Vaderdag 007 look

Vaderdag: maak ik van Ro 007? *

Vaderdag 007 look

Dat ik met Moederdag een haat-liefdeverhouding heb, dat weten jullie intussen al. Nou, ik kan het jullie verzekeren, met Vaderdag heb ik dat niet! Ieder jaar weer hou ik er van om leuke cadeaus uit te zoeken voor de vader van mijn kinderen.

Wat kopen we dit jaar voor Vaderdag?

Net als veel andere vrouwen geef ik graag een cadeautje waar ik ook iets aan heb, het oog wil immers ook wat, zoals dat heet. En hoe cliché het ook klinkt, een goedgeklede man, ja daar gaat mijn hartje nog steeds sneller van kloppen. Het is immers niet omdat je een papa bent, dat je er niet stijlvol kunt uitzien, toch dames?

Dus deze Vaderdag wil ik van Ro een echte gentleman maken! Waar zoek ik dan inspiratie? Daarover hoef ik niet lang na te denken. Wie is dé stijlvolle – zij het dan fictieve – man bij uitstek? James Bond natuurlijk! Aantrekkelijk voor mama, en papa voelt zich weer een jongetje voor de dag. Hier volgen drie items waarmee papa voor een dagje 007 wordt!

Een fijn horloge, net zoals in de films

Een echte klassieker is het voor mij, zo’n polshorloge, het straalt altijd klasse en tijdloosheid uit. Hierbij geldt vaak, less is more, want wanneer het te pronkerig wordt, ben je natuurlijk geen gentleman meer. In iedere film draagt de wereldbefaamde geheime agent een mooi exemplaar. Vaak zijn deze van het Japanse merk Seiko. En goed nieuws, die horloges kan je al vrij voordelig op de kop tikken! Neem hier bijvoorbeeld een kijkje.

Strak in het pak

Een tuxedo, of fijn maatpak dus, daar zie ik Ro nooit in. En ik zou het absoluut eens willen zien, al is het maar voor de grap. James draagt die natuurlijk meestal in het wit, maar dat zie ik Ro niet zo snel doen. Ik ga liever voor een moderne en lekker relaxte interpretatie van de smoking. Want een maatpak kan je tegenwoordig zeker dragen met een leuke sneaker, een moderne sjaal of een verrassend hoedje. Nog steeds strak in het pak dus, maar iets minder strak dan vroeger!

Een geklede schoen, maar zonder leer

Nou ik zeg dan wel dat het maatpak iets relaxter kan, maar als ik echt mag kiezen dan ga ik liever voor de volledige look, al is het maar voor een dag. James Bond heeft natuurlijk altijd een mooie lakschoen bij zijn pak aan. Die van hem zijn vast en zeker van leder, maar een korte zoektocht online leerde me dat je in Nederland heel fijne veganistische versies van de klassieke luxe schoen kan vinden. Vind ik best sexy, een duurzame versie van James Bond.

Het schiet me eigenlijk net te binnen dat Vaderdag natuurlijk Ro’s dag is; misschien moet ik hem toch maar vragen wat hij zelf wil, want het gaat helemaal niet om mij natuurlijk 😉

Hebben jullie nog fijne ideeën of tips?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Alexander Tolstykh – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *