Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Verwen jij je partner tag | Of ik Ro dagelijks opwacht met de krant en een biertje?

Verwen jij je partner tag | Of ik Ro dagelijks opwacht met de krant en een biertje?

verwen jij je partner tag

Deze Verwen jij je partner tag draait, zoals de titel al zegt, volledig om het welzijn van Ro. Ben ik de vrouw die hem thuis opwacht met een opgeruimd huis, krant en een biertje of laat ik hem behoorlijk aan zijn lot over? 

Verwen jij je partner tag?

Janske tagde me voor de Verwen jij je partner tag. Toen ik de titel van de tag hoorde, wist ik dat het twee kanten op kon gaan:

  • Een dubieuze late night tag, waarvan je de antwoorden niet direct met iedereen zou willen delen
  • Een opsomming van punten waarin ik Ro compleet aan zijn lot overlaat

Het bleek inderdaad dat laatste te zijn. Want ik ben niet zo’n kundige huisvrouw, schep er doorgaans weinig plezier in om mezelf te vermoeien met klusjes die in mijn ogen eigenlijk onnodig zijn en sta niet stipt ieder jubileum met een bloemetje op de stoep. Hoe erg het met me gesteld is? Lees zelf maar…

Verwen jij je partner tag Q&A

Hoe vindt hij zijn was in de kast?

Gevouwen, dat wel. Of gekreukeld, aangezien ik niet echt van het strijken ben. Bovendien moet ik heel eerlijk bekennen: als ik het wel doe, dan vaak kleding van de kinderen of mezelf. Overhemden stel ik meestal uit en tegen de tijd dat ik daaraan toe ben, heb ik vaak last van mijn rug. 

Wie smeert zijn boterhammen?

In goed overleg doet hij dat. Nu moet ik ook zeggen dat ik gewoon niet het type vrouw ben dat vrijwillig onnodig vroeg uit bed ploft en naar beneden strompelt om zijn bammetjes te smeren, terwijl hij zelf gewoon handen heeft gekregen. Vind het eerlijk gezegd zelfs vaak een beetje lui als mannen dat toelaten.

Kook je wel eens iets wat hij erg lekker vindt maar wat jij zelf niet graag eet?

Nee en wel om de simpele reden dat hij zelf veel beter in die gerechten is. Schoenmaker blijf bij je leest, luidt het welbekende spreekwoord. En daar hou ik me dan ook graag aan. Hij is meer van de vleesgerechten en rijst, ik van de pasta’s. Zo is ook de verhouding. Maar heel soms doe ik het wel: hij vindt ossenhaas met champignonsaus heerlijk, helemaal als ik het maak. Kijk, en als hij dat zegt, sta ik al in de keuken om met liefde de lekkerste ossenhaas ooit te bakken!

Wie strijkt zijn overhemden?

Hijzelf. Stilzwijgende afspraak: als hij op mij zou moeten wachten tot ik eindelijk een keer zijn overhemden gestreken en wel in de kast heb gehangen, kan hij ze nooit meer dragen. Bovendien strijkt hij veel secuurder en alle kreukeltjes eruit. Voor mij is het prima wanneer het globaal gezien goed oogt.

Wie regelt er wat te drinken ‘s avonds als jullie beiden op de bank zitten?

Dat ligt er een beetje aan, maar vaak is hij dat toch wel. Ook omdat ik dan al gaar op de bank ben geploft en even zit bij te komen met een aflevering van Utopia. Hij loopt vaak direct vanaf boven door naar de keuken voor wat water.

Ga je ‘s ochtends wel eens met de kindjes naar beneden zodat hij uit kan slapen?

Nee dat komt eigenlijk zelden voor. Hij werkt vroeg (staat 6 uur op) en dus is hij doordeweeks al weg voor we beneden komen. In het weekend werk ik, dus staan we vaak ongeveer gelijktijdig op. Heeft ook wel te maken met onze peuters die echte ochtendmensjes zijn. Hijzelf trouwens ook, dus zelfs als ik het wil, krijg ik er meestal de kans niet voor om ze mee te nemen.

Koop je altijd een cadeautje met speciale dagen? (vaderdag, verjaardag, huwelijksjubileum…)

In het begin van onze relatie wel, maar nu veel minder. Ook omdat hij het onnodig vindt. Met Vaderdag probeer ik altijd wel iets speciaals te doen om mijn waardering uit te spreken; bijvoorbeeld een lekker ontbijtje (al heb ik daar zelf natuurlijk ook wel wat aan haha) en afgelopen jaren steeds iets wat de kinderen voor hem hadden gemaakt of in elk geval waarin ze centraal stonden. Valentijnsdag doen we niet aan.

Verras je hem ook wel eens spontaan en zo ja, waarmee?

Eigenlijk houdt hij er niet zo van zijn verjaardag te vieren. Maar ik heb het wel een keer genegeerd: met zijn verjaardag had ik geregeld dat mijn ouders, zusje, zwager en neefje onverwachts opdoken bij het restaurant. En een tijdje terug vroeg ik mijn ouders of ze konden oppassen, zodat ik hem kon verrassen met een etentje. Het gebeurt niet heel vaak, maar ik vind het wel altijd leuk om te doen.

Ruim je zijn zooi op?

Heel eerlijk? Hij maakt niet veel rommel, dus er valt weinig aan op te ruimen. Vrees dat het eerder andersom is…

Geef je hem wel eens een uitgebreide massage terwijl je daar eigenlijk geen zin in hebt?

Nee, ik denk altijd dat je dat soort dingen niet moet forceren. Al ben ik nooit te beroerd om zijn rug in te smeren met gel tegen spierpijn, ook als ik eigenlijk iets anders zat te doen en daar weinig zin in heb. Compenseert hopelijk een beetje de Grote Verwaarlozing van de andere vragen…

Conclusie

Het is niet best met mij gesteld, maar nog minder met Ro. Die arme man moet afzien in een huis waar niemand boterhammetjes smeert in de vroege ochtend, hij zelf zijn overhemden moet strijken en ook nog eens geen massage krijgt voor zijn goede daden. Voel me bijna een waardeloze vriendin. Maar goed, ik heb weer andere kwaliteiten. Ik hou ontzettend veel van hem! En laat hem regelmatig lachen, om maar iets te noemen, verras hem soms met extra lekkere boodschappen en ben steeds vaker weer up to date (en hij steeds minder vaak wanhopig). En dankzij mijn fantastische hobby (baan) krijgt hij met enige regelmaat een leuk strijkvrij overhemd. Toch weer mooi meegenomen 😉

Neem je de Verwen jij je partner tag over?
Laat me dat dan maar weten, kom graag snel even kijken of jij er beter voor staat dan ik!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Stokkete Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “Verwen jij je partner tag | Of ik Ro dagelijks opwacht met de krant en een biertje?”"

  1. Mijn man komt er ook niet zo heel goed van af. Met vijf kinderen heb ik altijd al snel de neiging gehad om te denken: ‘JIJ moet je zelf maar redden hoor!’ Kuch…

    Het wordt nu wel weer beter, omdat er een aantal kinderen het huis uit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten