Onze kerstboom hangt vol herinneringen

boom vol herinneringen

Het duurde dit jaar even voor de boom stond. Om specifieker te zijn: pas om 17.00 uur op 24 december stuiterde Rose trots door het huis. ‘Ik heb de kerstboom gemaakt met mama! Woehoeee!’ June keek misselijk toe vanaf de bank. Ze had ons graag geholpen, maar luidde de vakantie in met fikse griep en is nog steeds niet in orde. Voor de zekerheid en afleiding had Ro May mee naar speelzolder genomen, waardoor we alle mooie ballen in de boom konden hangen voordat ze zouden sneuvelen – de kerstballen waaraan herinneringen kleven.

Overigens is de onderkant wel van plastic en dat bleek inderdaad geen overbodige luxe toen ze weer beneden was. May moest natuurlijk wel even voelen wat hier in de boom hing. In het kader van kerst (en om het feest vandaag af te sluiten) neem ik jullie mee op een tour door onze boom. Mijn tweede plog dus eigenlijk, al ben ik niet van plan hier een gewoonte van te maken 🙂

Religieuze ornamenten

herinneringen

De kerk zocht June vijf jaar geleden traditiegetrouw uit bij Hema. Daarnaast zie je één van de twee witte cherubijntjes die ik zelf kocht bij het plaatselijke tuincentrum. Hoewel ik het normaal verschrikkelijk vind, hou ik in de kerstboom juist van kitsch. Hoe erger, hoe beter. Onderaan zie je links het engeltje dat mijn moeder me cadeau deed en rechts een kerstengel, zelfgemaakt door een heel dierbare vriendin. Hoewel we de kinderen meegeven welke religies in de wereld bestaan en waar het kerstverhaal vandaan komt, voeden we hen niet gelovig op. Toch vind ik het met kerst mooi om mee te doen aan die symboliek. Eigenlijk wil ik nog graag een mooie kerststal, misschien volgend jaar!

Kitsch

herinneringen

Linksboven een sneeuwman die ik eigenlijk zo lelijk vond, dat hij weer schattig werd. Daarom kochten we die een paar jaar terug. Daarnaast een vogeltje. Dit doet me denken aan mijn oma, die vroeger altijd twee vogels in de boom had hangen. Ze waren mijn lievelings! Ik wist dus dat ik zelf ook ‘nu ik later groot ben’ twee vogels in de boom wilde hebben. Toen ik deze tegenkwam, was ik op slag verliefd. Dat geldt eigenlijk ook voor de uil, hoewel ik die niet mooi vind. Maar omdat hij zo glimmend en bijna potsierlijk groot tussen de andere ballen in de winkel hing, kon ik niet anders dan hem in mijn mandje zetten. Het cupcakeje rechtsonder is een cadeau van mijn moeder aan June.

Nog meer herinneringen

De meeste ballen in onze boom zijn nu trouwens nog opvulling. Veel traditionele: transparant glas met glitters, lichtblauw en goud. Ik vind de herinneringen echter het mooist. Ze doen me denken aan mijn eigen jeugd, dierbare familieleden en ons gezin natuurlijk. Daar kunnen nog veel meer kerstballen bij natuurlijk en dus nog meer herinneringen. Ik kijk uit naar volgend jaar!

Hoe ziet jullie boom eruit? Modern of ook zo’n allegaartje van herinneringen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto van de kerstboom bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 thoughts on “Onze kerstboom hangt vol herinneringen

  1. Leuk Merel! Ik wil de kinderen ook jaarlijks een kerstbal laten uitzoeken voor in de boom. Dit jaar is het er nog niet van gekomen. Misschien nog gauw in de uitverkoop. Bovendien hebben we ook geen echte boom dit jaar. Volgend jaar na het klussen wel weer. Wieweet maak ik dan ook een plogje 😉

    1. Leuk! Nee kan me voorstellen, jullie hadden afgelopen maanden wel iets anders aan je hoofd. Maar die uitverkoop is wel handig nu inderdaad, kerstballen zijn best prijzig als je iets bijzonders wil. En graag, ben benieuwd 🙂

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten