vakantie

30dayblogchallengeNL 16 | Mijn 3 meest onvergetelijke vakanties

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: mijn mooiste vakantie. 

Eerlijk gezegd kan ik niet echt kiezen. Daarom pas ik het onderwerp een beetje aan naar mijn top drie bijzonderste vakanties.

3 keer een onvergetelijke vakantie!

 1. Blanes

  De allereerste keer dat mijn vriendinnen en ik zonder ouders op vakantie gingen, inmiddels vijftien jaar terug, was natuurlijk onvergetelijk. We reden met de bus naar Spanje en sliepen vanaf dat moment nauwelijks nog. Ik zat samen met mijn beste vriendin in appartement Europa met boiler (en tegeltjes die niet overal even best vastzaten), de rest genoot van een camping vol jongeren en gezinnen en bijbehorend slaapgebrek. Elke avond gingen we uit, ontmoetten ontzettend veel mensen en hadden de tijd van ons leven. Eenmaal thuis leken we niet weggeweest: als spierwitte zombies stapten we in Rotterdam de bus weer uit, doodop en eigenlijk toe aan een nieuwe vakantie.

 2. Kreta

  Kort nadat ik samen met de oudste weer bij mijn ouders ging wonen, besloten ze op vakantie te gaan en ons mee te nemen naar Kreta. We huurden een schitterende luxe villa met eigen zwembad (en de eerder besproken plaatselijke kevers). Mijn ouders en zusje gaven me de ruimte bij te komen, door de oudste mee op pad te nemen. Ik kon lezen, zonnen en relaxen… Echt heel fijn! Het eiland, dat ik daarvoor alleen kende van jongerenreizen, bleek zelf ook nog eens schitterend en bovendien een schat aan historie te herbergen. De avonden brachten we door met fanatieke potjes scrabble en goede gesprekken. Kortom, beter kon ik het niet krijgen. Zeker dat jaar niet!

  Kreta mama 2 023

 3. Lanzarote

  Mijn allerlaatste zonvakantie, inmiddels ruim twee jaar terug. Ik ben dol op de Canarische Eilanden en Lanzarote was even fijn als de andere eilanden waar ik ben geweest. We vierden de jaarwisseling op een zonovergoten eiland -waarbij ik wel moet zeggen dat het heel gek is om kerstbomen in de zon te zien staan- en ik nam de rust, die ik in mijn prille zwangerschap goed kon gebruiken. Hoewel ik deze reis graag samen met Ro gemaakt had en ik even bang was dat het zou misgaan, kwam ik redelijk uitgerust thuis.

Wat is jouw ideale vakantiebestemming?

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “30dayblogchallengeNL 16 | Mijn 3 meest onvergetelijke vakanties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge