OKTOBER 2016

Oktober 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

OKTOBER 2016

De dagen worden langzaamaan korter en mijn drang om lekker in bed te blijven groter. Kortom, het is echt herfst! Ondanks mijn grote verlangen naar een heerlijke winterslaap, heb ik afgelopen maand niet stilgezeten. Ik praat je vandaag even bij in deze update over afgelopen oktober.

Persoonlijk

Afgelopen maand stond ik bewust stil bij het geven van borstvoeding. Zestien maanden alweer, maar langzaam sluipt de twijfel erin. May begint steeds vaker aan mijn shirt te trekken in het openbaar, wil regelmatig gevoed worden en ik vind het af en toe oncomfortabel. We zien het nog even aan en ik hou jullie op de hoogte! Ik geniet veel van haar streken en natuurlijk die van haar iets oudere zus. Meestal althans, want afgelopen herfstvakantie was ik geveld door de griep – iets dat als ouders dus echt nóóit uitkomt! Grieperig zijn in het algemeen trouwens niet. June kwam thuis met een fantastische tip, waardoor huiswerk begeleiden een feestje wordt – zelfs voor ouders als ik, die het natuurlijk vermogen missen om de boel los te laten. Verder bezocht ik twee keer het theater met onze peuter Rose, waaronder het Fieperdepiep Festival in het Oude Luxor, Rotterdam. Echt een aanrader! O ja, en hoe kan ik het vergeten… (Nou ja, ik kamp nog steeds met de nasleep van zwangerschapsdementie, dus erg verrassend is het waarschijnlijk niet) Onze lieve June kreeg eindelijk haar zo gewenste lenzen! Het kostte wat tijd om ze zelf in te zetten, maar het bleek een groot succes.

Best gelezen deze maand

Ik heb de top drie weer voor jullie uitgezocht. Best gelezen waren:

  1. Een artikel over 9 bijzondere momenten die je mist aan zwanger zijn. Het stomme is dat je soms de mindere momenten laat overheersen in je gedachten (die allesoverheersende vermoeidheid, complete fysieke misère aan alle kanten en in mijn geval nauwelijks nog kunnen lopen), terwijl er ook zoveel moois gebeurt natuurlijk!
  2. Na maandenlang functioneren op een zeer beperkte hoeveelheid slaap benoem ik mezelf graag tot ervaringsdeskundige – tenminste iets positiefs. Ik gaf 5 tips hoe je kunt omgaan met (langdurig) slaaptekort.
  3. Tot slot deed ik mee aan de Herfsthop (je hebt nog tot aanstaande woensdag!) Bij mij maak je kans op een persoonlijk telefoonhoesje van GoCustomized, bij de andere dertig bloggers kun je andere fantastische prijzen winnen. Als je dus nog niet mee doet, kan je nog snel een rondje doen.

Gastblogs

Afgelopen maand verschenen via verschillende kanalen gastblogs:

  • Op website4mama kon je lezen dat ik soms moeite heb met het verdelen van aandacht over onze drie meiden. Ook schreef ik een verslag van ons bezoek aan de theatershow Brandweerman Sam in Schouwburg Gooiland, Hilversum. Dat dit een waar succes was, blijkt wel uit het feit dat onze peuter nog elke dag praat over hoe Norbert Puk vastzat in het hek. En tot slot gaf ik tips om opvoeding en thuiswerken te combineren – want laten we eerlijk zijn: de buitenwereld zal je niet snel serieus nemen, zolang jij je werk niet serieus genoeg neemt. En dat laatste is een valkuil waar je helaas snel in trapt als thuiswerkende moeder (ook ik).
  • Dan was er nog Mamsatwork. Na mijn vorige, persoonlijke blog, schreef ik deze maand hoe je ermee kunt omgaan als je ex een nieuwe partner krijgt. Hoe moeilijk het ook is, hou altijd het geluk van je kind voor ogen. Maar neem ook ruimte om je emoties (verdriet, frustraties, bezorgdheid) er te laten zijn – die zijn minstens zo belangrijk!
  • Bij Barbara verscheen mijn bijdrage aan haar rubriek De blogger en de blog.
  • Ook op Lotus Writings zelf verschenen twee gastblogs: zowel van mijn zusje Sophie als van onze oudste dochter June.

Komende maand

In november staat vooralsnog niets spannends op het programma. We gaan richting Sinterklaas, dus je kunt tips verwachten en persoonlijke blogs over dit onderwerp. Daarnaast is onze geplande boswandeling niet doorgegaan, dus wie weet hebben we volgende maand meer geluk…

Hoe was oktober bij jullie?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier over september 2016

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Oktober 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *