toerisme algarve

Nog even weg in het najaar? Boek vliegtickets naar Faro!

toerisme algarve

Op vakantie in het najaar

Hoewel op het moment van schrijven het zonnetje nog zachtjes brandt, merk ik toch dat de herfst overhand begint te nemen. Ik heb een lekker geurkaarsje aan, pak al vaker mijn warme dekentjes uit de kast en heb ook echt behoefte aan knus samen zijn met familie. Tegelijkertijd baal ik er wel een beetje van dat we geen beste zomer hebben gehad. Op de eerste week van de zomervakantie na althans. Het doet me verlangen naar een vakantie in de zon! En vliegtickets voor Faro zijn dan zo geboekt.

5 redenen om nu vliegtickets voor Faro te boeken!

Ik heb een zwak voor Portugal sinds ik er op vakantie ben geweest. Niet alleen vanwege mijn opleiding (ik ben historica), maar ook omdat het er zo prachtig is. En het is natuurlijk een ideale bestemming voor de herfstvakantie. Waarom?

tariva toeristische trekpleister portugal
Afbeelding, anyaivanova – Shutterstock

Portugal heeft een rijke cultuur

Van noord tot zuid kan je als cultuurliefhebber niet anders dan genieten. Wanneer je voor een week naar Portugal gaat, kan je bijna niet anders dan relaxen op het strand (in bijvoorbeeld de Algarve) combineren met:

  • Parque Natural da Ria Formosa: een natuurgebied waar je lekker kunt wandelen
  • De kust voor een dolfijnentour
  • Cabo de São Vicente (het meest zuidwestelijke punt van Europa)
  • Tariva: een idyllisch, zuidelijk stadje waar je schitterende foto’s kunt maken en na afloop kunt bijkomen op het strand

De fijne sfeer

Misschien komt het doordat Portugal nog minder toeristisch is dan Spanje, maar in mijn beleving was het hier vriendelijker. Die wordt nog beter als je ‘obrigado’ (man) of ‘obrigada’ (vrouw) zegt wanneer je iets krijgt: Portugezen hechten veel waarde aan normen en waarden. Overigens herkent niet iedereen dit gevoel ten opzichte van Spanjaarden, dit is slechts mijn eigen waarneming en ervaring. Maar wel een prettige dus.

Je kan heerlijk eten in Portugal

Natuurlijk staat er behoorlijk veel vis op de kaart (bacalhau – kabeljauw of sardientjes), maar hou je meer van vlees dan is er ook genoeg keus. Wat dacht je van prego sandwiches (met gestoofd rundvlees)? En laten we ook de Port niet vergeten uit Porto. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg er eigenlijk nu al trek van. Vooral omdat ze in Portugal, net als ik, houden van lekker tafelen en genieten.

eten in portugal vliegtickets naar faro
Afbeelding, hlphoto – Shutterstock

Het klimaat

Portugal ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft (met name in het zuiden) een mediterraan klimaat. Het voordeel daarvan is dat het in de herfstvakantie een prima vakantiebestemming is. In oktober is de gemiddelde temperatuur namelijk nog steeds boven de twintig graden.

Dansen en muziek

Ik hou van muziek en vind de Portugese fado (ondanks dat het behoorlijk zwaar is) erg mooi. Maar je kan natuurlijk ook heerlijk dansen. Zeker in de Algarve vind je genoeg cafés en barren waar ze livemuziek spelen. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jullie! Draagt allemaal bij aan dat heerlijke vakantiegevoel!

Ben jij weleens naar Portugal op vakantie geweest? Wat zijn jouw grootste aanraders?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Benny Marty – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *