Rijd je nu nog op een stadsfiets, maar wil je deze graag inruilen voor een elektrische? Dan ben je misschien al voorzichtig aan het zoeken naar zo’n fiets. In dat geval heb je waarschijnlijk al ontdekt dat nieuwe elektrische fietsen niet bepaald goedkoop zijn. Gelukkig zijn er ook tweedehands modellen te koop. Maar wat betaal je eigenlijk voor een tweedehands elektrische fiets? In deze tekst gaan we in op de prijs.
Prijs e-bike hangt af van verschillende factoren
Hoe graag we het ook willen, we kunnen je helaas niet precies vertellen hoeveel een tweedehands elektrische fiets kost. Dit komt doordat de prijs afhangt van een aantal factoren. Wel kunnen we je wat meer inzicht geven in deze factoren. Vandaar dat we de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet hebben.
Model
Een eerste factor die meespeelt in de prijs, is het model van de fiets. Het maakt in dit geval niet zo zeer uit of het om een tweedehands elektrische fiets, dame of heer gaat, maar om de uitvoering ervan. Zo is een luxere fiets duurder dan een budgetmodel.
Leeftijd
Het verbaast je waarschijnlijk niet dat de leeftijd ook van invloed is op de prijs van een tweedehands elektrische fiets. Over het algemeen geldt: hoe ouder de fiets, hoe minder je ervoor betaalt.
Accu
Nieuwe accu’s gaan doorgaans minder snel leeg dan gebruikte. Dit is één van de redenen dat een tweedehands elektrische fiets goedkoper is dan een nieuwe. Er kan verschil zitten in de staat van een accu en dat werkt door in de prijs.
Motor
Elektrische fietsen kunnen een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor hebben. De plek van de motor beïnvloedt de prijs. Zo is een tweedehands elektrische fiets met middenmotor of achterwielmotor doorgaans duurder dan een elektrische fiets met voorwielmotor.
Kies niet standaard voor de goedkoopste elektrische fiets
Als je eenmaal op zoek gaat naar een tweedehands elektrische fiets, ontdek je snel genoeg dat de prijzen behoorlijk verschillen. Veel Nederlanders neigen naar de goedkoopste tweedehands elektrische fiets, maar dit is niet altijd de beste keuze. Zo’n fiets kan van mindere kwaliteit zijn, waardoor hij mogelijk niet aan je verwachtingen voldoet. Kies daarom nooit standaard voor de goedkoopste optie, maar verdiep je goed in de staat van de fiets. Betaal liever wat meer voor een goede fiets, want hier kun je vaak nog jaren mee vooruit.
Koop bij een betrouwbare verkoper
De vraag naar tweedehands elektrische fietsen is de laatste jaren flink gestegen. Vandaar dat er steeds meer partijen zijn die zich op deze markt richten. Zoek je op ‘tweedehands elektrische fiets kopen’? Dan krijg je een groot aantal resultaten. Veel mensen klikken op de eerste beste site die zij tegenkomen, maar het is niet altijd verstandig om hier een tweedehands elektrische fiets kopen. Doe dit alleen als je zeker weet dat het om een betrouwbare partij gaat die de motor en accu test en repareert. Besteed je hier geen aandacht aan? Dan is de kans groot dat je een kat in de zak koopt.
Volg je Lotus Writings al op Pinterest?
Uitgelichte afbeelding ©Ground Picture – Shutterstock