Mannenpanel | Waarom viel je voor haar?

Maandelijks staat ‘mijn’ mannenpanel klaar om al je vragen te beantwoorden. Kleine disclaimer: soms zullen de vragen en/of antwoorden wat zwart-wit zijn en niet voor iedere man en vrouw gelden. Met die gedachten in ons achterhoofd, proberen we het algemeen te houden en vragen te behandelen die voor de meesten van ons wel gelden. Heb je zelf een vraag of situatie die je de mannen (evt. anoniem, maar mag ook met je blognaam erbij) wil voorleggen? Twijfel dan geen moment en mail me op: merel@lotuswritings.nl! Vandaag gaat het over Valentijn en dus de liefde!

Valentijn

Deze maand gaat het iets anders. Dit blog maakt namelijk onderdeel uit van een ‘bloggerliefde hop’. Misschien kom je hier via één van onderstaande anderen? Zo niet, dan stuur ik je met liefde door naar hen (uiteraard hopelijk als je mijn blog gelezen hebt):

 • Bij Fleur vind je Love is in the (h)AIR – de leukste Valentijn vlechten + winactie, t.w.v. € 15,00
 • Ilse is creatief en koos voor een passend overzicht: ‘Love is in the Art’
 • Linda schrijft over liefdevolle activiteiten/spelletjes met kinderen in dit thema
 • Marguerita voelt zich wat eenzaam (een extra reden om even langs te gaan en haar een hart onder de riem te steken). Ze deelt daarom een mooie quote en verloot een dvd!
 • Nathalie deelt 10 kinderboekentips met het thema liefde
 • Sofie tot slot geeft last-minute valentijnstips
Voorstellen

Ik zal mezelf even kort voorstellen aan de lezers die hier nieuw zijn:

Mijn naam is Merel (32) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van mijn drie dochters: June (10), Rose (2) en May (1). Ik ben een dromer, levensgenieter en ontzettend ongeorganiseerd warhoofd. Desondanks lukt het me dagelijks te bloggen. Maar ik zou dit allemaal niet kunnen zonder mijn steun en toeverlaat, eerlijke ‘spiegel’ en fantastische wederhelft Ro. Hij vult me aan waar het mij aan ontbreekt: hij is namelijk gegarandeerd op tijd, heeft zijn zaken altijd goed op orde en leeft naar het motto business before pleasure.

In mijn blog vertel ik je over de hindernissen waar we soms als gezin tegenaan lopen, de twijfels die ik heb en probeer jou te voorzien van informatie. Uiteindelijk gaat het er volgens mij niet om welke keuzes je maakt, maar wel dat je die met de volle overtuiging doet.  Ik hoop je nog eens terug te mogen zien en wees uiteraard ook welkom op mijn Facebookpagina!

Komt een man bij de blogger

Zoals je misschien wel weet kan je hier maandelijks vragen voorleggen aan het mannenpanel. Dit keer is het thema als gezegd Valentijn en daarom vroeg ik onze mannen én hun vriendinnen/vrouw waarvan zij denken dat de ander op ze gevallen is. Als dat geen liefdevolle boodschap brengt! Lees je mee?

Janice, waarom denk je dat Erwin op viel?

Best lastig, deze vraag! Maar ik denk dat hij me spontaan vond, veel initiatief toonde en we leuk konden babbelen.

Erwin

Sommige zaken zijn lastig te beschrijven, zeker in het geval van liefde en aantrekking. Ook al klinkt het afgezaagd, op het moment van die eerste date draait alles om “de klik”. Een vaag begrip waar je vaak om lacht en meewarig je hoofd om schudt, maar essentieel voor het aangaan van een tweede date. Op dat moment maak ik namelijk geen lijstje in mijn hoofd van de plus- en minpunten, gevolgd door een risico-analyse, maar laat ik mijn gevoel bepalen. Na die eerste date had ik niks anders in mijn gedachten dan zo snel mogelijk weer samen zijn. Dat is het gevoel dat moet overheersen. Later kun je er rationeler naar kijken en kun je een aantal dingen noemen die je de 1e keer positief opgevallen zijn. Wij hebben dezelfde soort humor, kunnen heel goed met elkaar praten en ze is heel lief. Combineer dat met pure aantrekking en voilà….de klik!

Corina, viel Frans voor je groene ogen?

Hij viel volgens mij vooral op mijn uiterlijk. We hadden elkaar al een paar keer gesproken voor we verkering kregen en hadden veel overeenkomsten in ideeën over onze ideale huisinrichting en onze muzieksmaak. Verder vond hij mijn onhandigheid wel leuk geloof ik, misschien mijn gevoel voor humor en mijn ruimdenkendheid. Ik ben benieuwd of het klopt!

Frans

Corina had verkering met M. toen ik haar leerde kennen. Op zondagmiddag zat ik in de “Drie Ballons”, een kroeg in R. waar ik mij in die tijd met enige regelmaat placht op te houden. Het was liefde op het eerste gezicht (in ieder geval van mijn kant). Maar ja, haar vriend, die ik overigens erg goed kende, zat er jammer genoeg ook. Gelukkig moest hij dringend weg (waarschijnlijk om iets  geestverruimends te kopen dat die middag in de “Drie Ballons” niet voorhanden was). Dit gaf mij de tijd om Corina wat beter te leren kennen. Helaas kwam de spelbreker na een uur terug en niet lang daarna vertrokken zij.

De tweede maal dat ik Corina zag, was toen ik naar een lustrumfeest ging van de middelbare school waarop ook M. had gezeten. We hadden met meerdere mensen afgesproken ter hoogte van een platenzaak tegenover het stadhuis in R. Terwijl wij in de deuropening  van de platenzaak stonden te wachten, viel Corina, die er weer prachtig uitzag -door een kleine misstap- achterover in de etalage van de platenzaak (gelukkig aan de goede kant van de ruit). Dit nam haar direct voor me in (dit soort onweerstaanbare onhandigheid). M. was -tot mijn genoegen- weer eens veel te laat (zo kende ik hem immers al jaren). Hoewel dit niet ongunstig was voor mijn kansen, heeft het nog tot december van dat jaar geduurd voordat ik Corina de eerste kus gaf. Overigens onderbrak ik hiermee tamelijk abrupt (je kunt ook zeggen spontaan) het gesprek dat zij met een ‘vriendin’ aan het voeren was. Inmiddels is die eerste kus al weer meer dan 38 jaar geleden en houd ik nog steeds van haar. Naast het feit dat ik haar aantrekkelijk vind, is zij intelligent, vaak grappig en zorgzaam.

Sophie, weet jij eigenlijk waarom Lionel verliefd werd?

Ik weet nog wel dat Lionel het fijn vond dat ik ook interesse had in wie hij is. Ik praatte niet alleen over mezelf, maar vroeg hem ook van alles en luisterde daadwerkelijk naar wat hij te zeggen had. Daarnaast hadden we dé klik, waardoor we onafscheidelijk werden.

Lionel
Koninginnedag 2012, Stadhuisplein Rotterdam. We waren dorstig en ik werd op pad gestuurd om bier te halen voor onze vriendengroep. Onderweg naar een kraampje draaide ik naar links en keek in twee mooie groene ogen. Klinkt cliché, maar het was liefde op eerste gezicht. Ik twijfelde geen moment en liep er meteen op af. Bij aankomst hield ik haar meteen vast en dat voelde zo vertrouwd. We dansten wat en nadat dat de dj minder leuke muziek begon te draaien, besloot ik haar nummer te vragen. Ik had net een paar dagen mijn iPhone en geen flauw idee hoe ik een nummer moest opslaan. Zij gelukkig wel, slimme meid! Nadat ze me gezoend had, besloot ik verder te gaan (want: nog steeds dorst). Ik heb heel de avond, tot mijn bed aan toe, lopen piekeren waarom ik constant aan haar moest denken. Eenmaal thuis besloot ik haar daarom maar meteen te bellen. Sindsdien ben ik van haar en zij van mij. Ik wíst gewoon dat ik iemand speciaals heb ontmoet: een goed, lief, eerlijk mens, die er ook nog eens superleuk uitziet. Mijn droom is uitgekomen. Ik heb haar moeder gemaakt van onze fantastische zoon. En als aardbei (haar lievelingsfruit) op de taart heeft ze mij ten huwelijk gevraagd. Ik heb natuurlijk JA gezegd! Ik ben totaal niet iemand die makkelijk emoties deelt, maar ik weet dat ze dit gaat lezen en ik wil haar laten weten dat zij, samen met onze zoon, het beste is dat in mijn leven is gekomen. En ik hoop met haar nog lang en gelukkig samen te zijn!
Ik hou van jou Sophie. Groetjes, jouw toekomstige man
Waarom ik vermoed dat Ro me leuk vond?

Het is toch fijner om deze vraag aan anderen te stellen, want wat is hij moeilijk! Natuurlijk ging hij in eerste instantie op mijn uiterlijk af, want we ontmoetten elkaar in een discotheek. Dan heb je nu eenmaal niet heel diepgaande gesprekken. Maar ik vermoed dat hij me anders vond dan andere meisjes. Misschien doordat ik niet gemakkelijk te imponeren ben, iets te vertellen heb en toch die magische klik. We lijken op elkaar, kunnen heel hard met elkaar lachen en vinden dezelfde dingen belangrijk.

Ro

Tijdens onze eerste date viel me gelijk je zelfstandigheid op. Nog niet eerder had ik een meisje haar portemonnee zien trekken. En natuurlijk hoeft dat niet, maar het feit dat jij je eigen boontjes wel kon doppen, maakte je nog interessanter. Ook je warme persoonlijkheid trok me aan. Waar ik in eerste instantie eigenlijk dacht dat je een ijskonijn was (door je afstandelijke houding), bleek je juist heel zorgzaam en liefdevol te zijn. Veel meer nog dan ik had gehoopt. Tot slot een wat lastige om uit te leggen: toen Rose geboren werd, zag ik voor het eerst de diepe liefde die je voor mij voelt. Alles viel op zijn plek. Ik was altijd op zoek geweest naar een vrouw met wie ik eigenlijk de soort liefde zou voelen die je in films ziet, onvoorwaardelijk en allesomvattend. Op dat moment zag en wist ik het gewoon.

Waarom ben jij als een blok voor je partner gevallen?
(Of heeft het juist even geduurd?)
En vieren jullie vandaag Valentijn?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

9 thoughts on “Mannenpanel | Waarom viel je voor haar?

 1. Goede vragen en leuk om de antwoorden te lezen!
  Ik ben vandaag super verrast met allemaal kleine Valentijnscadeautjes <3
  Nu moet ik zelf nog snel iets verzinnen….

 2. Wij doen zelf niets speciaals. Waarom ik voor hem viel: de urenlange gesprekken die we konden voeren over van alles en nog wat in combinatie met zijn looks en hang naar avontuur.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten