Trampoline monteren: van rampzalige handleiding tot (romantisch) cadeau

Onze dochters hebben een gigantische berg speelgoed. Wat kun je ze dan nog geven? Ro en ik kwamen na veel nadenken tot één conclusie: het moest praktisch zijn. Nuttig! Na een bezoekje bij vrienden besloten we dat het een trampoline zou worden. Maar zo’n trampoline monteren, bleek nog best een uitdaging!

Luxeprobleem: je hebt alles al

Ken je dat gevoel dat je alles al hebt? Zo voelden wij ons precies, toen we dachten aan onze jongste die bijna 1 zou worden. Wat moesten we in godsnaam voor haar halen? Tot we een paar weken terug bij een bevriend stel langsgingen. In hun achtertuin stond een trampoline waar vooral onze middelste maar geen genoeg van kon krijgen. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde. Dit was perfect! Niet alleen voor de middelste (en zodra de jongste kan staan ook voor haar), maar ook onze oudste, die dol is op turnen, kan hiermee haar lol op. Een paar dagen later stonden er dus wat dozen in de schuur (het woord ‘trampoline zorgvuldig afgeplakt) en onze voorpret kon beginnen. Welk kind (en moeder) wil er immers niet zo’n ding?

Lees ook: Twee verjaardagen in één vieren: hoe is dat?

Met een smoesje naar bed

De avond voor het feest stuurden we onze oudste met een smoesje vroeger naar bed (“Morgen een lange dag, je kan je slaap goed gebruiken” – als niet, dan toch) en toen we zeker wisten dat ze sliep, brachten we alles naar de tuin. We moesten immers de trampoline monteren. In de avondschemer pakten we de dozen uit, lazen de handleiding zorgvuldig door en voor we het wisten stond het frame. Dat ging, ondanks de slecht gekopieerde plaatjes op de handleiding, van een leien dakje! Vervolgens de veren: het doek hing al snel aan een stuk of twaalf van die dingen, maar ik voelde mijn rugspieren steeds verder de verkeerde kant uitrekken. Ik kon niet anders dan me terugtrekken uit de bouwploeg, voor ik een dag later ook zou moeten verzaken met de catering.

DSC_2307

Trampoline monteren: een hele uitdaging!

Maar Ro ging gewoon door, zoals het een sterke man betaamt. Ergens rond de vijfentwintig tot dertig veren lukte het hem echter ook niet meer. Tijd voor hulptroepen! Zodoende stonden mijn ouders, inmiddels half 11 ‘s avonds, bij ons in de achtertuin. Maar hoewel opa toch zeker vier keer per week in de sportschool hangt en dus niet de minste helpende hand biedt, bleek deze opgaaf zelfs voor hen samen vrijwel onmogelijk. De spanning op het doek was namelijk zo hoog, dat de trampoline helaas een soort mission impossible leek. Mijn vader vroeg zich hardop af of er geen apparaatje voor zou zijn. Ik zocht voor de vorm en wat bleek? Daar, tussen de schroeven, lag een haak die verdacht handig leek. Oeps!

trampoline monteren

Romantisch onderonsje

Daarna was het in principe een fluitje van een cent maar voor de palen en het omsluitende net ook eindelijk stonden, was het alweer na 12 uur ‘s nachts. Niet veel later vertrokken mijn ouders weer en we klommen samen nog even op de trampoline, waar we hand in hand naar de schitterende, heldere sterrenhemel keken. Daar lag ik, naast mijn grote liefde en even leek de wereld stil te staan. We blikten opzij naar de bovenverdieping van ons huis, waar onze drie meisjes sliepen en weer naar elkaar. Half 1 gingen we naar binnen, ondanks die urenlange exercitie met een glimlach op ons gezicht. En, eerlijk is eerlijk, allemaal dankzij die rampzalige handleiding…

Wist jij dat een trampoline monteren nog zo’n uitdaging is?

Trampoline – Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

20 Replies to “Trampoline monteren: van rampzalige handleiding tot (romantisch) cadeau

 1. Ahh zo romantisch!! Dat heb je weer mooi verwoord. Ik wilde trouwens ook altijd zo’n trampoline kopen voor de kinderen, totdat America’s funniest homevideo’s dat verpestte. Ik denk dat ik me over een jaartje of 2 wel daar overheen heb gezet als de eerste verzoekjes binnenkomen hihi.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Mommyproblems anno 2016: kind weigert foto.My Profile

  1. Dank je wel!

   Haha 😊 zijn meestal niet de leukste filmpjes met trampolines nee. Maar over een paar jaar en met veiligheidsnet, heb je zelf ook nog iets aan!

  1. Ja haha goed opletten! Maar zo’n leuk ding, weet zeker dat die jongens er niet vanaf te krijgen zijn.
   En ja hè? Je hebt dan echt alles al voor je gevoel…

  1. Ja was even een mooi moment tussen de hectiek door 😊
   Echt geweldig. Ik vroeg de oudste het gordijn open te doen en die was meteen wakker haha! Ze konden niet wachten om naar buiten te mogen, kwamen de hele dag niet meer van de trampoline af 😄 geslaagd dus!

  1. Bleek toch wel een handig stuk gereedschap ja 😉

   Leuk om te horen! Lijkt me ook echt iets waar je geen genoeg van kunt krijgen, zeker als kind 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge