allemaal leuke bezigheden. We gaan tekenen, bouwen, puzzelen of een spelletje spelen. Tijd die ik niet altijd even consequent maak als het mijn eigen kinderen betreft. 

Neefjes en nichtjes zijn relaxter

Mijn neefje is een heel lief, behoudend mannetje. Hij bekijkt de wereld van een afstandje en je ziet aan zijn knappe gezichtje dat hij er het zijne van denkt. Bovendien weet hij duidelijk wat hij wil. Laatst was hij bij me en we hebben een heerlijke, rustige dag gehad. Hij vond alles prima, zwaaide vrolijk naar de straatkrantverkoper en luisterde uitstekend. Echt, dit is precies de reden waarom onze eigen kinderen bij anderen wél engeltjes zijn 😉 

J. was op bezoek en plots leek het me wél leuk om lekker te gaan verven. Ondanks het risico dat alles na afloop zou onder zitten… 

Met je neefje lijkt alles nieuw

Zoals kinderen na een tijdje uitgekeken raken op hun speelgoed, zo is het als moeder ook weleens fijn om weer eens met iets anders te kunnen spelen. Dus niet de honderdste tekening van een eenhoorn hoeven maken, maar gewoon samen bouwen met Duplo. Of fungeren als snelweg, waar hij met zijn houten autootje overheen racet. Verandering van spijs doet eten, verandering van speelgoed doet spelen. Heel verfrissend! 

Je geniet meer

Ik denk dat dit precies de reden ook is waarom opa’s en oma’s zo anders zijn wanneer ze voor de kleinkinderen zorgen. Waar ouders overal strikt bovenop zitten en proberen te voorkomen dat hun kind overladen wordt met suikers en andere ‘slechte’ verwennerijtjes, zijn grootouders een stuk toegeeflijker. Tantes ook. Ondanks dat ik altijd dacht niet zo te zijn. Je belangen zijn natuurlijk anders #sorrynotsorry

Hij gaat weer terug naar zijn eigen ouders

En dat klinkt gelijk natuurlijk malen rotter dan ik het bedoel. Waar het meer in zit, is dat je bij je eigen kinderen weet dat als ze niet lekker in hun vel zitten, ze aan het eind van de dag nog steeds in je buurt lopen te chagrijnen. Of schreeuwen. Of vechten. Je neefje of nichtje geef je na zo’n dag een dikke knuffel en je hoopt voor zijn ouders dat het thuis over is. Je kan daardoor gewoon veel meer hebben. 

Pas jij weleens op je neefjes of nichtjes? En merk je daarin ook een verschil ten opzichte van je eigen kinderen?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Waarom oppassen op je neefje zo fantastisch is!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten