Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Unsuccessful Adulting Tag | Hoe onvolwassen ben ik?

Unsuccessful Adulting Tag | Hoe onvolwassen ben ik?

Ondanks dat je allemaal ouder wordt, blijf je van binnen toch nog een beetje kind. De Unsuccessfull adulting tag draait om het kind in je dat je eigenlijk altijd zou moeten blijven omarmen. Over schommelen, patat en kindertv.

Unsuccessful adulting tag

Het is vakantie, dus laten we eens gek doen! Net als gisteren vul ik vandaag ook een Tag in, dit keer de Unsuccessful Adulting tag. Gelezen bij Nicole van Everyday-Life, oorspronkelijk bedacht door Versus A (op een pagina die niet meer bestaat).

Unsuccessful adulting tag Q&A

Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week hebt gegeten?

Die is makkelijk. Vorige week dinsdag kwam de oudste thuis uit school voor de lunch en ik trok als verrassing een zak poffertjes (van Jan) uit de koelkast. Heerlijk! Eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat het een klein beetje noodzaak was: kort daarvoor had ik me tijdens een spontane craving tegoed gedaan aan een aardige berg poffertjes, de rest moest die dag op voor ze zouden bederven. En tja, toen offerde ik me maar op.

Hoe vaak ga je vóór 22.00 uur naar bed?

Tegenwoordig proberen we dit wel elke doordeweekse dag te doen. Ro is hier beter in dan ik. Zelf ben ik geneigd nog even te werken of televisie te kijken tot een uurtje of 23.00. Lange tijd was het trouwens andersom, dan sliep ik ergens tussen 21.00-22.00 uur al en keek hij nog iets af.

Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?

Vorig jaar volgde ik trouw elke aflevering van Spangas. Jammer genoeg wordt het uitgezonden rond een tijdstip dat wij de kleintjes nog op bed leggen, dus dit seizoen schiet het er volledig bij in. Ik dacht eigenlijk dat dit de laatste kinderserie was, tot ik me zojuist besefte dat ik laatst ademloos naar Bassie en Adriaan heb zitten kijken. Ze zijn gewoon tijdloos leuk!

Wat is het laatste dat je bent vergeten?

Wat niet… Ik schreef laatst nog hoe ik eindelijk dacht verlost te zijn van het spook dat zwangerschapsdementie heet. Mooi niet helemaal dus. Het allerlaatste dat ik ben vergeten, was vragen of één van mijn ouders kon komen oppassen tijdens het open podium van de oudste. Gelukkig kon mijn vader alsnog, maar ik schaamde me wel een beetje.

Ben je weleens in je pyjama naar buiten geweest?

Ja, ik heb de oudste weleens opgehaald van een logeerpartijtje. Het was laat op de avond en ik stond eigenlijk klaar om naar bed te gaan, toen ik werd gebeld. Ze wilde liever naar huis. Prima, maar had geen zin meer om me nog aan te kleden. Overigens was het niet echt een pyjama, maar gewoon mijn joggingbroek met een shirt. De laatste keer dat ik een pyjama droeg, hadden we nog telefooncellen in Nederland.

Wat is je meest ranzige gewoonte?

Of het echt ranzig is, weet ik niet. Waarschijnlijk wel in de ogen van alle mensen die leven op suikervrije basis… Ik steek weleens een theelepeltje in de pot Nutella en dan lik ik hem af. Daar kan ik zo intens van genieten. En als ik niet verzadigd ben, doe ik het soms nog een keer (wel met een schoon lepeltje).

Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?

Eigenlijk valt dat reuze mee. Op de een of andere manier heb ik in de loop van de jaren een verzameling sokken opgebouwd in eclectische kleuren, dus het is bijna onmogelijk om een sok kwijt te raken. Daarnaast draag ik nauwelijks sokken, dus ze liggen vaak braaf per paar in de kast te wachten tot ik ze weer eens tevoorschijn trek. Meestal als het buiten vriest.

Welke lelijke emoji gebruik je weleens?

Ik heb serieus mijn telefoon erbij gepakt om die emoticons eens na te lopen. Ik kon oprecht geen lelijke vinden. Jij wel?

Wat is je meest nerderige eigenschap?

Sinds afgelopen jaar ik heb een abonnement (ja echt!) op de Logikwis boekjes van Denksport. Daarnaast natuurlijk Geschiedenis gestudeerd, schijn anderen nogal bijdehand te verbeteren en droeg vroeger een bril en beugel (in de tijd dat dit nog niet hip was).

Lees meer hierover in de Embrace Your Inner Nerd Tag

Wanneer is voor het laatste het eten dat je kookte mislukt? Wat was het?

Laatst heb ik geprobeerd om een soort kofta te maken zonder Knorr-verpakking. Ranzig dat het was! Zat geen smaak aan en de rijst, die ik met kurkuma een gezellig gele kleur had willen geven en met knoflook op smaak had proberen te brengen, smaakte nog steeds naar rijst. Dikke teleurstelling! Volgende keer toch maar lekker een zakje vol E-nummers door de saus.

Welke tic komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?

Soms bloos ik, een andere keer schuifel ik op mijn stoel en probeer weg te kijken. Dan lijk ik ineens weer heel verlegen.

Wat was de laatste rekening die je ‘verstopte’?

Die bestaat niet. Zou ook niet weten waarom. Hoogstens als je je partner wil verrassen voor de feestdagen of zijn verjaardag, maar dan heeft het een andere reden. Maar zomaar, omdat je te veel geld uitgegeven hebt of de rekening wil ontkennen..? Nee. Hij komt toch terug en meestal dubbeldik, liever zo snel mogelijk betalen.

Wat is jouw kinderachtigste eigenschap? Neem je de Unsuccessful adulting tag over, laat je dat dan in een reactie achter? Dan kom ik even kijken!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

5 gedachten over “Unsuccessful Adulting Tag | Hoe onvolwassen ben ik?

  1. Voor 22.00 uur naar bed zou me echt niet lukken, dan zou ik om 4.00 uur weer wakker worden.
    Maar mijn kinderachtigste eigenschap is denk ik het uitstellen van rotklusjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten