vijf bloggers

30dayblogchallengeNL 5 | Deze vijf bloggers moet je zeker kennen

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: vijf bloggers die ik volg.

Vooraf vond ik het wel lastig een goede keus te maken; ik wilde niemand tekort doen. Maar al snel was ik er over uit. Hieronder vijf blogs die je echt moet lezen, als het aan mij ligt. Daarnaast heb ik anderen genoemd, waar ik met regelmaat graag een kijkje ga nemen. Allemaal moeders die hun ziel en zaligheid in hun eigen blog leggen, buiten de blog om erg sympathiek zijn en het ook daarom de moeite waard maken hen eens te vereren met een bezoekje.

Vijf bloggers die je moet leren kennen! (volgens mij)

Romy van Dochterlief

Al vaker genoemd natuurlijk, zo stond ze een tijdje terug al in het zonnetje. Ik vind haar gewoon echt ontzettend goed. Ze weet zichzelf te verwoorden, gaat ook lastige onderwerpen niet uit de weg en kan tegelijkertijd erg grappig schrijven. Een aanrader zijn trouwens ook haar blogs van jaren geleden, die ze nu opnieuw publiceert. Dit is mijn persoonlijke favoriet.

Channa van Somama

Ik lees deze blogs graag, omdat ze zo persoonlijk zijn. Ze vertelt over haar onzekerheden, maar ook over haar voorliefde voor Action (één van de weinige shoplogs die ik nog lees). Channa geeft bovendien regelmatig handige huishoudtips en schrijft gewoon heel leuk over haar gezin. Ook echt heel leuk is trouwens haar serie ‘met de billen bloot‘.

Nicole van Everyday-Life

Ken je haar nog niet? Zeker even een kijkje nemen op haar website. Nicole is recht voor haar raap, geeft haar eerlijke mening over opmerkelijke zaken zoals deze en schrijft verder heel gevat. Tegelijkertijd kan ze ontroeren, zoals met de blogs over haar moeder. Ontzettend knap zo veelzijdig te kunnen schrijven!

Ramona van Kijk, Mama!

Laatst zag ik tot mijn schrik dat haar Facebookpagina maar weinig volgers heeft. Onbegrijpelijk. Ramona geeft de lezer op humoristische wijze een persoonlijke kijk in haar leven, waar het nooit saai is met vier jongens. Bovendien is ze in haar vrije tijd fervent hardloper en haar vingers zijn groener dan gras.

Mary-Lou van MamaLouBlogt

Als je informatie wil hebben over dragen, kun je bij Mary-Lou terecht. Maar er is veel meer: zo geeft ze regelmatig handige tips. En ook schuwt ze taboes niet. Veel van haar blogs zijn erg herkenbaar en geven een eerlijke kijk op ouderschap. Bovendien komt ze heel sympathiek over, nog een extra reden om hier eens iets te lezen!

Verder zijn er dus nog talloze andere blogs die ik graag lees, zoals MathiskeMooi Leven, Aukjes Wereld, Breg Blogt, Mama met Passie, Good Girls Company, Mama met een blog, Met Mirjam, Meisje Eigenwijsje etc. Allemaal met hun eigen kwaliteit en stijl.

Wat zou jouw lijstje zijn met vijf bloggers?

Lees ook 30daysblogchallenge 4 – Aan welk tv-programma zou ik willen meedoen?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

37 Replies to “30dayblogchallengeNL 5 | Deze vijf bloggers moet je zeker kennen

 1. Het lijkt wel of iedereen hier hier bezig is met ‘vrouwelijke’ blogs. Wel ik niet, de mijne is speciaal voor mannen. Dus dames, neem zelf gerust een kijkje en stuur jullie mannen massaal naar hier: http:www.sixpacks.be

  Groetjes

  Kristof

  1. Vermoedelijk omdat t toch een beetje mijn doelgroep is 😉
   Maar je schrijft leuk, heb even gekeken. En meteen doorgestuurd aan wat bekenden die in jouw doelgroep vallen.

 2. Leuk om weer een paar nieuwe blogs te leren kennen! Ik ken ze nog niet allemaal dus dank je voor het delen. Ook leuke blogs vind ik judithoriginal, beineffable en simplethoughts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge