Verstoppertje spelen met kikker

Shoptip | Verstoppertje spelen met Kikker, ideaal spel van 0-5

Onze liefde voor Kikker

De eerste keer dat ik een Kikkerboek in handen kreeg, was toen June in de peuterleeftijd zat. Fijne verhalen om voor te lezen: niet te lang of moeilijk, maar altijd voorzien van een belangrijke boodschap. Over gelijkheid tussen mensen bijvoorbeeld of vriendschappen. Door de jaren heen verzamelden we meer boeken. En ik vind het alleen maar leuk dat die een nieuw leven worden ingeblazen met Rose en May. Ze houden van Kikker. Daarom had ik een juichende Rose naast me staan, toen ons nieuwe spel werd thuisbezorgd: verstoppertje spelen met Kikker.

Inhoud verpakking Verstoppertje spelen met Kikker

  • Pop van Kikker (waar aan de achterkant twee AAA batterijen in kunnen); aan de onderkant van zijn broekje zit de aan-/uitknop
  • 24 kleine kaartjes
  • Gebruiksaanwijzing

Dit spel kan je al spelen met kindjes vanaf zes maanden. Doordat de kikkerpop geen uitstekende onderdelen heeft, loopt je baby geen gevaar. Al is het natuurlijk nooit verstandig ze te laten spelen met een plastic pop zonder toezicht, maar dat lijkt me logisch.

Overige belangrijke informatie:

Hoe werkt het?

Je kan het spel op verschillende manieren spelen. Met een baby (6-12 maanden) kan je de pop bijvoorbeeld onder een doek verstoppen. Maar als je kindje ouder wordt, kan je de moeilijkheidsgraad steeds iets verhogen. Voor dreumesen is het leuk om wat voorwerpen te pakken (bal, knuffel, bakjes) en Kikker daarachter te verstoppen. Door Kikker aan te zetten, maakt hij geluid en is het voor je kindje makkelijker zoeken. Bij peuters kan je de kaartjes gebruiken: hierop staan voorwerpen die bijna iedereen in huis heeft. Verstop Kikker bij één van de voorwerpen en geef drie kaartjes aan je kind, die dan mag zoeken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om Kikker zomaar ergens neer te zetten en hem geluid te laten maken. Genoeg opties!

Verstoppertje spelen met Kikker (en Rose en May)

De middag dat Kikker werd bezorgd, stuiterde Rose meteen alle kanten op. ‘Ja, Kikker!’ juichte ze. Bij gebrek aan een goede schroevendraaier voor de achterkant, speelden we een paar keer verstoppertje met Kikker. Zij legde hem bijvoorbeeld in de speelgoedkast, waarop ik mocht zoeken. En ik verstopte hem naast me onder een kleed. De kaartjes waren zonder het officiële spel ook al een succes. We keken ze door en benoemden de voorwerpen erop. Daarna was het wel wachten op papa, die -handig als hij is- precies wist waar de juiste schroevendraaier was. Het stemmetje van Kikker, die roept waar hij is en vraagt of de kinderen hem kunnen vinden, zorgde voor grote hilariteit bij Rose. Ze bleef expres wachten om te horen wat hij allemaal te vertellen had.

Het eindoordeel

Ik heb voor een eerlijk oordeel onze peuter gevraagd wat ze ervan vond. Rose: ‘Heel leuk! Ik vind het leuk om verstoppertje te doen en ik wil nu Kikkertjes verstoppertje doen.’ (Na dit korte interview stopte ze hem in een doosje en ging er bovenop zitten, dus ik kan wel zeggen dat ze het principe van dit spel goed begrijpt)

Zelf ben ik blij verrast. Het is allemaal niet te ingewikkeld en doet bovendien een beroep op de fantasie van je kind. Rose vindt het geweldig om de kikkerpop zelf op een plekje te leggen, waarna één van ons hem mag zoeken. Dat hij geluid maakt is natuurlijk helemaal een pluspunt. Eigenlijk hebben we de kaartjes zelf nog niet gebruikt. May is vrij scherp in haar observatie en heeft de pop steeds zo gevonden, Rose geniet vooral van de hele commotie om het zoeken van Kikker heen. Misschien gaan we dat over een tijdje eens proberen ter afwisseling.

Kleine aantekening: vooral in deze leeftijd vinden we het spel erg leuk om te doen. We waren zo een halfuur bezig, het is laagdrempelig (ook geschikt voor jonge kindjes) en daardoor niet te moeilijk. Bij oudere kinderen (3-5) is het waarschijnlijk slim om zelf een uitdaging toe te voegen als ze daaraan toe zijn. Bijvoorbeeld door het geluid niet te laten afspelen of steeds lastigere verstopplekken te bedenken.

Houdt jouw kindje ook zo van verstoppertje spelen?
Kende je het spel Verstoppertje spelen met Kikker al?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Shoptip | Verstoppertje spelen met Kikker, ideaal spel van 0-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge