nieuwe oven kopen heteluchtoven voordelen

Waarom een heteluchtoven niet mag ontbreken in je keuken *

nieuwe oven kopen heteluchtoven voordelen

Ben je op zoek naar een nieuwe oven en weet je nog niet goed wat bij je past? In dit artikel vertel ik over onze zoektocht naar een vervanging voor onze combi-magnetron en hoe we uitkwamen bij een heteluchtoven. En meteen een tweede keukenblok; als je dan toch bezig bent…

Een nieuwe oven

Van combimagnetron tot heteluchtoven…

Ergens halverwege vorig jaar stopte de ovenfunctie van onze combi-magnetron. En stiekem vond ik dat niet zo’n ramp. Hij was al een jaar of tien oud en bovendien niet zo praktisch: de ruimte was beperkt en een goede pizza of een wat langer stokbrood afbakken, lukte met geen mogelijkheid. Maar vervangen? Ik wist het allemaal niet zo goed. Dan zaten we daarna weer met hetzelfde probleem van de beperkte ruimte.

…en meteen een nieuw keukenblok

Ik liet het even los. En zoals vaak diende de oplossing zich vanzelf aan. ‘Waarom bouwen we geen extra keukenblok?’ appte ik Ro. ‘We hebben genoeg ruimte in de keuken en het levert flink wat extra ruimte op.’ Heel veel overtuigingskracht had ik dit keer niet nodig: een nieuw blok betekende niet alleen meer ruimte, maar ook een mooie heteluchtoven.

4 voordelen van een heteluchtoven

Je kan zoveel meer gerechten maken

Waar de combimagnetron vooral een kwestie van behelpen was, staat er nu regelmatig een schaal kippenpootjes of lasagne in de oven. Of we maken heerlijke zelfgemaakte (bloemkool)pizza, croissants en bakken stokbroodjes af. Wat dat betreft ga je er met een heteluchtoven duidelijk op vooruit.

Alles smaakt lekkerder

Wellicht komt dat ook door het nieuwe – wanneer je iets vervangt, lijkt het oude product altijd zoveel slechter uit de bus te komen. Maar toch. De croissantjes zijn beter gebakken, broodjes knapperiger en de kip malser. En ik weet bijna zeker dat het komt door onze fijne oven.

Je maakt sneller nieuwe gerechten

Een fijne werkplek in de keuken nodigt uit om meer te kokkerellen. Zo werkt het hier althans wel. Ik probeer makkelijker iets. En de ene keer is dat een heerlijke toevalstreffer, zoals de bloemkoolpizza – een andere keer kijkt het gezin zuur omdat ik mijn best heb gedaan op een groente-omelet. Maar daar leer je weer van. Het zijn gerechten die ik in de combi-magnetron in elk geval echt nooit zou hebben gemaakt.

Het aantal opties bij een heteluchtoven is vele malen groter

Waar je bij de gemiddelde combi-magnetron niet veel verder komt dan grill, oven en een combinatiestand, hebben we nu alle keus in de wereld. Ideaal! Bovendien kan je tegelijkertijd meerdere onderdelen van een gerecht in de oven schuiven. Dus ook in die zin levert het je veel meer op.

Het loont dus de moeite om te zoeken naar een oplossing

Misschien lijkt je keuken te krap voor iets anders dan een combi-magnetron, maar weet je zeker dat je geen alternatief kunt verzinnen? Een heteluchtoven biedt namelijk zoveel meer voordelen. Ik zou nooit anders meer willen, als ik eerlijk ben. Vooral omdat we zoveel gevarieerder kunnen eten dan voorheen.

Wat voor oven gebruik jij? En wat is je favoriete gerecht uit de oven?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, New Africa – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 Replies to “Waarom een heteluchtoven niet mag ontbreken in je keuken *

  1. Ik vind een heteluchtoven ook ideaal! Ovenschotels (die maak ik vaak) vind ik op de een of andere manier ook beter smaken dan wanneer ze uit de combi magnetron komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *