vloer trends 2020

Vloer trends 2020: 5x helemaal van nu! *

vloer trends 2020

Ben je van plan de vloer komend jaar aan te pakken? Dan is het natuurlijk heerlijk om je alvast te verdiepen in de laatste trends voor 2020! In dit artikel zetten we de 5 leukste voor je op een rijtje. Welke is jouw favoriet? Laat het weten in de comments!

Wat leg je op de vloer in 2020?

De trends voor 2020 vallen op doordat, naast PVC, vooral hout nog altijd onverminderd populair blijft. Dat is niet zo gek! In een tijdperk waarin we steeds meer kijken naar kwaliteit en duurzaamheid, gaat een houten vloer nu eenmaal lang mee en blijft er mooi uitzien. En ondanks dat interieurtrends over de jaren heen blijven wisselen, is hout een constante die het in elke trend wel goed doet.

Ga je binnenkort de vloer vervangen en wil je nu weten wat dé trends zijn op gebied van vloeren die je voor 2020 in de gaten moet houden? Wij zetten de 5 mooiste voor je op een rijtje!

5 mooie vloer trends voor 2020

Afbeelding, Kristof Gregoire – Shutterstock

Industriële betonlook

Je ziet deze trend terugkomen op verschillende vlakken in het interieur. Het robuuste beton doet het goed met natuurlijke materialen en planten. Bovendien geeft het je inrichting meteen een stoere uitstraling. Een betonvloer laten gieten is echter een behoorlijke kostbare aangelegenheid. Zeker als je ervan houdt geregeld te wisselen. PVC biedt dan uitkomst. Het is duurzaam, makkelijk in onderhoud en ook prima geschikt bij vloerverwarming. En qua look doet het echt niet onder voor het echte werk!

Afbeelding, Dariusz Jarzabek – Shutterstock

Lichte houten vloeren

Net als vorig jaar zie je in het interieur een hang naar het creëren van een oase van rust. Thuiskomen na een drukke dag – hoewel we daar momenteel doorgaans iets minder last van hebben, met al het thuiswerken – en even bijkomen in je eigen omgeving. Een trend op gebied van vloeren die hier zeker aan bijdraagt is deze: lichte houten vloeren. Door veel lichte kleuren in je interieur te gebruiken, oogt alles groter, rustiger en frisser. Het geeft een beetje Scandinavië in ons koude kikkerlandje!

Afbeelding, Photographee.eu – Shutterstock

Visgraatmotief op de vloer

Een andere trend die onverminderd populair is, is de visgraatvloer. De populariteit is natuurlijk te danken aan het unieke patroon en de mooie afwerking. Bij voorkeur kies je voor een specialist in visgraatvloeren om het door hen te laten leggen voor een optimaal resultaat.

Afbeelding, REDPIXEL.PL – Shutterstock

Duurzame houten vloer

Wat het mooie is aan een houten vloer is dat hij, zeker bij de juiste manier van onderhoud, lang meegaat. Bovendien past een houten vloer bij vrijwel elk interieur, ook omdat je qua kleuren alle kanten op kunt. Anno 2020 zijn houten vloeren bovendien van gecertificeerd hout en weet je zeker dat je bij een specialist een goede keus maakt waar je op de lange termijn mee vooruit kunt. Bekijk de houten vloeren bijvoorbeeld hier zodat je goed kunt uitzoeken wat nu precies bij jullie past!

trends-2020-hongaarse-punt
Afbeelding, Susse_n – Shutterstock

Patroon op de vloer

De visgraatvloer heeft natuurlijk een specifieke uitstraling, maar zo zijn er veel meer. Komend jaar zal je ook vaker zien dat mensen kiezen voor een patroon in hun vloer. Zo is er de Hongaarse punt (zoals op bovenstaande afbeelding), maar zie je ook dat unieke ontwerpen het goed doen. Kortom, zo is er voor ieder wat wils én kan je de vloer ook in 2020 helemaal aanpassen aan jullie eigen stijl en voorkeuren!

Welke vloerbedekking hebben jullie thuis? En welke vloertrend van 2020 vind jij het mooist?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, PlusONE – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Vloer trends 2020: 5x helemaal van nu! *”

  1. De betonlook zie je tegenwoordig veel. Het lijkt mij ook een goede optie, omdat deze naar mijn weten niet veel onderhoud vergt. Daarnaast vind ik de uitstraling erg mooi en passen deze vloeren bij verschillende interieurstijlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *