update september 2016

September 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

update september 2016

Het is de laatste dag van september en ik kijk vandaag even terug met jullie op de afgelopen maand in deze ‘update september’. Wat gebeurde er op persoonlijk vlak? Welke blogs werden het best gelezen en voor welke sites schreef ik een gastblog? 

Update september 2016

Persoonlijk

June publiceerde vandaag voor het allereerst haar eigen blog onder haar tweede naam: ‘By June’. Volgende maand gaat ze in op een door haar gekozen onderwerp. Daarnaast was het voor haar een spannende maand: ze kreeg lenzen. Hoe die eerste dag verliep, kunnen jullie volgende week lezen. Deze donderdag konden jullie vast een verslag lezen van het traject dat vooraf ging aan de keus, met uitleg over het verschil tussen dag- en nachtlenzen. Ondertussen blijft ze fit door vrijwel dagelijks een paar rondjes om school te rennen.

Rose leek september de uitgelezen maand te vinden om voorgoed te stoppen met haar middagslaapjes. In de praktijk blijft het nog steeds wisselen, de ene keer slaapt ze twee uur en de andere keer nauwelijks. We wachten af! Waar ik zelf enorm van geniet is de quality time met onze dreumes nu de oudste twee op school zitten.

Best gelezen deze maand

Ik las online het advies van Elisabeth (www.alweereennieuwemoederblog.nl) om te investeren in jezelf, bijvoorbeeld met een advertentie op Facebook.
Dat heb ik geweten: de nummer 1 deze maand is echt ontzettend goed gelezen. Nog leuker is dat ik hier heel mooie en opmerkelijke reacties op kreeg van lezeressen die zelf (op zijn zachtst gezegd) apart kraambezoek kregen, zoals de moeder die bezoek ontving dat kort na de geboorte van haar kindje begon over wiegendood.

 1. Kraambezoek dat je liever nog even uitstelt – Als gezegd veelvuldig gelezen! Veel hoef ik er verder niet meer over te zeggen denk ik, als jij wel een leuke anekdote hebt, reageer je dan?
 2. Vijf bloggers die ik graag nogmaals aan je voorstel – Zou het de titel zijn? Ik weet het niet, maar hij leverde wel veel lezers op. Ik vind het belangrijk om anderen te laten weten dat je ze waardeert.
 3. ‘Ben je gek geworden’, riep ik tegen hem – In het kader van de #30dayblogchallengeNL besloot ik een goede vriend in het zonnetje te zetten. Hoewel we het er naderhand nooit meer over gehad hebben, ben ik hem nog steeds dankbaar voor wat hij deed. Daarom vind ik het ook heel leuk dat hij zo goed gelezen is.

Terugblik #30dayblogchallengeNL

Alle dertig dagen zijn voorbij en de volledig challenge is gehaald. Het voelde wel raar ook op zaterdag en zondag te publiceren. Deze dagen probeer ik normaalgesproken vooral aan het gezin te besteden, hoogstens aan betaalde werkzaamheden met een deadline. Maar nu dus ook de blog. Dat maakte wel dat ik er echt 24/7 mee bezig was voor mijn gevoel. Komende maand gaan we weer op de gebruikelijke tour met elke doordeweekse dag een blog.

Gastblogs

Afgelopen maand verschenen verschillende blogs van mij bij anderen:

 • Save the mama: Ik trapte de maand september af bij Esmeralda van Save the Mama. Zij stelde me vijftien originele vragen over uiteenlopende onderwerpen.
 • Website4mama: Wat het effect van kinderen op je huishouden is, begreep ik pas toen ze er waren. Van lege vensterbanken tot ’s nachts op legoblokjes staan… Daarnaast gaf ik zes tips om peuterdriftbuien te voorkomen. Misschien leuke inside information: direct nadat ik de blog verstuurde, moest ik onze oudste ophalen van dansles. En je raadt het al: de gehele weg -vijftien minuten in totaal- heeft onze peuter op de achterbank zitten schreeuwen. Ze wilde lopen en wel NU! Alle tips ten spijt; soms is je peuter gewoon doodop en werkt niets. Zeker niet als je geen eten bij je hebt…
 • Mamsatwork: De nasleep van een verbroken relatie – In dit persoonlijke blog beschrijf ik hoe een verbroken relatie kan voelen voor een moeder. Dat je soms onredelijk denkt uit emotie, maar aan het eind van de dag elke keer jezelf opzij zet omwille van je kind. Het is een grote leerschool geweest, waar we allemaal sterker van werden. En als ik nu na acht jaar de balans opmaak, ben ik blij dat we er als familie zijn uitgekomen. Ik hoop dat mijn verhaal anderen in dezelfde situatie laat doorzetten. Ook al ga je tegen elke vezel van je moederliefde in, kies altijd in het belang van je kind. Uiteindelijk betaalt het zich terug in een gelukkige zoon of dochter en dat is meer waard dan je eigen gewin.
  Daarnaast mochten we een dagje naar de Linnaeushof waar we echt een fantastische dag beleefden.
 • Mamavanliam.nl: In Meet the Bloggers mocht ik vertellen over hoe ik bloggen beleef en kreeg ik hele lieve complimenten van Mèlanie. Bedankt nogmaals, hartstikke leuk om mee te doen!

Komende maand

Ik zal allereerst waarschijnlijk vooral even genieten van de rust nu de Challenge voorbij is. Hoewel… Ik heb alweer allerlei plannen in mijn hoofd, dus of het gaat lukken is maar de vraag. Wat je in elk geval kunt verwachten is twee hele leuke winacties, waaronder eentje in het kader van een Herfst Hop (hierover later meer). Daarnaast komen er verschillende samenwerkingen/reviews voorbij. Verder natuurlijk de gebruikelijke (gast)blogs en een uitgebreid verslag van de Tinadag op Mamaliefde.nl.

Als je vragen hebt of opmerkingen, of misschien je verhaal wel kwijt wil, stuur me dan gerust een mail: merel@lotuswritings.nl. Op doordeweekse dagen probeer ik in elk geval binnen 24 uur te reageren.

Hoe was september voor jou?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 Replies to “September 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

 1. Wauw wat een goed geschreven maand overzicht. Super overzichtelijk zo! Fijn dat je blog waarin je had geïnvesteerd zo goed is gelezen… Het is ook een goed blog!

 2. Jeuj! Ik hou van maandblogs. Ik heb gewoon nr 1 en 3 van je best gelezen blogs gemist. Dat heb ik natuurlijk even goedgemaakt. 😉
  Voor mij stond september in het teken van het bloggen na de zomer weer oppakken en meer regelmaat in het publiceren. Dat is gelukt, erg fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.