Home » Huis en tuin » Tuin » Wat zijn de voordelen van kunstgras in je achtertuin?

Wat zijn de voordelen van kunstgras in je achtertuin?

voordelen kunstgras achtertuin

Mijn zoontje is voetballend geboren, grap ik weleens. Zeker in de peutertijd ging hij eigenlijk nergens zonder een bal onder zijn arm. Inmiddels is hij vier. En hoewel zijn ambities zijn verschoven van het voetbalveld richting de Formule 1, hij vindt het nog steeds leuk om een balletje te trappen in de achtertuin. Gelukkig hebben we kunstgras. In dit artikel vertel ik waarom ik daar zo blij mee ben!

Waarom kunstgras in de achtertuin zo fijn is?

Onderhoudsvriendelijk

Zowel mijn man en ik zijn niet heel erg van het tuinieren. Natuurlijk vinden we het fijn als de achtertuin er goed bij ligt, maar om elke zondag braaf het gras te maaien? Nee. Daarom is ons kunstgras voetbalveld (inclusief een klein doel en belijning) zo’n uitkomst. Ons oudste zoontje kan wanneer hij maar wil even zijn energie kwijt in de achtertuin en een balletje trappen, zonder dat we daar iets voor hoeven te doen. Bovendien zie ik weleens bij anderen hoeveel tijd het kost om je gras mooi groen te krijgen en houden. Het is, kortom, best arbeidsintensief om een eigen grasmat te hebben.

Weer of geen weer

Ik denk dat bijna iedereen wel weet hoe een grasmat erbij kan liggen na een flinke regenbui: het wordt al snel een grote modderpoel. Voor kinderen niet heel leuk om op te spelen en bovendien maakt dat het gazon ook behoorlijk kwetsbaar. Ook om die reden ben ik heel blij met ons kunstgras veldje in de achtertuin. De kinderen kunnen altijd buitenspelen en hoeven niet voorzichtig te zijn – iets wat sowieso lastig aan jonge kinderen uit te leggen valt.

Daarnaast is voetballen natuurlijk best een intensieve sport voor je kleuter, maar ook voor je grasveld. Omdat daar uren aan werk in kan zitten, is het behoorlijk zonde als je noeste arbeid binnen enkele minuten overhoop gehaald kan worden. Een grasveld met kinderen moet, anders gezegd, gewoon een beetje hufterproof zijn. Kunnen zij lekker ravotten en wij genieten van hun spel.

Er zitten minder kriebelbeestjes

Nu heeft ons zoontje niet heel veel last van spinnenangst of scharrelende torretjes, maar zelf ben ik hier eerlijk gezegd wel blij mee. Je kan rustig op het gras zitten en hebt vrijwel nergens last van. Ideaal!

Hebben jullie kunstgras of een echte grasmat in de achtertuin?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Stopstop757 – Shutterstock

Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten