tips minder stress

3 tips om meer te ontstressen in het nieuwe jaar *

tips minder stress

A D V E R T E N T I E

Kun je geloven dat 2020 alweer drie weken oud is? Jouw goede voornemens worden, geheel in het kader van Blue Monday, intussen goed op proef gesteld. Naast gezonder eten of meer sporten willen veel moeders in het nieuwe jaar ook meer tijd besteden aan ontstressen. Helemaal terecht natuurlijk – als drukbezette mama’s moeten we tussen werk, familie en persoonlijke projecten steeds weer een balans weten te vinden. Onbeschaamde me-time wil dan al eens ontbreken. Wil ook jij in 2020 minder stressen en meer genieten? Hier alvast drie tips!

3 tips om beter te kunnen ontstressen

Bewust relaxtijd inplannen

Vind ook jij moeilijk tijd om te relaxen, dan kan het goed zijn om relaxmomenten vast te leggen in je agenda. Dit is misschien een eng idee, maar ontspanning die zwart op wit vastligt brengt mentale rust. Leg voor de kids bijvoorbeeld een weekend bij grootouders of een zomerkamp vast; zo heb jij enkele dagen het huis alleen voor een heerlijk filmpje of ontspannend warm bad.

Verwachtingen vaker loslaten

Wie hoge verwachtingen en perfectionisme loslaat, wordt sowieso gelukkiger! Diep vanbinnen weten we allemaal dat de dingen nooit perfect zullen zijn en dat dit ook niet hoeft. Heb ook jij het hier moeilijk mee? Begin dan met kleine dingen. Het is bijvoorbeeld helemaal oké om af en toe een luie huisvrouw te zijn. Eten uit een potje is echt niet zo slecht, en dat er in je woonkamer af en toe een bom lijkt te zijn ontploft overkomt elke moeder wel eens.

Dankbaarheid uiten

Gratitude is tegenwoordig een trend, en terecht. Wie regelmatig zijn/haar dankbaarheid uit, ondervindt hier wetenschappelijk bewezen voordelen van. Dankbaarheid en stress gaan nu eenmaal niet goed samen! Zelfs op de meest vervelende dagen is er iets om dankbaar voor te zijn – en dat hoeven niet steeds de grote dingen te zijn. Die kleurrijke zonsondergang of spontane schaterlach van je kindje kunnen een sombere dag helemaal goedmaken!

Vind jij het belangrijk om stress de baas te blijven? Hoe zorg jij voor voldoende rustmomenten in je leven?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Subbotina Anna – Shutterstock

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *