Waarom is een messenset zo handig in de keuken? *

Vroeger stond mijn opa vaak in de keuken zijn mes te slijpen. Ik begreep nooit zo goed waarom tot hij vertelde dat je messen zo een stuk langer meegaan. Inmiddels hebben we zelf een set gekocht. Weliswaar zonder slijper, maar met allerlei soorten en maten. Waarom een messenset zo handig is? Ik vertel je er alles over in deze blog!

Waarom is een messenset handig?

Verschillende producten vragen om een ander mes

Vroeger, toen ik koken vooral een noodzakelijk kwaad vond, wist ik eigenlijk niet dat je zoveel handige spullen kunt kopen voor in de keuken. Inmiddels wel. Je hebt bijvoorbeeld een ander mes nodig voor het snijden van tomaten dan voor een wortel of een spitskool. Met een messenset heb je alles bij de hand en maak je het jezelf een stuk makkelijker in de keuken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kookwinkel.nl.

Het kookt veel leuker

Dat geldt trouwens voor zo’n beetje alles wat je nieuw koopt: toen we net een ijsmachine hadden, wilde ik het liefst elke keer weer een nieuwe soort maken. En met een nieuwe pan bak je ook een stuk leuker. Datzelfde geldt dus ook voor een messenset: haal je inner chef naar boven en kook de sterren van de hemel!

Je hebt er lang plezier van

Althans, als je de investering doet in een goede messenset, zorg dan ook dat je precies weet hoe je je keukenmessen moet onderhouden. Daarmee verleng je de levensduur en dat maakt weer dat je een duurzame aankoop hebt gedaan.

Je kookt lekkerder

Doordat je beter kunt snijden, komen je producten beter naar voren. Het lijkt een detail, maar als het gaat om goed koken dan wel een belangrijk detail. Zo helpt het aanzienlijk als je vlees behandelt met het juiste mes (en de juiste techniek gebruikt). Ook tomaten kan je veel preciezer snijden als je maar de juiste spullen in huis hebt. Geen grote hompen meer, maar keurige groenten!

Hebben jullie een messenset in huis?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, VICUSCHKA – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Waarom is een messenset zo handig in de keuken? *”

  1. Ja, wij hebben een messenset, gespaard met een actie bij de Jumbo. Vast heel handig, maar bij het allereerste gebruik sneed ik een stukje van mijn vinger af… Gelukkig weer helemaal goed aangegroeid, maar die messenset durf ik niet meer aan te raken, eigenlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *