Happy Hero - Ik word een superheld

Voorlezen | Happy Hero – Ik word een superheld

We kregen het boek Happy Hero, Ik word een superheld toegestuurd – een interactief voorleesboek over hoe iedereen een held kan zijn. Samen met onze dochters van 3 en 4 hebben we het nu een aantal keer gelezen. In deze review lees je wat we ervan vonden!

Wat is interactief voorlezen met Happy Hero?

Vaak zie je dat voorlezen een eenzijdig proces is: ouders lezen voor, kinderen luisteren. Happy Hero pakt het heel anders aan met interactief voorlezen. Het boek ‘Ik word een superheld’ is zo geschreven dat je kinderen automatisch reageren op de tekst – ook als je het zelf lastiger vindt ze bij het verhaal te betrekken.

Hoe kun je zelf interactief voorlezen?

  • Pauzeer zo nu en dan en vraag door aan je kind: wat vind jij hiervan? Hoe zou jij reageren? Hoe zouden ze dit probleem kunnen oplossen?
  • Laat de plaatjes zien en benoem wat erop staat.
  • Gebruik stemmetjes, praat zachter als er iets spannends staat te gebeuren of juist heel vrolijk.

Daarnaast krijg je het advies bij je aankoop om het boek eerst eens door te lezen voor je samen met de kinderen gaat lezen. Op die manier weet je zelf al wat er te gebeuren staat en hoe je het voorlezen kunt gaan aanpakken.

Happy Hero ‘Ik word een superheld’

Samenvatting

Het boek Happy Hero ‘Ik word een superheld’ neemt je mee op speurtocht. In het bos zijn namelijk paddenstoelen gestolen en het is aan de kinderen om de boef te vinden.

Bij het boek krijg je een superheldencape en masker cadeau om het nog echter te maken.

Vormgeving

Bij de aankoop van je boek kun je kiezen voor superheld Soof of Sam. Nu heb ik er niet echt verstand van, maar ik vind het een beetje Scandinavisch ogen qua kleurgebruik. Geen hele felle kleuren, maar iets vergrijsd – als ik het zo goed benoem.

Geschikt voor welke leeftijd?

De boeken richten zich vooral op kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd: vanaf 3-6 jaar. Persoonlijk denk ik wel dat het meer geschikt is voor de jongere kinderen, maar dat zal ook afhangen van het karakter van je kind.

Algemene informatie

  • Auteurs: Patrick en Silvia Kuijpers
  • Illustraties en vormgeving: Silvia Kuijpers
  • Prijs: € 21,95 (inclusief cape en masker)

Eindoordeel over Happy Hero

Allereerst vind ik het ontzettend leuk dat het boek zich leent voor interactief voorlezen. Dat doen we hier thuis sowieso wel vaker, omdat je de kinderen dan echt laat nadenken over wat je leest. En waar ik eigenlijk dacht dat het misschien soms iets te makkelijk zou zijn (je ziet de boef zich bijvoorbeeld duidelijk achter een boom verstoppen), hadden de kinderen daar juist helemaal geen last van. Die vonden het vooral prachtig dat ik steeds vragen stelde die zij konden beantwoorden.

Ze hebben daarnaast veel lol met hun cape en masker en springen door het huis als superhelden. Grappig om te zien. Het originele karakter van Happy Hero, ‘Ik word een superheld’ maakt dat hij zeker nog vaker gelezen gaat worden bij ons thuis. Bovendien vind ik de boodschap heel mooi: iedereen kan een superheld zijn.

In de serie Voorleesboeken komen de boeken voorbij die we hier thuis lezen. Ro en ik hechten namelijk veel waarde aan een gezamenlijk voorleesmoment voor het slapengaan. Deze review bevat onze eerlijke mening, ongeacht of we het boek hebben gekregen of gekocht.

Lezen jullie thuis vaak voor? En wie is de superheld van jouw kindje?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *