minions

Verschrikkelijke Ikke 3 | Onvergetelijke première van een fantastische film

Afgelopen zaterdag 17 juni mocht ik met June en één van haar beste vriendinnetjes voor Mamaliefde naar de première van Verschrikkelijke Ikke 3. Compleet met gele loper, overdosis Minions en een heleboel bananen!

Pathé Arena: een flinke zoektocht

Hoewel we voor acht uur vertrokken, redden we het niet om op tijd bij Pathé Arena te zijn. Ik was er al eens geweest met Rose, maar toch herkende ik even helemaal niks meer. Nou ja, op het voetbalstadion na dan. Daardoor waren we zo’n twintig minuten te laat en zagen we alleen nog Enzo Knol en een blonde tweeling (die June direct herkende als Mylène en Rosanne) staan van de aanwezige sterren. Goede binnenkomer op mijn eerste première: dat gaan we een volgende keer dus helemaal anders doen.

Alles Miniongeel

Maar wat een feestje! De organisatie had flink uitgepakt. Medewerkers deelden bananen en lekkere ijsjes uit die de kinderen met dat warme weer best konden gebruiken. Verder konden ze zich laten schminken of meedansen met het welbekende Hupsakee. Spijt me als dat nu ook in jouw hoofd blijft rondzingen. Overal stonden volwassenen en kinderen in Miniongeel. Kortom, dat Verschrikkelijke Ikke 3 vandaag in première ging moge duidelijk zijn.

Verschrikkelijke Ikke 3

Ik had deel 1 en 2 nog nooit gezien

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn voornemen om Verschrikkelijke Ikke 1 en 2 vooraf nog even snel te bingewatchen volledig is mislukt. Het schoot erbij in, ik vergat het en dus zat ik lichtelijk onvoorbereid in de bioscoop. Maar gelukkig maakte dat helemaal niets uit. Van het eerste deel wist ik nog dat er een slechterik in speelde die veel Minions in huis had. En dat was genoeg om het derde deel te kunnen begrijpen.

Het verhaal

Balthazar Bratt is een jonge acteur die razend populair is als schurk in een televisieserie uit de jaren tachtig. Kinderen kopen massaal zijn merchandise. Tot hij puber wordt en puistjes zijn gezicht ontsieren. Niemand wil nog iets met hem te maken hebben. Hij raakt vervolgens op het slechte pad en leeft zijn leven als de crimineel die hij ooit speelde. Gru probeert hem samen met Lucy te grijpen, maar dat mislukt en hij wordt ontslagen bij de AVL. Ook Lucy mag haar spullen pakken als ze het voor hem opneemt. Eenmaal thuis zit hij verschrikkelijk te balen, tot hij ontdekt een tweelingbroer te hebben. Kortom, er gebeurt genoeg! Hoe het afloopt? Tja, dat mag je zelf gaan bekijken!

Een goodiebag

Voor alle bezoekers van de bioscoop lag er een flink gevulde goodiebag klaar vol Minionspulletjes. Van Vitaminions (Dagravit) tot een stressminion en vlokken. De meiden trokken meteen hun zakken Croky Partystars open en dronken hun pakje Coolbear 100% Natural op. June was zo enthousiast dat ze alles meteen tevoorschijn haalde. De klapper van alles was toch wel het bananenluchtbed van Chiquita! Ze had meteen zin om naar het strand of een zwembad te gaan.

Wat moet je weten als je voor het eerst naar een première gaat?

Afgelopen weekend gingen er best wat dingetjes mis. Daar leer je alleen maar van, denk ik dan maar. Dus als jij ooit voor het eerst in je leven een première bezoekt, doe dan je voordeel met mijn foutjes:

  1. Wees op tijd! Liever een uur te vroeg dan een halfuur te laat, zoals in ons geval. Dan kan je op je gemak alles verkennen en bekijken waar je moet zijn.
  2. Vertel je kinderen welke BN’ers komen. Willen ze met iemand op de foto? In dat geval kan je jezelf goed voorbereiden door vast voorwerk te doen op internet. Ik wist van mezelf van de aanwezige sterrencast namelijk eigenlijk alleen wie Carlo Bozhard, Pip Pellens en Enzo Knol waren. Na even denken herkende ik trouwens meer gezichten, maar het duurde even. Als hun idool maar even op de loper staat, is het handig om dus te weten naar wie je moet meezoeken! En om nog maar even een bijna blunder te noemen die voortkomt uit te weinig kennis: terwijl de meisjes naar de wc gingen, wilde ik bijna Sunnery James enthousiast begroeten als lang verloren vriend. Tot ik dus besefte waar ik hem van herkende. Kortom, weet dus wie komen en hoe ze eruit zien, zodat je je kind kan helpen.
  3. Laat je verder lekker verrassen. Zo’n première is een hele happening om mee te maken. Je ziet allerlei bekende Nederlanders voorbij komen, overal draait het om de nieuwe film. Echt heel leuk!
Verschrikkelijke Ikke 3
Gelukkig wist June dat dit Mylène en Rosanne waren

June over Verschrikkelijke Ikke 3

Het was een leuke film. De eerste twee delen van Verschrikkelijke Ikke vond ik eigenlijk niet zo, maar deze juist wel. Heel grappig ook. En ik had niet verwacht dat we zo in de watten gelegd zouden worden. We kregen namelijk een tas vol spulletjes. Zelfs vlokken! Je kon ook met BN’ers op de foto. Mijn vriendinnetje en ik gingen met Enzo Knol op de foto.

Belangrijke informatie

Verschrikkelijke Ikke 3 komt vanaf 24 juni as. in de bioscoop in zowel de originele als Nederlandstalige versie. De Nederlandse stemmen zijn ingesproken door onder andere Jon van Eerd (Gru en Dru), Carlo Bozhard (Balthazar Bratt), Pip Pellens (Margo), Enzo Knol (Clive) en Beau van Erven Dorens (Silas Rammelbips). In de originele versie spreekt Steve Carell de stemmen in van Gru en Dru, Kristen Wiig is Lucy en Julie Andrews Gru’s moeder.

Trailer

Pssst! Winactie Verschrikkelijke Ikke 3

Volgende week maandag 26 juni maak je vanaf 12.00 uur kans op twee pakketten met daarin een Minions lunchbox, schrijfset én sleutelhanger. Ben je dus ook zo gek op deze film of wil je je kind of een nichtje/neefje verrassen? Hou Lotus Writings dan goed in de gaten!

Ben jij van plan naar Verschrikkelijke Ikke 3 te gaan?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

12 Replies to “Verschrikkelijke Ikke 3 | Onvergetelijke première van een fantastische film

  1. Hihi, een paar ‘beginnersfoutjes’ zo te lezen hebben jullie het wel gezellig gehad en dat is het belangrijkste! Hadden ze vanochtend vast iets om over te vertellen op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge