Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Very Inspiring Blogger Award | 7 random weetjes

Very Inspiring Blogger Award | 7 random weetjes

Via een toevalligheid ontdekte ik mijn eigen nominatie bij Linda van Mamaliefde. Daarop besloot ik mee te doen en 7 random weetjes over mezelf met jullie te delen. Ook vind je hier een lijst met 15 inspirerende blogs die wat mij betreft allemaal een nominatie voor de Very Inspiring Blogger Award verdienen. 

Very Inspiring Blogger Award

Cadeautje: nieuwe inspiratie

Wat is het toch fijn als je soms iets in je schoot geworpen krijgt… Met een halve verkoudheid onder de leden en vermoeidheid all over zat ik al een uur te staren naar een leeg scherm. Waar moet ik in hemelsnaam nog over bloggen? Ik begon uit balorigheid maar aan de planning voor 2018 (waar ik week 1 wél vol kreeg zonder moeite) en staarde intussen een stuk of twintigduizend keer naar de berg chocola die Sint afgelopen weekend bij ons langsbracht.

Tot ik een lumineus idee kreeg: ik schreef eens een blog met daarin 153 ideeën voor het moment dat je geen inspiratie hebt. Daar kan ik op het moment wel iets mee. En dus zocht ik via Google hoe mijn blog in de ranking staat. Plek 5; kan ik prima mee leven. Maar er was nog een artikel dat mijn aandacht trok: ‘De 10 leukste en beste mamablogs van Nederland’ op Mamaliefde.nl. Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik me af wie Linda had genomineerd en wat bleek? Tussen anderen die ik zelf ook heel hoog heb zitten, stond ik! Lang verhaal kort: ik heb weer iets om over te schrijven. Dubbel bedankt dus Lin, voor je lieve woorden én de inspiratie.

Wat houdt de Very Inspiring Blogger Award in?

Het is een manier om anderen je blijk van waardering te tonen. Net als bij de Liebster Award zitten er bovendien een aantal regels aan verbonden:

1. Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft, en linkt ook even terug naar diegene. 
2. Kopieer de regels en Show off that award! 
3. Deel 7 dingen of leuke feitjes over jezelf. 
4. Nomineer 15 andere blogs waarvan je vindt dat zij het verdienen, en deel je blogpost met ze. 
5. Laat de award duidelijk op je website zien en volg degenen die je genomineerd hebt op Bloglovin’.

7 leuke feitjes over mezelf

Ik vond dit gek genoeg best een lastige, omdat ik al met enige regelmaat van alles over mezelf deel. Dat ik bijvoorbeeld een chaoot ben, soms ongeduldig en slecht kan plannen mag geen verrassing meer zijn. En dat ik weinig schaamte ken als het gaat om persoonlijke onderwerpen ook. Maar om toch wat verrassend uit de hoek te kunnen komen, hopelijk wat dingen die jullie nog níet van me wisten:

Ik lust geen chocola met nootjes

Maar echt niet. Gele zakken M&M’s, Snickers, Nuts of een reep chocola met hazelnoot mag je lekker aan Ro geven, want ik krijg ze niet weg. Of wat dacht je van pindakaas met hagelslag? Brr! Als ik heel eerlijk ben, vraag ik me ook weleens af waarom anderen het wel lekker vinden. Andere combinaties kan ik dan weer wel heel lekker vinden. Wat dacht je van chocoladevla met banaan of een Chocolonely reep met kruidnootjes?

Van 2 kasten naar 2 plankjes

Ooit had ik een kledingkast nodig van twee meter breed om al mijn spullen in de stallen. En nog paste het niet helemaal. Mijn jurkjes hingen op kleurvolgorde en ik geloof dat ik twintig paar hakken had. Inmiddels kan ik af met twee plankjes. Bijna alles ging naar de kringloop, ook mijn schoenen (al deed dat best een beetje pijn). Maar tegelijkertijd is het heerlijk om gewoon weer overzicht te hebben in de kast. Twee goede spijkerbroeken, twee zwarte leggings en een maillot, vier geschikte jurkjes en wat truien/T-shirts. Scheelt ook aanzienlijk in de wasmand.

Heel diverse vrienden

Mijn ouders leerden me naar de wereld te kijken met een open blik. Niemand afschrijven o.b.v. zijn huidskleur, seksuele voorkeur of afkomst. Ro staat precies zo in het leven. En dat heeft ons een heel rijke vriendengroep en kennissenkring opgeleverd, waarvan ik bijna zeker weet dat sommigen mijlenver van elkaar staan. Maar ik vind het mooi. Van iedereen kan ik weer leren en ze laten me allemaal een stukje van de wereld zien op hun manier. Dat maakt je een rijker mens denk ik zelf.

Ik droom van een prinsessenbruiloft

Weet je wat het gekke hieraan eigenlijk is? Ik ben eigenlijk helemaal geen prinsessenmeisje. Elke dag opmaken, mezelf bankroet shoppen aan veel te veel kleding of veel waarde hechten aan mijn voorkomen is helemaal niks voor mij. Ook een babyshower hoeft van mij niet met al te veel poespas. Maar toch droom ik stiekem van zo’n bruiloft. Dat je de liefde viert met je geliefde in die prachtige jurk en je haren perfect. Zo’n foto waar je allebei dromerig naar terugkijkt. Ik met de blik van ‘wat was het een prachtige dag’ en hij met de blik van ‘zo wordt het nooit meer’ 😉

Kunnen breien lijkt me wel wat

Helaas liggen mijn talenten toch echt heel ergens anders. Ik kan absoluut niet breien en heb het geduld er niet voor. Maar helemaal zen op je fauteuil zitten, rikketikkend met je naalden… Ja, dat lijkt me oprecht wel wat.

Ik heb een timmermansoog

Ondanks dat mijn beide ogen weinig zien zonder lenzen, zijn ze dus wel scherp. Ik kan redelijk precies inschatten of iets waterpas hangt en/of de afstanden gelijk zijn. Het irriteert me dus ook mateloos wanneer dat ergens niet het geval is.

Ik heb last van misofonie

Voor wie het niet kent: mensen met misofonie hebben last van overgevoeligheid voor geluiden. Gelukkig kan je hiermee leren omgaan, maar heel soms steekt het nog de kop op. Bijvoorbeeld wanneer iemand staat te trommelen met zijn vingers, dat kan bij mij dus echt agressie opwekken. Andere dingen die ik echt verschrikkelijk vind: klikken met een pen, te lang ritselen met zakjes, het knappende geluid wanneer iemand in zijn appel bijt, smakken (zeker in het geval van kauwgom), mee neuriën met de muziek of random fluiten, praten met volle mond, schrapen met je mes over je bord… Nou ja, geloof dat de boodschap zo wel overkomt 😉

Nomineer 15 andere inspirerende bloggers

Linda van Mamaliefde

Ik geloof niet dat ik van iemand meer heb geleerd tijdens mijn kortstondige blogcarrière dan van Linda. Daar ben ik nog altijd intens dankbaar voor, want zonder Linda had ik lang niet zulke grote sprongen kunnen maken als de afgelopen anderhalf jaar. Los van die dankbaarheid vind ik Linda’s blogs ook heel fijn om te lezen. Vooral ook heel informatief, maar ze laat ons ook de mooiste vakantiebestemmingen en tofste DIY’s zien.

Kimberly van Beebs & Moms

Kimberly is nog niet heel lang bezig, maar echt een onwijs leuk mens. In het echt, maar ook op haar blog. Ze laat me lachen, ontroert me en ik ben blij dat we samen het netwerkplein over struinden tijdens Blogger by Nature, waardoor ik het meteen een stuk minder eng vond. Een van haar beste blogs vond ik het verdrietige verhaal over haar secundaire kinderloosheid.

Gera van Huismama

Met haar scherpe pen ontwijkt ze de moeilijkere en zwaardere onderwerpen niet. Gera geeft haar duidelijke mening online en laat tegelijkertijd ook haar kwetsbaarheden zien. We zijn het lang niet altijd eens met elkaar, maar ze geeft me wel regelmatig nieuwe inzichten en ik hoop nog veel van haar te mogen lezen!

Rory van 40envoorheteerstmoeder

De eerste blogger die ik ‘in het wild’ ontmoette was Rory na een yogasessie met de kinderen. Ik was zo blij dat de vrouw die ik online had leren kennen, in werkelijkheid minstens zo leuk en gezellig was. Haar blogs zetten me regelmatig aan het denken en laten me met een andere blik naar de wereld kijken.

Stephanie van La vie de Stephanie

De Nederlandse Stephanie verruilde ons koude kikkerlandje voor het prachtige Franse platteland en vertelt regelmatig over hun belevenissen. Ik vind het een dappere stap en lees graag mee welke stappen ze zetten en hoe het emigreren ze bevalt. Een kijkje in het échte Frankrijk dus.

Miriam van Meervanmir

Ik heb wel vaker mijn waardering en bewondering voor haar uitgesproken, bij deze doe ik het gewoon nog een keer. Miriam heeft het behoorlijk voor haar kiezen gekregen met een aantal verdrietige miskramen, maar bleef doorzetten. Inmiddels mocht ze gelukkig haar prachtige dochter Noor verwelkomen. Ik ben dol op Miriam, in het echt én om te lezen. Aanrader dus!

Charlotte van Lovelycharlotte

Soms ontmoet je mensen die je in een oogopslag mag. Dat had ik met Charlotte. Het is de combinatie van haar humor, eerlijkheid en de Brabantse gezelligheid in een Haarlems jasje. Ze leerde me wat een highlighter is en ik vind haar zoon Ifan het schoolvoorbeeld van hoe ik mijn dochters graag wat vaker zou willen zien 😉 Behalve haar leuke blogs, ook zeker een aanrader om te volgen op YouTube.

Fleur van Mamasliefste

Ik kan niet anders zeggen dat ik Fleur een enorme inspiratie vind. Ook als mens trouwens. Want hoe Fleur in het leven staat, zouden echt meer mensen moeten doen. Ze is begripvol, een luisterend oor en oordeelt daarbij niet. Wat ik echt heel tof vind is dat ze wekelijks een overzicht maakt van alle leuke winacties in blogland én dat ze bovendien regelmatig grappige en herkenbare blogs schrijft.

Miryam van o.a. Mamazijn en Momambition

Miryam is iemand waarvan ik denk dat ik haar in het echte leven heel erg gezellig zou vinden. Ze komt sociaal over, lekker down to earth en vol zelfspot. Ze heeft vier prachtige kinderen, al verraadt haar lijf niks: ze is jaloersmakend slank is als een den. Aanrader om te volgen, ook op Instagram.

Joyce van Mamsatwork

Door een oproepje op Facebook mocht ik met het gezin voor Mamsatwork naar Linnaeushof. Inmiddels is dat ruim anderhalf jaar geleden en sindsdien heb ik een paar gastblogs geschreven voor Joyce. Afgelopen september ontmoette ik haar op Blogger by Nature, waar ze heel open sprak over haar visie op professioneel bloggen en haar eigen aanpak. Inspirerend. Ze is zakelijk, maar ook heel gedreven en daar kon ik heel veel van leren.

Annemarel van o.a. Mamazijn

Ik hou van de schrijfstijl van Annemarel. Ze neemt online geen blad voor haar mond. Ik bewonder haar manier van schrijven, die heel prettig wegleest en bovendien is ze lekker nuchter. Ik hou ervan!

Lisette van Lisetteschrijft

Lisette wist binnen korte tijd een bekende naam te worden in blogland dankzij haar fantastische parodie op Sylvie Meis en later ook als Loedermoeder van het jaar 2016. Begin 2017 ontmoette ik haar voor het eerst tijdens ons weekendje weg naar Landal Hoog-Vaals waarbij ze allerminst tegenviel. Lisette is een keihard werkende vrouw die alle ballen omhoog houdt en in werkelijkheid natuurlijk verre van loedermoeder is. Dat ze tussendoor nog briljante teksten aflevert, mag bijna een wonder heten, maar ze doet het. En hoe!

Mary-Lou van Mamaloublogt

Ik lees Mary-Lou tegenwoordig te weinig en dat vind ik eigenlijk best jammer. Zij was één van de eerste blogsters die ik online leerde kennen en ik genoot van de verhalen over hun gezinsperikelen. Hopelijk mogen we elkaar nog eens in het echt ontmoeten, want volgens mij is ze een hartstikke leuk mens. Waarom je in elk geval een keer hier langs moet gaan? Mary-Lou is de absolute draagdoekspecialist in blogland. Dus alleen al daarom.

Marije van Mrsmama

Iemand die ik ook te weinig lees naar mijn zin is Marije. Want wat kan die vrouw ook goed schrijven. Een heel andere schrijfstijl weer dan de anderen hierboven. Die diversiteit vind ik mooi. Jammer genoeg woont ze niet bepaald in de regio, maar we spreken elkaar met enige regelmaat en daardoor weet ik dat de persoon achter de blog ook mooi is. Maakt de teksten nog beter.

Marguerita van Marstyle

Last but not least! Marguerita is wat mij betreft de koningin van de reviews. Daarnaast is ze bijna hofleverancier van de betaalde opdrachten op Lotus Writings 😉 Dankzij haar snelle en betrouwbare manier van werken, ben ik dus heel blij dat ik ingeschreven sta in het bestand van haar bedrijf Marstyle. Dus dat ze ook in dit rijtje terugkomt, heeft twee redenen.

Ik ben benieuwd: wie verdient volgens jou ook een
Very Inspiring Blogger Award?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “Very Inspiring Blogger Award | 7 random weetjes

  1. Jeetje Merel, wat schreef je een mooi stukje over me! Dank je wel! You made me blush! Over je feitjes: je lust geen chocola met nootjes? Dat kan écht niet hoor, hahaha. En je misofonie herken ik: ik krijg moordneigingen als ik iemand een appel hoor eten (zien maakt niet uit, zolang ik het maar niet hoor haha) of als mijn tafelgenoot zit te smakken. Mooi stukje over je vriendschappen ook. Mijn ouders brachten mij precies hetzelfde bij en als je al mijn vrienden en kennissen in een kamer zou stoppen zou je je verbazen over de diversiteit. En toch vullen ze mij zo mooi aan!
    Bedankt voor je nominatie! Ik ga met mijn artikel aan de slag!

  2. Wat een lieve woorden Merel, ook weer precies op het juiste moment <3 Dankjewel. Ik vind jouw blog overigens ook heel inspirerend, leuke originele rubrieken, vlot geschreven en altijd eerlijk. Knuffel van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten