Column | Ze heeft het het uitgemaakt voor haar BFF

uitgemaakt

Van Hello Kitty naar de opmerking dat ze het heeft uitgemaakt voor haar beste vriendin – de ontwikkeling van je dochters kan heel hard gaan, zo weet ik inmiddels maar al te goed uit ervaring. June vertelt me hoe dat uitmaken ging en – bijzonder – hoe anders de jeugd daar nu kennelijk mee omgaat dan toen ik jonger was.

Het is steeds heerlijk weer, dus June is vaker buiten dan binnen. De laatste tijd speelt ze vooral met haar vriendin, samen zoeken ze de jongens op om mee te voetballen of ‘chillen’. Je krijgt niet alles meer mee, dus gelukkig zijn er de ritjes onderweg naar dansen of turnen. ‘Hoe was het buitenspelen?’ vraag ik. ‘Leuk hoor! We gingen waven. Enne.. ik heb een geheim,’ vervolgt ze geheimzinnig, ‘Ze is verliefd!’ Omdat die ondertussen toch al ruim een maand verkering heeft met H., komt het voor mij niet als een verrassing. Natuurlijk is ze verliefd, duh!

Triomfantelijk lachend kijkt ze me aan via het achteruitkijkspiegeltje. Ze speelt haar troef al snel uit: ‘Ik ga je niet vertellen op wie ze is, want dat heb ik beloofd. Maar ik kan vast verklappen: het is niet H. Trouwens, dat is allang weer uit.’ Nieuwsgierig zeg ik dat ze het tegen mij toch wel kan zeggen; ik zit toch niet bij ze in de klas? Ik zal echt mijn mond wel houden, beloof ik. Ze is onverbiddelijk en geeft me bovendien op mijn kop: ‘Ik zeg toch dat ik het niet door wil vertellen? Dan moet je ook niet dat soort vragen stellen!’ Hm.

Dan maar een onderwerp waarover ik wel mag meepraten. ‘Hoezo heeft ze het eigenlijk uitgemaakt?’ informeer ik luchtig. Niet meer verliefd, zo blijkt. Tja, vrij legitiem natuurlijk. ‘En ik heb het voor haar gedaan. Ze durfde niet goed. Dus toen zei hij oké en ik ben daarna maar gewoon weggelopen.’ Verbaasd luister ik het gesprek af. Waar blijft de tijd? Het meisje dat gevoelsmatig gisteren nog rond kroop en lange tijd dol was op Hello Kitty en prinsessenfilms, dumpt nu jongetjes voor vriendinnen. ‘Hij heeft haar toen trouwens nog wel geappt of het waar was, maar dat was het. Hallo, ik ga zoiets toch niet verzinnen?’

Zo gaat dat dus met die kalverliefde van tegenwoordig, peins ik. Je vriendinnetje maakt het uit, korte nabespreking via WhatsApp en dat was dat. ‘Hoe zit het met jou eigenlijk?’ informeer ik. ‘O, vind wel wat jongens leuk maar niet leuk genoeg voor verkering. Heb natuurlijk al vier jaar gehad met B. Hoeft voor mij niet zo.’ Ze verbaast me weer eens met haar nuchtere houding, maar heeft gelijk. Tijd zat! En voor mij stiekem ook om aan het idee te wennen.

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto van de gebroken koekjes is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

13 thoughts on “Column | Ze heeft het het uitgemaakt voor haar BFF

  1. Haha! Zeker waar, je zal geen kind horen zeggen: ‘we blijven echt vrienden’ of ‘het ligt niet aan jou…’

  1. Haha is een bijzondere wereld iig 😉 Jongens lijken me ook leuk! Minder ‘gedoe’ onderling, of verkijk ik me daarop?

   1. Op dit moment zijn ze erg lichamelijk bezig. Duwen trekken gooien stoeien… Ik heb geen vergelijkingsmateriaal want ik had zelf ook 3 broers ?

    1. O haha! Nee meisjes zijn meer verbaal agressief onderling. Hoewel die jongste twee ook weleens fysiek worden haha, vooral als de één een koekje heeft en de ander nog niet 😉

 1. Zalig hoe eerlijk ze kunnen zijn en stiekem blij dat ik daar nog niet ben :p Laat mijn vier kindjes nog maar klein blijven :p

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten