recepten met cashewnoten

3 verrassend lekkere recepten met cashewnoten

Cashewnoten (de ongezouten variant althans) zijn gezond: ze bevatten minder vet dan de populaire pinda, relatief veel vitamine B1, koper, selenium en magnesium en hebben een positief effect op je cholesterolbalans. Maar hoe eet je ze? Behalve een handje cashewnoten als tussendoortje, kan je nog veel meer met deze heerlijke noot.

3 verrassende recepten met cashewnoten

Cashewnoten uit de wok

In de Aziatische keuken is ‘kip cashew’ natuurlijk geen onbekende. Tip! Door kipdijfilet te gebruiken in plaats van filet, ben je verzekerd van heerlijke malse kip. In de meeste recepten vind je veel lekkere groene groenten terug: boontjes, sugar snaps, bimi, maar ook broccoli combineert erg lekker met cashewnoten. En moeilijk zijn de recepten doorgaans niet. Even wokken, beetje saus erbij en serveren met rijst of noodles. Ook een lekker recept voor lastige eters!

Bolo di cashupete

Wie bekend is met de Antilliaanse keuken kent deze bijzondere taart vol cashewnoten ongetwijfeld. Van gemalen cashewnoten maak je een soort stevige crème die je zowel aan de buitenkant gebruikt als binnenin. Bovenop gebruik je zowel cashewnoten als rode en groene geconfijte kersen ter versiering. Verrassend genoeg smaakt de taart niet heel sterk naar noten, al is het wel handig dat je er in elk geval van houdt – je proeft het natuurlijk nog steeds. De combinatie met gecondenseerde melk en eventueel rum geeft het geheel echter een hele bijzondere smaak.

Nieuwsgierig? Dit recept van bolo di cashupete is onze favoriet en bovendien heel gemakkelijk te volgen.

Boerenkoolpesto

Een combinatie die je waarschijnlijk totaal niet had verwacht, maar een bijzondere winterse smaak kan geven aan een pasta- of aardappelgerecht is boerenkoolpesto. Deze bevat, naast de bekende groentesoort, knoflook en kaas, ook – je raadt het al – cashewnoten. Benieuwd of het ook wat voor jou is? Op Francescakookt.nl vind je een lekker, gemakkelijk recept.

Kook jij weleens met cashewnoten? En heb je zelf een lekker recept ter aanvulling? Laat he dan zeker even achter in de reacties.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *