13 opmerkingen die je niet wil horen van je vrouw

opmerkingen die je niet wil horen van je vrouw

Als man in een vrouwenhuishouden weet Ro als geen ander hoe wij vrouwen zijn. Maar er zijn dingen die van hem gewoon echt niet hardop gezegd hoeven te worden, zoals deze 13 opmerkingen. 

Je hoeft niet alles uit te spreken..

Opgegroeid tussen de vrouwen en inmiddels zelf enige man in een meisjeshuishouden ben ik best wel wat gewend. Maar er zijn opmerkingen die je als man gewoon liever nooit wil horen. Zeker niet van je vrouw. Waar ik het over heb?

13 opmerkingen die je niet wil horen van je vrouw

Zie je het al? Ik ben drie ons kwijt!

Deze staat echt met stip op 1! Hartstikke knap, maar ik zie het niet. Echt, een kappersbezoek merk ik op en ik zie het ook als je nieuwe kleren aan hebt, maar drie ons is onzichtbaar. Ik zie Merel elke dag, dus een kleine verandering valt gewoon niet op. Dat verschil komt wel bij een kilo of vijf. Dit had ik trouwens ook tijdens de zwangerschap. Toen stond ze elke week voor mijn neus te paraderen met een groeiende buik. Hoe graag ik het had gewild, het viel me gewoon niet op.

Ik vraag het de buurman/mijn vader/broer wel even

Mannen zijn over het algemeen macho’s met een huizenhoge trots. Dat we niet altijd gelijk doen wat je van ons vraagt, à la. Maar zodra een andere man onze ‘taak’ overneemt, voelt dat als verlies. En dus zou ik er persoonlijk niet aan moeten denken dat Merels vader of onze zwager op de stoep staat om mijn klusjes te doen.

Verkleinwoorden gebruiken met een slechte timing

Dat je de dertig gepasseerd bent en ineens haar ‘vriendje’ of ‘mannetje’ word genoemd. Tenenkrommend! Zeker in het openbaar moet je dat soort koosnaampjes niet gebruiken. En van de categorie Liever Nooit zijn bijnamen, zoals Pluisje, Beschuitje of Snoepje. Mannelijkheid? Die kan je dan ook meteen uit het raam gooien.

Dat kan jij toch helemaal niet (tillen)?

Na zo’n uitspraak geldt echt: als niet, dan toch!

Gepraat over exen

Soms ontkom je er niet aan hoor, zeker niet als je vrouw een kind uit een vorige relatie heeft. En bij ons is dit niet van toepassing, omdat ik veel later pas in hun leven kwam. Maar wanneer een vrouw in elk gesprek zijn naam weer naar boven brengt, zou het zomaar kunnen zijn dat ze er nog niet helemaal overheen is. Dan is het beter om dat eerst te verwerken dan in een nieuwe relatie te stappen – is mijn bescheiden mening.

Hoe denk jij eigenlijk over mannen die hun haar verven?

Mannen en hun haar… Ik denk dat het feit dat sommige mannen hun laatste drie haartjes over hun schedel kammen – in de hoop dat het niet opvalt – genoeg zegt over hoe belangrijk ons haar is. Als je grijs begint te worden, kost dat soms dus even verwerkingstijd. Deze vraag moet je dus sowieso niet stellen. Laat ons liever nog even sudderen in de illusie dat het allemaal reuze meevalt.

Zullen we een huisdier nemen?

Elke man die ik ken, ervaart dit hetzelfde. Zeker als je dochter haar puppyogen opzet en vraagt of jij het ook goedvindt om een pluizenbolletje aan te schaffen. Nee. Ik wil het pertinent niet. Waarom? Het zijn altijd de vaders die zich door storm en plensbuien heen ploeteren om de hond uit te laten, omdat onder die weersomstandigheden het hele gezin plots afhaakt. Mij niet gezien.

Ik heb een leuk idee voor de inrichting…

Deze opmerking volgt zonder uitzondering door een plan waarbij jij degene bent die alle zware kasten heen en weer moet sjouwen, om uiteindelijk te horen: ‘Nehh, dit staat toch minder dan ik dacht. Probeer daar eens?’ En uiteindelijk komt het er altijd op neer dat alles nagenoeg op dezelfde plek staat en alleen de vaas een nieuw plekje heeft gekregen.

Zullen we gaan minderen met vlees?

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat, maar Merel heeft met vlagen het plan om richting het vegetarische te gaan. En ik ben een carnivoor in hart en nieren, dus dat vind ik geen goed plan. Meestal begin ik dan ook te zuchten als het zover is. Prima als zij wil minderen, ik voel die behoefte in elk geval niet. Ik denk niet dat het snel zal veranderen.

Gezellig dikkerdje!

Merel en ik maken nog weleens harde grappen tegen elkaar. Zo noemde ze me ‘gezellig dikkerdje’, nadat ik haar vertelde dat ik gezonder wilde worden. Onwillekeurig draag ik nu toch iets vaker zwart, zoals mijn mooie nieuwe overhemd van Eton, te koop bij Overhemden.com. Dat kleedt in elk geval goed af. En sinds ik het aan heb, heeft ze me nooit meer zo genoemd 😉

Lijkt me zo fijn om samen naar die nieuwe romantische komedie te gaan…

Mij niet. Nou ja, ik moet het even nuanceren. Ik vind een goede komedie op zijn tijd echt wel leuk en dan maakt het niet zo uit of het ook romantisch is, zolang het verhaal goed is. Maar films waarbij ik in scène 1 al het hele verhaal kan uittekenen, zijn niet aan mij besteed. Die kan ze beter met haar vriendinnen gaan bekijken.

Wat vind je van dit stekeltjeskapsel? Zal ik?

Het aantal vrouwen waarbij een kort kapsel mooi staat, is vrij beperkt. Je moet er het gezicht voor hebben om het vrouwelijk te houden. Dus tenzij je het zelf lekker praktisch vindt (wie ben ik dan om je tegen te houden), is het misschien toch goed om te beseffen dat ze het niet voor niks kortpittig noemen.

Dus toen zei Milou … en ik dus…. Maar waarom Saskia dan …

Over het algemeen zijn mannen vrij praktisch ingesteld. Problemen willen we oplossen. Dus als jij een situatie schetst op het werk en wij geven aan dat je Saskia beter eerlijk kan vertellen dat je moeite met haar hebt, is voor ons de kous af. Daarna hebben gewoon niet zo’n zin om nog weken te moeten aanhoren hoe irritant ze wel niet is.

Voor de vrouwen: herken je jezelf? En voor de mannen: welke opmerkingen hoor jij liever niet?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Dit artikel bevat een opgestuurd product
Afbeelding, Kiuikson – Shutterstock

About Ro

Ik ben Ro (34), vriend van Merel en (stief)vader van June (13), Rose (5) en May (4). Naast mijn werk als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, steek ik veel tijd en liefde in ons gezin. Op Lotus Writings schrijf ik over onze moderne kijk op ouderschap, mijn hobby's (voetbal en Formule 1) en andere dingen die me bezighouden.

11 thoughts on “13 opmerkingen die je niet wil horen van je vrouw

  1. Hahahaha heerlijk deze blog! Zo herkenbaar! Ik woon alleen met mijn vader, maar als mijn vriend er is, ben ik als enige vrouw… sommige dingen zijn inderdaad dan echt bijna verboden om te zeggen hahaha! Leuke blog?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten