Column | Dat speciale moment dat je meisje tiener wordt

Onze eerste ontmoeting

Die nacht werd ik versuft wakker, inmiddels tien jaar geleden. De ondraaglijke pijnscheuten volgden elkaar veel sneller op dan de boekjes steeds voorschreven. Ik was tweeëntwintig en wist nauwelijks wat me overkwam. Wandelend probeerde ik mijn weeën op te vangen, maar op een gegeven moment kon ik niet meer. Ik zakte neer bij een krukje, waar ik steeds verder in mezelf keerde. De persdrang diende zich gelukkig niet veel later aan. Verpleegsters kwamen erbij en niet veel later de gynaecoloog, die haar na drie keer persen in zijn handen hield: een kleine, volmaakte, temperamentvolle baby met gitzwarte haren en goed ontwikkelde stembanden. Mijn lieve kleine meisje.

Tien jaar: wat een mijlpaal!

Toen ik dat baby’tje op mijn buik gelegd kreeg, kon ik me er niets bij voorstellen hoe ze er tien jaar later zou bij lopen. Ik had op dat moment ook werkelijk geen idee wat er allemaal bij dat hele ouderschap kwam kijken. Dat je bepaalde momenten met je handen in het haar kunt zitten, maar na een paar maanden ontdekt dat het allemaal slechts een fase was. Hoe je soms je ouders lijkt te horen praten, terwijl het toch echt je eigen mond is die beweegt. En dat je idealistische voornemens over opvoeden van tijdens de zwangerschap soms linea recta de prullenbak in kunnen.

Eerlijkheid

Iets anders waar ik werkelijk geen idee van had, is hoe eerlijk kinderen kunnen zijn. Soms erg grappig -meestal wanneer het ten koste is van een ander- maar ook best beledigend. Door de jaren heen heb ik gelukkig een behoorlijk dikke huid gekregen, anders lag ik nu nog steeds huilend in een hoekje 🙂 Hier tegenover staat gelukkig dat je regelmatig ook bijzonder verrast wordt. Bijvoorbeeld met een heel dikke knuffel, lief kusje als je hem niet verwacht of een bijzonder lief compliment.

Tien jaar lang leren

Al tien jaar is ze mijn grootste levensles. Mijn grootste cadeau van haar kreeg ik die donderdagochtend om 4.23 uur. Hoewel we andersom misschien niet in de buurt kunnen komen van dat moment, hoop ik dat we haar een onvergetelijk feest kunnen geven. Vandaag en volgende week in het groot. Want als er iemand zo’n overweldigend gevoel van liefde verdient, is zij het wel!

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

17 thoughts on “Column | Dat speciale moment dat je meisje tiener wordt

  1. ❤️ De afgelopen 10 jaar zijn voorbij gevlogen.. Van baby tot een puber, wat houd ik veel van mijn ‘kleine’ nichtje!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten