herinneringen

Exclusief! Een tour door onze boom vol herinneringen

Herinneringen

Het duurde dit jaar even voor de boom stond. Om specifieker te zijn: pas om 17.00 uur op 24 december stuiterde Rose trots door het huis. ‘Ik heb de kerstboom gemaakt met mama! Woehoeee!’ June keek misselijk toe vanaf de bank. Ze had ons graag geholpen, maar luidde de vakantie in met fikse griep en is nog steeds niet in orde. Voor de zekerheid en afleiding had Ro May mee naar speelzolder genomen, waardoor we alle mooie ballen in de boom konden hangen voordat ze zouden sneuvelen – de kerstballen waaraan herinneringen kleven.

Overigens is de onderkant wel van plastic en dat bleek inderdaad geen overbodige luxe toen ze weer beneden was. May moest natuurlijk wel even voelen wat hier in de boom hing. In het kader van kerst (en om het feest vandaag af te sluiten) neem ik jullie mee op een tour door onze boom. Mijn tweede plog dus eigenlijk, al ben ik niet van plan hier een gewoonte van te maken 🙂

>>> Lees ook: Kerstmis en de boom vol onmogelijke uitdagingen <<<

Religieuze ornamenten

herinneringen

De kerk zocht June vijf jaar geleden traditiegetrouw uit bij Hema. Daarnaast zie je één van de twee witte cherubijntjes die ik zelf kocht bij het plaatselijke tuincentrum. Hoewel ik het normaal verschrikkelijk vind, hou ik in de kerstboom juist van kitsch. Hoe erger, hoe beter. Onderaan zie je links het engeltje dat mijn moeder me cadeau deed en rechts een kerstengel, zelfgemaakt door een heel dierbare vriendin. Hoewel we de kinderen meegeven welke religies in de wereld bestaan en waar het kerstverhaal vandaan komt, voeden we hen niet gelovig op. Toch vind ik het met kerst mooi om mee te doen aan die symboliek. Eigenlijk wil ik nog graag een mooie kerststal, misschien volgend jaar!

Kitsch

herinneringen

Linksboven een sneeuwman die ik eigenlijk zo lelijk vond, dat hij weer schattig werd. Daarom kochten we die een paar jaar terug. Daarnaast een vogeltje. Dit doet me denken aan mijn oma, die vroeger altijd twee vogels in de boom had hangen. Ze waren mijn lievelings! Ik wist dus dat ik zelf ook ‘nu ik later groot ben’ twee vogels in de boom wilde hebben. Toen ik deze tegenkwam, was ik op slag verliefd. Dat geldt eigenlijk ook voor de uil, hoewel ik die niet mooi vind. Maar omdat hij zo glimmend en bijna potsierlijk groot tussen de andere ballen in de winkel hing, kon ik niet anders dan hem in mijn mandje zetten. Het cupcakeje rechtsonder is een cadeau van mijn moeder aan June.

Nog meer herinneringen

De meeste ballen in onze boom zijn nu trouwens nog opvulling. Veel traditionele: transparant glas met glitters, lichtblauw en goud. Ik vind de herinneringen echter het mooist. Ze doen me denken aan mijn eigen jeugd, dierbare familieleden en ons gezin natuurlijk. Daar kunnen nog veel meer kerstballen bij natuurlijk en dus nog meer herinneringen. Ik kijk uit naar volgend jaar!

Hoe ziet jullie boom eruit? Modern of ook zo’n allegaartje van herinneringen?

De foto van de kerstboom bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Exclusief! Een tour door onze boom vol herinneringen

    1. Leuk! Nee kan me voorstellen, jullie hadden afgelopen maanden wel iets anders aan je hoofd. Maar die uitverkoop is wel handig nu inderdaad, kerstballen zijn best prijzig als je iets bijzonders wil. En graag, ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge