Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Totally Random Twenty | 20 vragen over van alles

Totally Random Twenty | 20 vragen over van alles

Twintig random vragen in één lijstje, meer dan dat is deze tag niet. Zit geen directe lijn in en allerlei onderwerpen komen voorbij: van hoe de perfecte date er voor mij uitziet en wat mijn favoriete kledingkleuren zijn, maar ook wat mijn lelijkste kapsel ooit was. Nee, geen foto’s. Lees je mee? 

Even wat anders

Mijn hoofd is een beetje leeg vandaag. Buiten fluit iemand al een uur lang non-stop en mijn misofonie speelt in volle kracht op, waardoor mijn inspiratie plaatsmaakt voor irritatie. Daarom ben ik maar weer op zoek gegaan naar wat nieuwe tags die ik nog niet eerder had ingevuld. Eén daarvan is de Totally Random Twenty, oorspronkelijk bedacht door Esther. Dus vandaar deze twintig vragen over van alles en nog wat.

Totally random twenty Q&A

Als je jezelf een naam zou kunnen geven, hoe zou je heten?

Poeh, lastig. Ik weet niet anders dan dat ik Merel heet. Maar als ik iets zou mogen kiezen, dan koos ik voor iets mysterieus en misschien wel Oosters.

Wat doe je wanneer je boos bent?

Het kan twee kanten op. Soms ga ik net zolang geïrriteerd doen tot ik de ander uit zijn tent heb gelokt. En een andere keer stap ik recht op de man of vrouw af en begin te schreeuwen tot het uit mijn systeem is. Probeer het alleen wel een beetje te vermijden om echt boos te worden: vaak eindigt het ermee dat ik spijt heb of dingen zeg die ik niet wil zeggen. Alternatief is natuurlijk het schrijven van een blog 😉 Dat werkt ook prima.

Zonder welk eten zou je echt niet kunnen?

Hoef ik niet lang over na te denken. Pasta. Ik hou ervan en zou het elke dag wel kunnen eten eigenlijk.

Welke sport zou je nog weleens willen beoefenen?

Yoga lijkt me heel rustgevend. Staat dus op mijn lijstje voor de toekomst, maar het is waarschijnlijk zoals met alles: die eerste stap. En de drukte. Denk dat het leuk is voor over een paar jaar, als de kinderen allemaal wat groter zijn.

Hoe lang houd je het uit om tegen niemand te praten?

Ik weet niet heel goed hoe deze vraag bedoeld is. Ik kan lang op mezelf zijn en dan is het natuurlijk heel stil. Maar uit boosheid negeren? Nee dat vind ik één van de verschrikkelijkste dingen om te doen. Je kan me ook eigenlijk niet bozer krijgen dan door mij te negeren. Vind dat zo respectloos…

Meest slechte kapsel ooit?

Oef! Gelukkig zijn er niet veel foto’s van, maar ik ging ooit mee in de trend om je haar kort te knippen met aan de voorkant wat langere plukken. Klinkt afschuwelijk, was afschuwelijk. Sindsdien gaat het maximaal tot schouderlengte, korter wil ik nooit meer. Zeker niet omdat je dat dan vaak in een opwelling doet en je daarna zeven maanden lang spijt hebt.

Wat voor kleur hebben je ogen?

Helder groen.

Welke taal zou je vloeiend willen kunnen spreken?

Spaans. Ik vind het zo’n prachtige taal! Ooit wel een cursus voor beginners gedaan, maar heel veel weet ik eigenlijk niet meer. Zou trouwens ook wel graag vloeiend Italiaans willen leren.

Zing je weleens hardop?

Ja, tot grote ergernis van de rest van het gezin trouwens. Zelfs de kleintjes vragen met enige regelmaat of ik kan stoppen. In de auto kan ik gelukkig vaak wel genieten, zeker wanneer ik lange stukken alleen rij. Luidkeels, vol overgave en waarschijnlijk knettervals, maar zonder iemand lastig te vallen. Heerlijk!

Je favoriete feature van de andere sekse?

Ogen. Die zeggen volgens mij heel veel over iemand. Heb het dan trouwens wel over de uitstraling: kleur onthoud ik meestal niet.

Lees je je horoscoop?

Ja hoor, als in een tijdschrift een horoscoop staat, lees ik hem altijd. Inmiddels schrijf ik ze zelf ook voor de lol. En het leuke is dat ik er regelmatig reacties op krijg, omdat de teksten toch blijken te kloppen. Grappig toch?

Welk kledingstuk heb je het laatst gekocht?

Ik moest echt even heel hard nadenken, maar volgens mij is dat mijn zwarte jurkje geweest van Sans-Online. Slechte zaak eigenlijk, want dat was allemaal nog voor de kerstdagen.

Omschrijf de perfecte date

Met Ro. Klinkt bijna als een glad praatje zo, maar ik meen het wel.

In het algemeen is de perfecte date voor mij er eentje waarbij je elkaar (op mentaal vlak!) goed aanvoelt, lekker eet en tot in de late uurtjes kan blijven kletsen over van alles. Al kan ik ook enorm genieten van de avondjes dat we samen weggaan en in stilte eten – omdat dat normaal gewoon nooit gebeurt. Dat kletsen komt daarna wel weer.

Heb je ooit paardgereden?

Ja één keertje op de pony van een vriendin en ooit bij Jeugdland (Ahoy). Vond het echt fantastisch om te doen! Jammer genoeg vonden mijn ouders het geen goed plan dat ik op paardrijden ging; mijn vader vond het ontzettend stinken. Inmiddels heb ik datzelfde argument ook tegen June gebruikt haha, want inderdaad: ze ruiken behoorlijk!

Favoriete kleuren (qua kleding)?

Groen, lichtblauw en felblauw. Die kleuren laten mijn ogen nog groener lijken en doen iets voor mijn huid. Wat ik absoluut niet moet doen is geel. Mijn toch al bleke huid lijkt dan nog witter.

Wat vind je lastig om te leren?

Op tijd komen en gedisciplineerd zijn als het gaat om lekker eten. Ben een beetje hardleers op beide gebieden, al gaat het wel bij elke poging een stukje beter. Ik hou dus hoop!

Wat maakt je boos?

Als iemand doet alsof ik dom ben. Daar kan je me echt woest mee maken! En daarnaast vind ik negeren verschrikkelijk, te lang doorgaan met discussiëren tijdens een vergadering, mensen die je hun hond uitlaten en de poep niet opruimen, bumperklevers die app’en achter het stuur en zo verschrikkelijk gevaarlijke situaties veroorzaken, discriminatie in welke vorm dan ook, mannen die kleinerend praten over hun vrouw (en vrouwen die dat andersom doen trouwens ook), als het tankstation dicht is en je hebt écht heel veel trek in chocolade en mensen die nooit hun eigen aandeel erkennen in een situatie, maar naar anderen blijven wijzen.

Wat doe je om fit te blijven?

Ik ren af en toe de trap extra op haha. Niet heel veel op het moment dus.

Ooit hechtingen nodig gehad?

Eigenlijk maar een paar keer, waaronder het moment dat ik mijn Implanon had laten verwijderen. Lelijk litteken, maar nog steeds zo blij dat hij eruit is.

Hoe win je jouw hart?

Dat moet je aan Ro vragen 😉 Er zijn een paar eigenschappen van hem die ik heel erg waardeer, zoals intelligentie, betrouwbaarheid, interesse, écht luisteren, zijn opgeruimde karakter en humor natuurlijk. In combinatie met zijn uiterlijk een schot in de roos.

Hoe win je (of won jouw man/vrouw) jouw hart? Neem je de Totally Random Twenty over, stuur je me dan een linkje?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

2 gedachten over “Totally Random Twenty | 20 vragen over van alles

  1. Oh, ik scrollde gretige omlaag naar je stomste kapsel, want ik hoopte op een foto. Het klinkt inderdaad wel vrij erg. Kapsels kunnen enorm vreselijk zijn. Ik heb ook heel stomme kapsels gehad tot mijn schande.

  2. Spaans en Italiaans vind ik ook zulke mooie talen. Momenteel doe ik zelf af en toe een poging via een app om wat Italiaanse woorden te leren maar man wat is dat moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten