Januari 2017 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

januari 2017

Fashionably late dit keer, maar ik was opnieuw geveld door de griep en heb dus een excuus 😉 Een dagje later dus alsnog een overzicht over januari 2017!

Januari 2017: persoonlijk

De maand januari begon met goede voornemens, zoals elk jaar. Een daarvan was de digital detox die (een maand verder) niet altijd meer consequent wordt nageleefd. Ik geef het eerlijk toe, het is toch best lastig. Maar dat ik aanzienlijk minder op mijn telefoon zit, is een feit. Mede daardoor viel het me extra op hoe weinig mensen toch gedag zeggen in de wachtkamer bij de huisarts. Misschien was het een incident? Uit jullie reacties bleek dat vrijwel iedereen dat wel doet en afgelopen maandag zeiden 7 van de 10 mensen me gedag. Wie weet!

Viel bij jullie ook iedereen om beurten om door de griep en/of verkoudheid die Nederland deze maanden in zijn greep hield (of houdt)? Hier wel! Wat was ik blij dat ik nog borstvoeding geef. Kwam het door haar griepverschijnselen dat May ineens geen trek meer had? Of zitten we in een nieuwe dreumesfase? Ze kwakkelt net als ik al een maand, dus echt duidelijkheid hebben we niet. Wat wel opviel is dat ik inmiddels persona non grada lijk voor haar. Het is papa voor en papa na!

Wie is de mol? begon ook weer afgelopen maand. Ro en ik volgen het programma nauwgezet op de voet en ik besloot van de nood een deugd te maken: we bespreken elke aflevering op de zondag erna. Een ander, minder mama-gerelateerd onderwerp was de lekke band die ik weiger te verwisselen, mijn tuin-avonturen (dankzij het gebrek aan groene vingers) en ergernissen in het verkeer.

Op gebied van bloggen was het een hele leuke maand. Niet alleen bezocht ik de Tom-Du party, die gezellig was en waar ik hele mooie outfits haalde (waarover in februari meer), ook gingen Ro en ik met Rose naar de première van Bumba (waarover ook nog een blog deze maand). En ik schreef over de fouten die ik maakte als beginnend blogger, maar ook wat ik andere beginners graag wil meegeven.

Ro liet gelukkig ook weer van zich horen op de website. Zo schreef hij hoe het voor hem is om dagelijks geconfronteerd te worden met vier vrouwen (en waarom we daar soms best medelijden mee mogen hebben) 😉 en werkt mee aan de nieuwe serie Komt een man bij de blogger, waarvan de eerste editie laatst verscheen: over zelfvertrouwen.

Januari 2017: best gelezen

Vergeet je niet mee te doen aan de winactie voor een 3-Pack Squiz knijpzakjes?
Deze loopt nog tot aanstaande vrijdag!

Deze maand was qua bezoekcijfers niet zozeer opvallend, wel word ik vaker gevonden via Google. De zoektermen zijn soms grappig om te lezen, van ‘geen zin in andermans verjaardag‘ tot ‘kraamtijd saai‘. Ik besloot enkele onderwerpen te kiezen en hierover te bloggen. De top 3:

  1. Waarom ik thuisblijfmoeder ben geworden
  2. 7 fouten die ik als beginnend blogger maakte
  3. Medelijden omdat ik samenleef met vier vrouwen?

Januari 2017: gastblogs en samenwerkingen

  • Voor website4mama schreef ik een aantal artikelen. Een daarvan ging over wat je kunt doen tegen een kind dat in woede ontsteekt terwijl je gezellig in een restaurant hoopte te zitten. Ook gaf ik tips om het langer geven van borstvoeding vol te kunnen houden.
  • Marijke van Mama’s met thee vroeg ons naar ervaringen met het consultatiebureau, omdat zij dit jaar afscheid nam.

Lees hier wat we deden in februari 2017

Hoe was januari voor jou?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Januari 2017 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

  1. Leuk om zo even bij te lezen. Mijn maand was enorm druk en de blog doet het momenteel bizar goed. Ik moet af en toe in mijn ogen wrijven. Het is een hardnekkige griep, vind je niet? Ik ben nog steeds niet topfit.

  2. Zwangerschap vordert snel, verlof komt in beeld en daarnaast meer inspiratie dan ooit voor berichten op TwijfelMoeder. Dat betekent weer onrust, nachtelijke schrijfmomenten (baby houdt me toch wakker) maar ook veel plezier. Deze maand leuke blogs ontdekt waar ik dagelijks even langs ga. En wat natuurlijk altijd leuk is: de bezoekerscijfers stijgen! Groei die zich in februari vast door gaat zetten, want Google heeft mijn archief met 780 (!) berichten weer gevonden.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten