Vaderdag | Waar worden mannen nu echt blij van? *

De dag waarop we onze (bonus)vaders en opa’s in het zonnetje zetten, staat zo goed als voor de deur. Daarom ging ik op onderzoek uit, zodat ik jullie vandaag kan vertellen wat mannen nu écht graag willen. Lees je mee? 

Vaderdag? Deze cadeautjes wil hij écht graag!

Sokken

Ja echt. Geloof het of niet, die afgezaagde en clichématige sokken blijken toch niet voor niks zo populair rond Vaderdag. Hij wil ze gewoon graag hebben en dan met een beetje pech nog het liefst allemaal in het zwart, waardoor je na een paar jaar met een verzameling zit die net niet identiek is. Waarschijnlijk om jou wat te doen te geven bij het sorteren van de was 😉 Wil je het jezelf iets makkelijker maken? Laat dan een paar sokken bedrukken! Just saying… 

Bier (of drank in het algemeen)

Of hij nu dol is op (speciaal)biertjes of een goede fles whisky, de meeste mannen kan je echt wel blij maken met een alcoholische versnapering. Ik zag op internet dat je zo’n pakket tegenwoordig ook persoonlijker kan maken met je eigen foto of tekst op het etiket. Hoe leuk is dat voor Vaderdag? En wil je liever niet het etiket zelf aanpassen, maar wel de verpakking dan kan dat ook. Dit is iets dat ik wel ga onthouden, voor Vaderdag, verjaardagen én de decembermaand!

BBQ

Niet elke man is een keukenprins, maar gooi een barbecue aan en ze verzameling zich bijna allemaal als vliegen rond stroop. Op de één of andere manier staan ze dan wel massaal te pochen over hoe je nu het best dat ene kippenvleugeltje kan laten garen en rijgen ze halve varkens aan het spit. Persoonlijk vind ik het prima trouwens, zit ik wel verderop met een wijntje.

En om deze hobby nu zoveel mogelijk te steunen (zodat je daarna heel vaak lekker onderuitgezakt kan zitten met dat wijntje op je relaxte loungeset), is niks leukers dan stoere barbecuespullen kopen voor je man. Wat dacht je van een echt buffelleren schort (helemaal tof als je zijn naam erop laat drukken trouwens)? Wie weet gaat hij zich dan ineens spontaan ook in de keuken begeven…

Hobby

Nog een populaire categorie is de hobby. Bij de één is dat koken (komt dat leren schort toch weer van pas), de ander houdt van muziek en weer een ander gaat liever sporten. In het kader van de persoonlijke cadeaus (wat ik meer bij Vaderdag vind passen dan welke andere feestdag ook) kan je denken aan een gegrafeerde broodplank, placemat voor bij zijn ontbijt (weliswaar niet op bed) of eigen koksmuts. Alles voor je eigen master chef!

Leest hij liever, houdt hij erg van muziek of is hij dol op alles dat te maken heeft met de technologische vooruitgang? Voor elke man wel een passend cadeau.

Persoonlijk

Hoewel bovenstaande opties natuurlijk al behoorlijk persoonlijk zijn, is er altijd baas boven baas. Ik heb het over fotocadeaus. Op aluminium, canvas, hout, muismatten, mokken of een kalender voor op zijn werk. Je kan het zo gek niet bedenken! Deze cadeaus weten de meeste mannen wel te waarderen, zeker als de (klein)kinderen erop staan.

Parfum

Een lekker luchtje doet het ook bijzonder goed bij de heren. Mijn persoonlijke tip is wel om enigszins te sturen als hij van zichzelf nogal dol is op zwaardere geuren. Althans, ook dat is natuurlijk weer persoonsgebonden. Maar als Ro zou ruiken alsof hij heeft liggen baden in honderdvijftig liter Joop! zou ik daar niet heel blij van worden…

Belevenissen

Een paar keer kwam de ‘belevenis’ als ultiem cadeau voorbij. Wil je iets dieper in de buidel tassen dan voor een paar zwarte sokken? En heeft je man de diepgewortelde wens eens te gaan indoor skydiven of vliegles te krijgen in een Cessna 172? Grijp dan voor Vaderdag je kans. Dit is hét moment om hem eens goed te verrassen met een belevenis die hij van zijn leven niet meer vergeet.

Wat haal jij voor Vaderdag?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Vaderdag | Waar worden mannen nu echt blij van? *”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *