februari 2017

Februari 2017 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

Februari 2017: persoonlijk

Heel persoonlijk in februari 2017 was mijn blog over stiefouderschap en hoe je daarmee kunt omgaan als biologische ouder. Ro gaat zijn verhaal ook nog doen, al is dat iets later dan de door ons voorgenomen week. Er kwam namelijk ook nog een nieuwe Valentijnseditie van Komt een man bij de blogger voorbij, waaraan hij meewerkte. Weten waarom hij op me viel? Klik dan hier! Daarnaast schreef ik over wat tante worden met je doet en naar aanleiding van twee overlijdens in mijn omgeving dit persoonlijke blog, wat vooral gaat over het gemak waarmee de wereld doordraait terwijl jij even stil staat.

Luchtiger

Na de voorgaande, wat zwaardere onderwerpen, was er ook genoeg luchtigs te lezen. Ik liet weten hoe het nu eigenlijk is om samen te leven met een pre-puber, van een ontplofte kledingkast tot een bewuste dochter die je wijst op het licht dat je hebt laten branden. Verder liet ik weten wat ik nu zo kenmerkend vind aan de peuterleeftijd van Rose en waarom ik zo geniet van May, nu ze dreumes is. Een beetje jammer deze maand was onze blunder: we kregen Puk mee naar huis van de peuterspeelzaal en raakten per ongeluk zijn broekje en tandenborstel kwijt. Helaas tot op heden nog niet gevonden. Tot slot een ode aan mijn steun en toeverlaat die afgelopen dinsdag jarig was.

Erop uit

We deden ook een aantal uitstapjes. Zoals eind januari de theatershow van Bumba, waarbij Ro voor het eerst met ons mee kon. En begin februari volgde Veiligheidsmuseum PIT voor een meet & greet met Paw Patrol. We bleven even in het Nick Jr. thema, toen we iets later die maand naar Blaze in Pathé Arena gingen. Zelf had ik 10 februari een ontmoeting met de mamabloggers uit onze app-groep. Heel bijzonder. We bespreken lief en leed, maar hadden elkaar voor een deel nog nooit in levende lijve gezien. Met een aantal van hen ging ik 22 februari ook naar de opening van de Negenmaandenbeurs.

Discussie

Naar aanleiding van een televisieprogramma vroeg ik me af wat je moet doen als je dochter al op de basisschool okselhaar krijgt. Geef je haar een scheermesje of leer je haar aan dat het puur natuur is en dus lekker mag blijven zitten? Ook vond ik het een lastig dilemma of je je kind nu eigenlijk in een park moet laten spelen in een rustig seizoen als de winter? Wanneer wel, wanneer niet? Tot slot zwengelde ik de discussie over Sharenting nog maar eens aan. Gedeeltelijk omdat ik denk dat voor- en tegenstanders van elkaar kunnen leren.

Series

De serie ‘De eerste keer’, waarin ik de lezer meenam op reis van positieve zwangerschapstest tot de eerste afspraak bij het consultatiebureau, is afgelopen. In plaats daarvan ben ik gestart met een nieuwe serie Merel onderzoekt. Hierin ga ik dieper in op het ouderschap. 2016 ging over onderwerpen als tekenbeten, waarom sommige mensen niet vaccineren, seksuele voorlichting aan peuters en tweetalig opvoeden. Dit jaar trapte ik af met pre-puberen en de tweede stond vanmorgen online: De overstap van ledikant naar meegroeibed, hoe pak je dat aan? Als je zelf vragen hebt, voel je vrij om me te mailen op merel@lotuswritings.nl, dan doe ik mijn best om het voor je uit te zoeken!

Februari 2017: best gelezen

  1. Ode aan de werkende mama’s – Ik vond het jammer dat als het gaat om werken, veel moeders verzanden in een nare discussie vol verwijten. Dat kan toch anders? Daarom schreef ik (als hoogopgeleide thuisblijfmoeder – ook een groep waar nogal over wordt geoordeeld) een ode aan deze mama’s, die zeker niet altijd de makkelijkste weg kiezen. Hoe houden zij alle ballen in de lucht? En waar lopen zij tegenaan?
  2. 8 opmerkingen die je zéker niet wil horen tijdens of na je bevalling – En geloof me, de opmerkingen weten elkaar soms te overtreffen.
  3. Overleden, terwijl de wereld gewoon doordraait… – Als geschreven, overleden in mijn omgeving binnen korte tijd na elkaar twee bekenden. Het is soms lastig om je verdriet te voelen, terwijl je ook voor een gezin moet zorgen: de wereld draait immers door.

Februari 2017: Lotus Writings bij anderen

Door de drukte kwam ik hier eigenlijk niet echt aan toe, behalve in het begin van de maand.

  • Linda schreef een ode aan de oma’s. Want waar zouden we zijn zonder hen? Ik vertel waarom ik ontzettend blij ben met alle hulp die we van hen krijgen.
  • Bij Huismama deed ik mijn verhaal over mijn eigen werkzaamheden naast het moederschap.
  • Op de website van Charlotte ging ik met de billen bloot. Niet letterlijk trouwens, maar figuurlijk kwam dit stuk over mijn lijf wel heel dichtbij.
  • Het bevallingsverhaal van June deed ik bij Elise Joanne. Ook heel persoonlijk; ik ben blij dat ik tijdens mijn andere bevallingen een heel andere ervaring had.

Hoe ging het bij en met jullie?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Februari 2017 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.