waarom led spots in keuken

Waarom kiezen voor LED spots in de keuken?

LED verlichting is de laatste jaren flink gestegen in populariteit. Dat is helemaal niet zo vreemd, aangezien deze moderne vorm van verlichting erg veel voordelen heeft. LED lampen zijn toe te passen in iedere ruimte van je woning. In de keuken wordt het bijvoorbeeld vaak gebruikt in de vorm van spotjes. Ben je benieuwd waarom dit soort spots zo’n goede aankoop zijn? Lees dan snel verder! Hieronder staan verschillende voordelen van LED spots voor je op een rij.

Waarom LED spots in je keuken?

LED spots zijn energiezuinig

Je kunt eenvoudig energie besparen met iedere vorm van LED verlichting. Met de overstap van een gewone gloeilamp naar een LED kogellamp bespaar je gemiddeld 85%. Bij de overstap van een gewone halogeen spot naar een LED spot kan de energiebesparing oplopen tot maar liefst 90%. Dit verschil ga je duidelijk terugzien op de energierekening. De energiekosten worden lager, waardoor je de aanschafprijs van nieuwe LED lampen en spots zo weer hebt terugverdiend.

LED verlichting heeft een lange levensduur

Ook de lange levensduur van LED draagt bij aan het duurzame imago. De lamp gaat minder snel kapot, is minder snel aan vervanging toe en dus een goede investering voor de lange termijn.

Verkrijgbaar in verschillende soorten

LED verlichting is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en formaten. Wat betreft spots heb je de keuze uit opbouwspots, railspots en LED inbouwspots. Door het ruime aanbod is er altijd een spotje te vinden dat aansluit bij de stijl van jouw keuken.

LED heeft geen opwarmtijd

Als je al eens spaarlampen hebt gebruikt in de keuken, weet je hoe vervelend de lange opwarmtijd is. Bij LED spots is dit probleem verleden tijd. De lampen gaan direct aan zodra je de schakelaar omzet. Je kunt hierdoor direct aan de slag met je favoriete gerecht.

Je kunt het licht dimmen

Wist je dat er zelfs dimbare LED spots verkrijgbaar zijn? Zo kun je de lichtsterkte van de verlichting zelf aanpassen. Wissel eenvoudig af tussen helder licht voor goed zicht en zacht licht voor een gezellige sfeer.

Meerdere kleurtemperaturen verkrijgbaar

Alle LED spots zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. Hierdoor kun je ze ook zonder dimmer inzetten als sfeerverlichting. Dit doe je door een warme kleurtemperatuur te kiezen. Wil je juist heel fris en helder licht? Ga dan voor een neutrale tot koele kleur.

Niet alleen geschikt voor het plafond

LED spotjes zijn niet alleen toe te passen op het plafond van de keuken. Je kunt bijvoorbeeld ook LED inbouwspots gebruiken onder de keukenkastjes, in de vitrinekast of onder een wandplank. Daarnaast zijn opbouwspots met een stijlvol design ook geschikt om door te trekken in de eetkamer of woonkamer.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *