Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Waar ik mee wil stoppen tag | Deze 10 dingen niet meer

Waar ik mee wil stoppen tag | Deze 10 dingen niet meer

Het is alweer even geleden dat ik een tag heb ingevuld. Maar toen kwam ik deze splinternieuwe van Marjo tegen en daar kan ik wel wat mee. ‘Wat ik kut vind’ heet haar blog toepasselijk. Het draait om tien dingen van jezelf die je, keurig gezegd, niet meer bevallen en waar je vanaf wil. Karaktereigenschappen dus of de dingen die je doet. Dat vind ik een mooie uitdaging!

10 dingen waar ik mee wil stoppen

Te veel snoepen

Dat ik dol ben op te vet en te zoet eten, mag wel blijken uit de snack tag. Maar mijn grootste probleem is ook dat ik die knop maar niet goed kan omzetten. En dat terwijl ik nog wel een paar kilo kwijt zou willen. Gelukkig hang ik alweer een tijdje op hetzelfde gewicht, alleen die laatste vijf… Misschien moet ik het maar eens iets rigoureuzer aanpakken en gewoon een hele maand niet snacken. Zoiets zag ik laatst ook voorbij komen op een andere blog. Wie weet leer ik het wel af? Na december natuurlijk 😉

Energie stoppen in zinloze zaken

Spreekt eigenlijk voor zich. Dingen waar je geen invloed op hebt, loslaten en wat je negatief beïnvloedt ook.

Die eeuwige telefoon

Ik kan serieus terugverlangen naar het leven zonder smartphone. Op de één of andere manier vind ik het maar lastig om dat kreng te laten voor wat het is en zit dan zomaar mijn kostbare minuten te verspillen aan een Instagram-timeline of gesprekken die niet heel belangrijk zijn. Zonder telefoon hadden we meer rust. Ik denk daarom ook dat ik maar weer terug moet naar de Digital Detox van begin 2017. Dat was namelijk echt heerlijk!

Stiekem Pinterest perfect willen zijn

Moet wel eerlijk bekennen dat ik hier meestal geen last van heb, omdat ik nu eenmaal niet bepaald Pinterest perfect ben. Hoeft ook niet. Maar op sommige momenten baal ik daar ineens van. Waarom? Ben ik minder leuk, omdat ik voor geen meter kan knutselen en ik tijdens het kerstdiner allang blij ben dat het lekker smaakt? Nee natuurlijk niet. Net zo goed als dat er niks mis mee is als je wel waanzinnig creatief bent en er elke keer iets bijzonders van weet te maken. Ieder zijn kwaliteiten, tijd om dat stukje ook gewoon te accepteren.

Stress rondom de feestdagen

Dit Sinterklaasfeest heb ik daar al een lekker begin mee gemaakt: ik zorgde dat alle cadeaus ruim een week voor dé dag in huis waren en dat scheelde enorm. We ruimden de dag voor Pakjesmiddag/avond alles op en hoefden ons daardoor alleen nog maar bezig te houden met hoe gelukkig de kinderen zich voelden. Ideaal! Zo wil ik de Kerst ook. Want stress rondom de feestdagen is echt zonde van de tijd en energie.

Te weinig me-time

Niet iedereen hecht er waarde aan. Ik wel. Misschien omdat ik een tijd lang het single ouderschap heb ervaren en als geen ander weet hoe belangrijk het dan is om ook genoeg tijd voor jezelf te nemen? Alleen schiet dat er momenteel nogal vaak bij in. Doe ik iets buitenshuis, dan is dat doorgaans werk gerelateerd. Echt fantastisch dat het kan, begrijp me niet verkeerd (wie kan er nu zeggen dat hij voor zijn werk naar de Sintshow van Ernst en Bobbie ‘moet’?), maar het is ook fijn om weer eens met Ro te kunnen gaan eten. Of met een vriendin te genieten van een goede film in de bios. Mooi voornemen meteen voor volgend jaar.

Boos worden en mijn stem (te veel) verheffen

Zou dit haalbaar zijn? Ik probeer over het algemeen vooral heel lief en zalvend te praten waar de kinderen bij zijn – precies datgene waar ik vroeger (in het pre-kindertijdperk) een enorme hekel aan had. Maar toen ontdekte ik dat het helemaal niet uitmaakt hoe je dingen zegt: onze dames zijn zo eigenwijs, dat ze hoe dan ook hun eigen zin volgen. Iets met een appel en een boom, vrees ik. Alleen wanneer ze elkaar voor de zoveelste keer die dag de hersens in slaan of tegen elkaar gillen, verlies ik mijn zelfbeheersing. Dat ik weleens denk: die arme buren. Door mij dus. Nou ja, het mag dus nog een tandje minder.

Te veel over mijn blog praten

Vooral Ro ontgeldt het regelmatig. ‘Heb jij nog inspiratie?’ ‘Wat vond je van die blog vanmorgen?’ ‘Denk je dat het verstandig is om me ook op andere social media te gaan focussen?’ Ongewild heeft hij de kennis van iemand die zelf blogt, zonder dat hij een eigen website heeft. Ik moet daarmee stoppen. Althans, minderen.

Multitasken

Het verleden wees uit dat ik beter één ding tegelijk kan doen. Dan ben ik niet alleen efficiënter, maar lever ik ook beter werk af.

Te bescheiden zijn

Is om te beginnen natuurlijk al vrij onbescheiden om te zeggen, maar ik ben echt te bescheiden. Zeker wat mijn werk betreft. Ik neem te snel genoegen met minder en vergelijk me soms te veel met anderen.

Waar zou jij mee willen stoppen?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Neem je de ‘Waar ik mee wil stoppen’-tag over?
Vergeet Marjo dan niet te vermelden als bedenker!

Afbeelding – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

8 gedachten over “Waar ik mee wil stoppen tag | Deze 10 dingen niet meer

  1. Iedereen heeft dingen die ze aan zichzelf willen veranderen. Niemand is perfect, dat moet je ook niet willen, die dingen die je niet zo leuk vind maken jou, jou 🙂

  2. Die ME-TIME probeer ik steeds wat meer te nemen. Win/win situatie. Mamma blij, kind blij. Bescheidenheid, multitasken en stem verheffen… Check. Wel veel herkenbare dingen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten