tips kleine kamertje opknappen wc

6 tips om het kleinste kamertje in huis te pimpen

Verdient het kleinste kamertje in huis, a.k.a. het toilet, ook wel eens een kleine opknapbeurt op het gebied van styling? Groot gelijk! Wij laten je zien hoe je dit aanpakt!

We vinden het heerlijk om regelmatig onze woonkamer, slaapkamer of kinderkamer om te gooien en helemaal te restylen. Maar het allerkleinste kamertje in huis? Die raakt eigenlijk altijd een beetje in de vergetelheid op het gebied van styling. Tijd om daar wat aan te doen!

Planten

Planten kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Het staat niet alleen gezellig en stijlvol, ze hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking. Een leuk plantje naast het fonteintje, of een hangplantje kan dan ook eigenlijk niet ontbreken. Zit er geen raam in de toiletruimte? Dan zal je plant het helaas niet overleven, hoeveel water, liefde en aandacht je ‘m ook zal geven. Ze hebben immers ook daglicht nodig! Oplossing: voor deze ene keer keuren we het goed als je een kunstplantje neerzet!

Nieuwe toiletpot + wc bril

Een opgepimpte toiletruimte met daarin een oude vieze toiletpot, dat heeft natuurlijk weinig zin. Hoog tijd om die oude pot eens te vervangen voor een nieuw toilet. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hangpot met een softclose wc bril. Of doe eens gek en kies voor zwart, matgrijs of een houtlook!

Plaats een nieuw fonteintje

Hetzelfde geldt voor het fonteintje. Is die niet meer helemaal jouw smaak, of is ‘ie simpelweg zo goed als op? Vervang ‘m voor een nieuwe! Kies bijvoorbeeld voor een klein hoekfonteintje met een mooie bijpassende kraan. Is de toiletruimte wat groter? Dan raden we aan om daar ook gebruik van te maken en niet voor een klein fonteintje, maar een mooi wastafelmeubel te kiezen. Onze favoriet? Een houten meubel met een witte, ronde waskom!

Kies voor mooi behang

Nieuwe tegels (laten) leggen doe je wellicht niet zo 1, 2, 3. Maar een nieuw behang kun je gemakkelijk en goedkoop zelf aanbrengen én het zorgt direct voor een compleet andere look van de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een warme en rustige kleur, of juist voor een opvallend en vrolijk behangetje. It’s up to you!

Vervang die oude lamp

Waarschijnlijk zie jij het na verloop van tijd niet eens meer, maar jouw gasten kijken met een hele andere blik naar de toiletruimte. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het vervangen van die tikkeltje ouderwetse lamp aan het plafond?

Maak het af met accessoires

Tot slot maak je het geheel af met accessoires. Denk aan mooie (geur)kaarsen, een stijlvol zeeppompje, geurstokjes, een mooie ingelijste print aan de muur en oja, hadden we al gezegd dat er geen planten mogen ontbreken?!

Voilà! Nu is jouw toilet eindelijk stylish verantwoord. Mag ook wel, want je brengt er toch zo’n 43 uur per jaar door! Dus reken maar uit hoeveel uur je er al op hebt zitten!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *