voordelen van blokhut in je tuin

De voordelen van een blokhut in je tuin

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, valt de sneeuw uit de hemel. Nogal een vreemd contrast: ik wil namelijk gaan schrijven over het mooi maken van de achtertuin en waarom blokhutten zo’n toevoeging zijn – maar ik doe het toch. Want blokhutten zijn een echte aanwinst. Lees snel verder.

Blokhut in je achtertuin, waarom?

Omdat we steeds meer tijd in en om ons eigen huis verblijven, willen we het meer dan ooit lekker knus maken en in principe – als de situatie daarom vraagt – gewoon in eigen achtertuin op vakantie kunnen. Daarom kijken we ook meer dan voorheen naar hoe je daar een fijne invulling aan kunt geven. Natuurlijk heb je minimaal een goede (lounge)set nodig om op te kunnen relaxen in de zomerse zon en is een buitenkleed een absolute aanvulling op je tuin. Maar wat dacht je ook van een blokhut? Hieronder vind je drie belangrijke redenen waarom het zo’n fijne toevoeging is!

3 redenen om een blokhut te kopen

Opbergruimte

De belangrijkste van allemaal is natuurlijk de extra opbergruimte die het je kan opleveren. Mis je een schuur aan huis of in de tuin? Dan is dit een mooi alternatief voor fietsen, skelters, buitenspeelgoed en tuingereedschap. Kies je voor een exemplaar met veranda aan de voorkant, dan kan je ook nog overdekt zitten en genieten van een goed boek in de schaduw. Online vind je trouwens blokhutten van topkwaliteit die perfect geschikt zijn voor de Nederlandse weeromstandigheden – en dus ook voor sneeuw in april 😉

Een extra ruimte om je in terug te trekken

Met een liefdevol, maar druk gezinsleven kan het soms lastig zijn om echt even tijd voor jezelf te maken. En dat is zonde, omdat me-time zo belangrijk is. Door een blokhut te plaatsen in de tuin kan je jezelf af en toe best even terugtrekken. Want naast de opbergruimte die je kunt gebruiken in zo’n hut, is het ook een prima mogelijkheid om er een fijne extra kamer of kantoorruimte van te maken met bijvoorbeeld prachtige kamerplanten, een bureau en/of een lekkere luie stoel waar je onder je plaid helemaal weer tot rust kunt komen. Bovendien is dit een mooi alternatief wanneer je eigenlijk geen mogelijkheden hebt voor een uitbouw (serre of tuinkamer).

Je eigen sauna

Sluit natuurlijk mooi aan op het vorige punt. Misschien hoef je geen extra kantoorruimte, maar lijkt een sauna je de ultieme luxe. Dat kan dan mooi in die blokhut! Enne… met dit soort sneeuwbuien in het voorjaar kan je tijdens de wandeling richting huis weer lekker afkoelen!

Zou een blokhut iets zijn voor jullie achtertuin?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *