december 2016

December 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

december 2016

December 2016

December 2016 stond natuurlijk bol van de drukke feestdagen, het samenzijn met onze naasten en sinds het begin van de kerstvakantie griep en fikse verkoudheid. Dit keer blogtechnisch ook weer een bijzondere maand, waarin ik niet alleen een recordaantal reacties kreeg op Facebook maar ook tegen een (mini) writer’s block aanliep.

Persoonlijk

Na eerst eens even flink te klagen over de gevolgen van slaaptekort in de praktijk, maakten we iets mee waarop we al zo’n achttien maanden hoopten: May begon door te slapen. En de oplossing bleek eigenlijk heel simpel in ons geval. Een paar weken later gaf ik een update over onze beslissing om haar bij haar zusje Rose te laten slapen en hoe dit in de praktijk beviel. Een andere leuke mijlpaal voor May was het halen van haar B1-certificaat.

Daarnaast schreef ik op welke grappige uitspraken Rose afgelopen tijd deed, wat ik vastlegde op de Milestone Mini Cards – ik won ze bij een winactie van Everyday-Life en de kaarten zijn echt een aanrader wat mij betreft. Ook vertelde ik waarom ik, tot mijn eigen verbazing, de peutertijd zo ontzettend leuk vind. Het kunnen praten maakt de communicatie meestal stukken makkelijker; je ziet meteen ook extra goed waarin de kinderen op jou of hun vader lijken. Bovendien kun je leuke uitstapjes maken, zoals naar de theatershow van Peppa Pig waar Rose onverwachts van de gelegenheid gebruik maakte om haar heldin eens van wel heel dichtbij te kunnen bekijken.

Voor het eerst waagde ik me ook aan een heuse plog naar aanleiding van Pakjesavond. Niet direct iets wat ik vaker ga doen waarschijnlijk, maar voor een keertje leuk. Hoewel… Met kerst gaf ik ook een tour door onze kerstboom en liet zien welke kerstballen een speciale betekenis voor me hebben. Ook een primeur was de start van mijn eigen korte verhaal. In eerste instantie alleen bedoeld voor de periode voor kerst, maar inmiddels ligt deel 6 al klaar. In het kader van kerst vertelde ik verder waarom kerst in je eentje helemaal niet eenzaam hoeft te zijn, schreef een overzicht van 5 verschillende bijzondere kerstverhalen en liet zien welk fantastische kerstpakket ik kreeg in het kader van de Kerstswap 2016.

Tot slot nog wat blogs die meer betrekking hadden op mijzelf dan de kinderen: waarom ik uit principe geen lekke autoband verwissel, waarom ik de buren koester, de eerdergenoemde writer’s block en waarom het moeilijk is in deze periode om een dierbare te moeten missen.

Best gelezen

Lang overzicht hierboven; ik beloof dat dit iets korter is.

  1. Ik beschrijf in mijn best gelezen blog hoe je het redt als je binnen een jaar twee kinderen krijgt – een vraag die me regelmatig gesteld werd. Overweldigend waren dit keer ook de fantastische reacties op Facebook. Allemaal moeders die meerdere kinderen achter elkaar kregen – tot wel vijf jongens in zes jaar tijd!
  2. Een ander goed gelezen blog was de eerdergenoemde, over doorslapen in combinatie met borstvoeding.
  3. Op drie staat mijn verhaal over dreumespuberen. Ook hier kreeg ik leuke reacties op van ouders die het volledig herkenden en thuis zo’n temperamentvolle zoon of dochter hebben lopen.
  4. Eervolle vermelding op 4 voor dit artikel over Rose, die besloot getooid met haar Peppa-Pigmasker naar school te willen. Wij vinden het allemaal prima, maar ik was ook erg benieuwd naar jullie visie op dit onderwerp.

Gastblogs

Deze maand waren dat er niet zoveel:

  • Voor website4mama schreef ik over wat je kunt doen wanneer het afscheid nemen van je peuter op de peuterspeelzaal gepaard gaat met veel tranen. Ook gaf ik tips over de combinatie ‘kerstboom en een rondwandelende dreumes‘. Tot slot mochten we voor deze website opnieuw naar het theater. Peppa Pig en de Grote Plons bleek een waar succes!
  • Carlijn van CopyBeautyTwins blogde over het wel of niet laten oppassen van je (schoon)ouders op je kinderen. Hierover beantwoordde ik zelf ook meerdere vragen, waarvan ze de antwoorden in haar artikel liet terugkomen.
  • Een ander interessant stuk waaraan ik mocht meewerken kun je vinden op de website Fulltimemama.nl. Het gaat over thuisblijfmoeders en de vooroordelen waar je dan regelmatig tegenaan loopt.
  • Tot slot een blog op Dejlig, waarin Karen vier moeders de hemd van het lijf vraagt over Sinterklaas. Hoe vieren we dit feest, welke tradities hebben we etc.? Al zit de goedheiligman al lang en breed in Spanje, toch nog leuk om te lezen!
  • Op Lotus Writings kon je lezen hoe het Sinterklaas Surprisespel beviel op de basisschool van mijn zusje. En Gea van Sien & Co liet zien hoe je dit schattige kerstboomkussen ook zelf kunt maken.

Hoe was december 2016 voor jullie?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier de update van januari 2017

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *