toilet make over tips

Geef je toilet een verrassende make-over

Het kleinste kamertje verdient eigenlijk meer aandacht dan het nu vaak krijgt. Per slot van rekening brengen we hier gemiddeld 43 uur per jaar door, dus waarom zou je er dan geen fijne plek van maken? Het is de moeite dan ook meer dan waard om je eens in de voordelen van een toilet make-over te verdiepen. In dit artikel delen we handige tips met je om je wc om te toveren tot een plek waar je vanaf nu af aan misschien wel 86 uur wil doorbrengen 😉

Toilet make-over: handige tips

Kies voor een passende tegel op de wand

Met een nieuwe tegelwand leg je de basis voor een compleet nieuw uiterlijk van je toilet. Qua kleur kies je het liefst voor een tint die past bij de rest van je interieur. Maar als je van plan bent de rest van het huis ook nog aan te pakken, dan kan je ook de laatste trends hierin volgen en deze doortrekken naar andere ruimtes. Komend jaar zijn aardetinten bijvoorbeeld nog altijd onverminderd populair – ideaal, want doordat ze neutraal zijn, passen ze vrijwel overal bij. Aan de ene kant is taupe of beige een gewilde keus, maar ga je liever voor een uitgesproken kleur dan kies je luxe donkergroen. Dat past meteen bij de natuurlijke, duurzame trend – die feitelijk al bijna geen trend te noemen meer is.

Qua vorm en type zijn mozaïektegels erg mooi en een leuke tegenhanger van de grote tegels op de wand, maar dit is best een tijdrovend klusje om ze goed te tegelen. Heb je hier geen zin in en wil je de aanpassingen op je toilet liever niet uitbesteden? Dan kan je met een standaardvorm tegel (rechthoekig) met een net even andere plaatsing toch een heel verrassend effect krijgen. Denk aan een verticale tegelwand of visgraatmotief. Ook kan je een speels effect bereiken met hexagontegels of een grindlook.

Doe inspiratie op bij een fijne webwinkel

Het voordeel van een website waar je inspiratie voor het toilet kunt opdoen én kopen, is dat je niet verder hoeft te zoeken naar de producten die passen bij jullie smaak. Bovendien kan je op die manier nog weleens tegen een leuke verrassing oplopen. Zo maakt een interieurstylist vaak combinaties die je zelf niet zou bedenken, maar die in de praktijk fantastisch werken. Scheelt jou weer denk- en zoekwerk! Al blijft Pinterest ook prettig om vast te bekijken wat je ongeveer mooi vindt natuurlijk.

Zoek producten die qua stijl en kleur bij elkaar passen

Waar je momenteel in de toiletruimte bijvoorbeeld eigenlijk al niet meer omheen kunt, is een hangend toilet. Matte kleuren zijn nu erg gewild. Je wil echter niet bij webshop A je toilet kopen en bij B een fonteintje in een kleur die net niet matcht. Dat voorkom je door deze in een set te kopen. Twijfel je toch nog? Dan is het slim om toch nog even ‘live’ te gaan kijken in een showroom. Tip! Bij Sanitairwinkel.nl kan je ook tijdens perioden van sluiting, zoals de lockdown, terecht voor een videocall waarbij de medewerkers je kundig van dienst zijn. Wel zo handig!

Zorg voor een rustige sfeer

Dat doe je door plantjes neer te zetten, een subtiele geurkaars of geurstokjes en mooie posters op de muur. Maak er echt een fijne plek van. Ook handig als je jonge kinderen hebt die het liefst de hele dag als kleine gansjes achter je aan waggelen; op die manier heb je toch even een moment voor jezelf waarin je kan opladen. Zelfs als het maar een minuutje duurt – omdat je een verdachte stilte hoort bijvoorbeeld. Kies daarbij voor eenheid door je accessoires in eenzelfde soort tint te kopen. Denk aan een wit potje als je fonteintje ook wit is, of juist goudkleurige of messing details als je die kleur kiest voor je kraan. Daarnaast is het altijd een aanrader om je zeeppompje te halen in een mooie kleur en die tussendoor bij te vullen met navulverpakkingen. En tot slot is het aan te raden een opberger te kopen zodat bepaalde noodzakelijke spullen die niks toevoegen aan je interieur (nieuwe wc-rollen, maandverband of tampons, schoonmaakproducten) mooi uit het zicht kan zetten.

Met welke tips ga jij komend jaar aan de slag?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *