trends schoenen winter 2019 2020

De leukste trends voor schoenen (winter 2019/2020) *

trends schoenen winter 2019 2020

Misschien is het door de afgelopen periode, maar ik heb nog niet zoveel tijd gehad om te kijken naar goede schoenen voor komende winter. Sterker nog, verder dan mijn inmiddels twintig jaar oude moonboots en een paar afgetrapte gympies kom ik niet echt. Tijd om me eens te verdiepen in de trends voor komende maanden! Want wat mag er deze winter niet ontbreken in onze schoenenkast?

De leukste trends voor schoenen deze winter (2019/2020)

Chunky boots

De laatste jaren zie je veel grovere schoenen. Denk maar aan platformsneakers of zogeheten dad sneakers. Ook de stoerdere boots zien we al langer in het modebeeld. Chunky boots zijn eigenlijk niets anders dan een combinatie van beide trends. Ze hebben een iets dikkere zool, ogen heel stoer en zullen ongetwijfeld comfortabel lopen. Bovendien beschermen ze je voeten tegen de winterse kou. Tip: scoor nu snel je eigen paar chunky boots in de Gabor sale!

Prachtige laarzen voor echte cowboys

Waar de western stijl in het algemeen al niet meer is weg te denken uit de mode deze winter, kunnen de schoenen natuurlijk onmogelijk achterblijven. Je ziet dan ook veel cowboylaarzen terugkomen. Voor vrouwen iets hoger, tot de kuit, voor mannen zit het meer in de details. Denk aan een spitse neus, die typische ronde bovenkant, een kleine hak en soms ook metalen ringen aan de zijkant, gecombineerd met een leren band rondom de enkel.

Sneakers: alles mag

Terwijl ik zelf dus nog steeds op die afgetrapte gympen loop, gebeurt er in sneakerland van alles. Letterlijk. Je kan het zo gek niet bedenken of het ontwerp bestaat: pittige kleurencombinaties (colorblocking), de iets klassiekere schoen (zoals je hier terugziet in de PME Legend sale), dad sneakers met dikke zolen, maar ook wat dunnere… Kortom, leef je lekker uit. Er is een schoen voor elke smaak.

Panter? Nee joh, krokodil of slang!

Oké, panter kan nog steeds. Maar je ziet steeds meer dierenprints terug: tijger, krokodil, slang – zowel bij mannen- als vrouwenschoenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mididress in combinatie met hoge laarzen, voorzien van een stoere krokodillenprint? Of juist stoerdere boots voor mannen met een subtiele slangenprint?

Witte laarzen

De meest opvallende schoenentrend in dit rijtje is toch wel deze: witte laarzen, zelfs tot over de knie. Durf jij?

Welke schoenentrend vind jij het leukst voor komende winter?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Victoria Chudinova – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “De leukste trends voor schoenen (winter 2019/2020) *”

  1. In de witte laarzen zie ik mij niet meer lopen, maar sneakers en zeker de cowboy laarzen zie ik zitten heb ooit nog aan linedance gedaan en hou van country music…hahahah daar ga ik zeker naar kijken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *