tips tegen droge huid

Tips voor een perfect gehydrateerde huid tijdens de winter

tips tegen droge huid

De winter is in volle gang. Dat betekent dat onze huid wat extra aandacht nodig heeft. We voorzien je dan ook graag van 3 tips voor een perfect gehydrateerde huid. Ook tijdens het winterseizoen. De huid kan uitdrogen door allerlei factoren. Bijvoorbeeld door de weersomstandigheden, maar ook door de centrale verwarming en de houtkachel.

Een slecht gehydrateerde huid: dit zijn de kenmerken

Onze huid zal vooral in de winter om wat extra hydratatie schreeuwen. Dat laat ze merken door droog en strak aan te voelen. Je kunt tevens last krijgen van huidschilfers die ook nog eens een vervelende jeuk veroorzaken. Dat komt omdat de luchtvochtigheid lager is. Zowel binnen als buiten. Ook de talgproductie is gedurende de winterperiode minder.

De huid verliest daardoor zijn natuurlijke beschermlaag. Dit kun je overigens heel goed opvangen met de producten van Clarins. Het assortiment omvat rijke verzorgingsproducten die de huid van een perfecte hydratatie voorzien. De onderstaande 3 tips voor hydratatie kun je gebruiken als je deze winter extra lief wilt zijn voor jouw huid.

3 tips waarmee je jouw huid deze winter optimaal kunt hydrateren

Het gebruik van goede gezichtsverzorging producten is in deze tijd een must, maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen om jouw huid goed gehydrateerd te houden. Zo loop je minder risico op eczeem en voorkom je een jeukende huid die rood en geïrriteerd aanvoelt. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Op deze manier kun je jouw huid deze winter voorzien van de verzorging die ze nodig heeft om te kunnen blijven stralen.

Tip 1. Een goede hydratatie met de juiste verzorgingsproducten

Zeker in de winter is het belangrijk om vochtinbrengende en hydraterende crèmes te gebruiken. Kies een product dat het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Daardoor kan de huid meer water opnemen en vasthouden. Dat is zeker in het winterseizoen geen overbodige luxe. Een voorbeeld van een uitstekend gezichtsverzorging product met hoogwaardige ingrediënten is Clarins Hydra-Essentiel Silky Cream.

Tip 2. Zorg voor een goede waterhuishouding en eet gevarieerd

Mooi van binnen is ook mooi van buiten. Drink dus wat extra’s in de winter en laat alcohol zoveel mogelijk staan. Daardoor droogt je huid namelijk nog sneller uit. Wist je dat onze huid ook in koude periodes als we minder zweten minimaal 1,5 vocht per dag nodig heeft? Reden te meer om daarop te letten dus. Ook gevarieerd eten zorgt ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd blijft. Vooral essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A en jodium zijn belangrijk voor een goede hydratatie.

Tip 3. Gebruik serum in combinatie met een hydraterende creme

Een serum bevat een hoge concentratie aan hoogwaardige bestanddelen. De huid wordt intensief gehydrateerd en gekalmeerd. Bijvoorbeeld als je last hebt van rode of droge vlekken in het gezicht. Clarins Hydra-Essentiel Bi-phase is een serum dat je prima kunt gebruiken in combinatie met andere crèmes uit deze lijn. Ze hydrateren en voeden de huid die door droogte geïrriteerd is geraakt.

Wat gebruiken jullie voor je huid?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *