sporten thuis volhouden

Thuis sporten? Zo pak je het echt goed aan

Omdat écht sporten nog steeds een kleine uitdaging is voor mensen onder de 27 jaar blijft thuissporten voorlopig nog even de manier om aan een strakker lijf te komen en in conditie te blijven. Maar waar moet je nu op letten als je thuis aan de gang gaat? In dit artikel vind je drie belangrijke tips die je helpen om je lijf te ondersteunen tijdens het sporten.

Thuis sporten: een kleine uitdaging

Misschien zit je er totaal niet op te wachten om na een lange dag met de kinderen nog aan de slag te moeten. Of ze springen om de haverklap op je rug tijdens het planken, je bent kapot van alles wat je overdag al hebt gedaan… Kortom, echt sporten kost discipline en dat heb je niet altijd. Toch heeft het meerdere voordelen. Wie sport, voelt zich doorgaans beter. Bovendien blijf je gezonder (geen overbodige luxe in deze tijd) en je ziet er vaak beter uit, omdat een gezond lijf van binnen begint. Dus hoewel het een kleine uitdaging kan zijn, is het zeker de moeite waard om toch je yogamat uit te rollen of je dumbels erbij te pakken.

3 tips om beter te sporten

Verdiep je in een sport die je leuk vindt

Je kunt nog zoveel goede voornemens hebben en de voordelen van sporten doorgronden; op het moment dat je iets moet doen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt, valt de motivatie snel weg en moet je jezelf erheen slepen. En lukt dat niet meer, dan verzin je allerlei smoesjes tot je echt durft op te zeggen. Niet doen dus! Vind je dansen leuk? Zoek dan een Zumba tutorial via YouTube en dans jezelf slank; houd je van buiten zijn, dan kan je lekker gaan hardlopen. En wil je graag zichtbare spieren krijgen en vind je het leuk jezelf uit te dagen? Dan is het slim om te investeren in sportspullen als een kettlebell, meerdere gewichten en een personal trainer.

Gebruik eiwitten om je spieren te helpen herstellen

Een protein shake wordt vaak geassocieerd met topfitte mensen, maar je hoeft echt nog niet zover te zijn om er baat bij te hebben. Eiwit is namelijk essentieel voor je lijf om te kunnen functioneren. Op dagelijks niveau (als onderdeel van een goed immuunsysteem en als neurologische ondersteuning), maar ook om te helpen bij het herstel van weefsels. En dat laatste komt natuurlijk goed van pas bij het sporten! Of je nu intensief danst, gewichten heft of paardrijdt – na een sportsessie moeten je spieren weer herstellen. Eiwitpoeder of shakes kunnen je daar goed bij helpen. Zo wordt de eiwitvoorraad snel aangevuld en voel je je beter.

Bijkomend voordeel: als je ook wil afvallen, dan is eiwitpoeder ook een musthave. Eiwit zorgt namelijk voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt.

Zoek gelijkgestemden

Iemand die je uit je bed trekt als je eigenlijk helemaal geen zin hebt. Een vriendin die hetzelfde doel heeft als jij. Je man, die je uitdaagt op competitief vlak… Maakt niet uit met wie je gaat sporten, maar een gelijkgestemde is echt heel handig om in je buurt te hebben. Dat maakt namelijk echt dat je sneller je bed uitkomt, toch doorzet als je even niet wil en uiteindelijk dat resultaat bereikt waar je nu voor wil gaan.

Welke sporten doe jij?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *