Home » Persoonlijke ontwikkeling » Waarom je onzekerheden opzij moet zetten *

Waarom je onzekerheden opzij moet zetten *

Ontevreden met mijn lijf wil ik weer gaan afvallen. Korte jurkjes? Ja, later, als ik weer op gewicht ben. Maar moet ik daar echt op gaan wachten? Deze zomer ben ik er klaar mee: ik ga me over mijn eigen (zomerse) onzekerheden heenzetten. Zomerjurkjes zijn namelijk veel te leuk om te laten hangen!

Dat eeuwige afvallen…

’15 procent van je lichaamsgewicht bestaat uit huid’, lees ik in de LINDA. Grinnikend bedenk ik dat dit mijn totaalgewicht mooi in perspectief brengt. Als ik dan ook nog een paar kilo extra aan mijn voorgevel en billen toe ken, val ik vast weer binnen een gezond BMI. Kan ik meteen stoppen met dat permanente afvallen en gezonder eten.

Want nu is het zomer en mijn lijf is niet bepaald summerproof. Het is echter te warm om rond te lopen in dikke spijkerbroeken en shirts, dus ik moet eraan geloven. Korte jurkjes. Eigenlijk iets waar ik niet heel enthousiast van word (want blote, witte benen). Maar de laatste tijd kom ik geloof ik op een punt waarop ik vind dat ik me eroverheen moet zetten. De enige die ik mezelf tekort doe met zo’n warme spijkerbroek dat ben ik zelf. Stom toch? Bovendien gaan mijn zusje en zwager trouwen in de toekomst, ik wil gewoon kunnen shoppen voor leuke bruiloft jurkjes zonder gedoe! Daarom in deze blog 5 redenen om wél gewoon een jurkje aan te trekken, witte benen of niet!

Waarom je je over je eigen, zomerse onzekerheid moet heenzetten

Het is te warm om je rot te voelen

Je hebt alleen jezelf er maar mee als je rondwandelt met lange broek terwijl de mussen van het dak vallen. Begin gewoon stap voor stap. Eerst met een luchtige maxidress, vervolgens misschien een toffe jumpsuit, dan een midi dress (tot knie of halverwege je kuiten) en daarna een zomers jurkje. Stap voor stap! En ga vaker in de zon zitten met je (onder) benen, kunnen ze vast een beetje bijkleuren.

Er zijn te veel leuke jurkjes om altijd maar rond te lopen in een lange(re) broek

Zoals het jurkje op de foto, van My Jewellery. Ik vind hem zo leuk! En hoewel June een fake lach tevoorschijn toverde, zag ik bij Ro dat hij hem echt mooi vindt staan. ‘Dat rode doet iets met je, staat je goed!’ Natuurlijk niet het belangrijkst, maar dat maakte wel dat ik hem nog leuker vind. Ik merkte meteen hoe lekker het is om gewoon een lekker luchtig jurkje aan te trekken in plaats van die warme(re) kleding!

Kijk naar andere vollere vrouwen: veroordeel je hen?

Zo ja, dan moet je misschien iets doen aan je eigen mindset.

Zo niet, waarom dan wel jezelf? Zoek op #bodypositivity op Instagram en je vindt genoeg inspirerende vrouwen die je onzekerheid doorbreken met zelfspot en inspirerende statements. Lees ze. Ik weet bijna zeker dat je je daarna een stuk lichter voelt (figuurlijk althans).

Je hebt genoeg om dankbaar voor te zijn

Echt, het feit dat je de tijd hebt om jezelf druk te maken om je witte benen en dat je misschien zwaarder bent dan je had willen zijn, is een luxe. Dat betekent dat je geen echte honger of onveiligheid kent. Count your blessings! Hoe belangrijk is het nu allemaal?

Het geeft je een reden om lekker te kunnen shoppen

Dus gewoon uit je comfortzone stappen en genieten van het shoppen! Koop jurkjes die flatteren, je mooie punten omarmen en de mindere wat verdoezelen. Uit ervaring kan ik inmiddels vertellen dat het heerlijk is! Gewoon weer shoppen zonder continu bezig te zijn met wat je niet zou aan kunnen trekken. Doen dus!

Vind jij het soms lastig om te shoppen? En maken die zomerjurkjes jou ook weleens onzeker?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Dit artikel bevat gekregen producten

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

11 gedachten over “Waarom je onzekerheden opzij moet zetten *

  1. Ik word helemaal blij van dit artikel… Echt, ik word er soms een beetje zot van, van dat eeuwige afvallen en dat zo verheerlijken…. Ik heb daar meer dan een reden voor. net hetzelfde met een bruine kleur terwijl het ondertussen klaar en duidelijk is dat een bleekscheet zijn zelfs eigenlijk veel gezonder is. 😉

    Allert: slank zijn is het niet hetzelfde als gezond en bruin willen zijn, is echt geen goed schoonheidsideaal. Laten we elkaar en onszelf gewoon wat meer aanvaarden zoals we zijn… Tenslotte is iedereen anders, ook onze uiterlijke vorm en onze huidskleur. We zijn allemaal anders en eigenlijk is dat gewoon mooi…

  2. Deze zomer jurk is super, leuke kleur en model en staat jou ook echt heel mooi Merel. Gewoon doen en dragen. Ik draag eigenlijk altijd jurken, ik vind dit zo fijn zitten en ja ook ik ben hier nu echt even te zwaar. Te veel eten en te weinig bewegen laat zich zien en wat ik nu doe is lekker fleurige zwierige rokken en jurken dragen.

  3. Leuk jurkje. Ik houd wel van rood. Vroeger durfde ik rood niet echt aan. Inderdaad doordat ik onzeker was. Dat hing samen met dat ik jong was. Die onzekerheid is tegenwoordig veel en veel minder (maar ik zag er eigenlijk stukken beter uit toen, nu ik soort van hoogbejaard ben boeit de mening van anderen me alleen niet meer zo)

  4. Mooi jurkje! Jurkjes maken mij heel erg onzeker tot een paar weken terug, geen idee wat er veranderde maar nu draag ik ze regelmatig en vind ik ze leuker dan broeken 🙂

  5. Mooi geschreven, Merel. Ik voel mij ook soms onzeker, maar ik vind dat kleding daar heel veel aan kan doen! Supermooi jurkje, trouwens, staat je geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten