Mijn 3 meest onvergetelijke vakanties

vakantie

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: mijn mooiste vakantie. 

Eerlijk gezegd kan ik niet echt kiezen. Daarom pas ik het onderwerp een beetje aan naar mijn top drie bijzonderste vakanties.

3 keer een onvergetelijke vakantie!

De allereerste keer met vriendinnen: naar Blanes

De allereerste keer dat mijn vriendinnen en ik zonder ouders op vakantie gingen, inmiddels vijftien jaar terug, was natuurlijk onvergetelijk. We reden met de bus naar Spanje en sliepen vanaf dat moment nauwelijks nog. Ik zat samen met mijn beste vriendin in appartement Europa met boiler (en tegeltjes die niet overal even best vastzaten), de rest genoot van een camping vol jongeren en gezinnen en bijbehorend slaapgebrek. Elke avond gingen we uit, ontmoetten ontzettend veel mensen en hadden de tijd van ons leven. Eenmaal thuis leken we niet weggeweest: als spierwitte zombies stapten we in Rotterdam de bus weer uit, doodop en eigenlijk toe aan een nieuwe vakantie.

Kreta

Kort nadat ik samen met de oudste weer bij mijn ouders ging wonen, besloten ze op vakantie te gaan en ons mee te nemen naar Kreta. We huurden een schitterende luxe villa met eigen zwembad (en de eerder besproken plaatselijke kevers). Mijn ouders en zusje gaven me de ruimte bij te komen, door de oudste mee op pad te nemen. Ik kon lezen, zonnen en relaxen… Echt heel fijn! Het eiland, dat ik daarvoor alleen kende van jongerenreizen, bleek zelf ook nog eens schitterend en bovendien een schat aan historie te herbergen. De avonden brachten we door met fanatieke potjes scrabble en goede gesprekken. Kortom, beter kon ik het niet krijgen. Zeker dat jaar niet!

Kreta mama 2 023

Zwanger naar Lanzarote

Mijn allerlaatste zonvakantie, inmiddels ruim twee jaar terug. Ik ben dol op de Canarische Eilanden en Lanzarote was even fijn als de andere eilanden waar ik ben geweest. We vierden de jaarwisseling op een zonovergoten eiland -waarbij ik wel moet zeggen dat het heel gek is om kerstbomen in de zon te zien staan- en ik nam de rust, die ik in mijn prille zwangerschap goed kon gebruiken. Hoewel ik deze reis graag samen met Ro gemaakt had en ik even bang was dat het zou misgaan, kwam ik redelijk uitgerust thuis.

Wat is jouw ideale vakantiebestemming?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Mijn 3 meest onvergetelijke vakanties

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten