7 badkamer trends 2020

Inspiratie voor de badkamer: 7 toffe trends voor 2020 *

7 badkamer trends 2020

Gaan jullie komend jaar de badkamer aanpakken? Of ben je gewoon op zoek naar inspiratie en wil je weten wat de badkamertrends voor 2020 zijn? In dit artikel neem ik je mee naar komend jaar, wat vooral draait om luxe en rust. Laat je me weten wat jij de allerleukste trend voor dit jaar vindt

Trends voor 2020 in de badkamer draaien om rust en luxe

Anno 2020 is de badkamer niet langer een plek waar je alleen functioneel gebruik van maakt. Het is de plek geworden om even bij te komen, waar je een luxe oase van rust voor jezelf creëert. En dat moet ook wel. We hebben het tegenwoordig steeds drukker en dan is zo’n heerlijke plek om bij te komen ook gewoon nodig. In dit artikel neem ik de leukste badkamertrends voor 2020 met jullie door!

Badkamertrends voor 2020: dit mag zeker niet ontbreken

Donkere douchecabine

Bij de traditionele douchecabine zie je vooral veel (mat)glas, omlijst door aluminium of een witte rand. Maar met de opkomst van de populaire industriële meubels – ook in de badkamer – kan een douchecabine met donkere accenten natuurlijk ook niet meer ontbreken. Het geeft je badkamer een chique uitstraling en bovendien iets stoers.

Luxe douche

We halen het gevoel van een hotel naar huis. Dat betekent dus ook dat je in 2020 steeds vaker een luxere douche tegenkomt in de Nederlandse badkamer. Denk aan een stijlvolle regendouche of verkwikkende jet spray! Dé manier om lekker te ontspannen na een stressvolle werkdag, gewoon in je eigen huis.

badkamer trends 2020 grote douche beton
Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Bijzondere tegels aan de wand

Wit? Nee, de keuze is tegenwoordig reuze. Je kan de wand op zoveel meer manieren bekleden dan voorheen. Denk aan een opvallende kleur, zoals petrol blauw, of een originele tegel met een net wat andere vorm.

Badkamermeubels: strak, met ronde wastafel

Waar je ook een verandering ziet, is op het gebied van badkamermeubels. Alles mag wat stoerder. Zeker als je gaat voor de industriële look in huis, dan zijn de zwarte badkamermeubels met ronde wastafels mooi. Maar je kan natuurlijk ook gaan voor natuursteen. Dat past helemaal bij de luxe uitstraling van zo’n douchecabine met donkere accenten of de regendouche.

Eén kleur in meerdere tinten

Je zag het afgelopen jaar ook veel terugkomen in het interieur: inrichtingen in één kleur, maar meerdere tinten. Dat kan in de badkamer natuurlijk ook prima. Denk aan zwart met antraciet, verschillende wittinten of juist wat meer kleur – net waar je van houdt.

trends 2020 badkamer grote ronde spiegel
Afbeelding, Peshkova – Shutterstock

Opvallende ronde spiegels

Waar je zeker ook niet meer zonder kan, is een grote ronde spiegel boven de wastafel. Liefst zwart of mat metallic (goudkleurig) omlijst.

Kies voor grote vloertegels

Robuuste, grote vloertegels hebben meerdere voordelen:

  • Ze zijn gemakkelijk te leggen
  • Onderhoudsvriendelijk (snel schoon te maken)
  • Grote tegels ogen stoer en passen bij een industrieel interieur

Bovendien is het een duurzame investering. Hiermee schaf je een vloer aan voor de komende jaren die er nog heerlijk luxe uitziet ook.

Als je met deze trends in de badkamer niet tot rust komt..!

Wat vind jij de leukste badkamertrend voor 2020?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *